روزنامه صهیونیست:

آیا تغییرات در عربستان سرآغاز انقلاب است؟

چهار شنبه 12 مهر 1396 - 14:40:11
آیا تغییرات در عربستان سرآغاز انقلاب است؟

تهران- الکوثر: روزنامه يديعوت احارونوت نوشت: هنوز مشخص نيست تغييرات سريع در عربستان آغاز يک انقلاب يا شروع يک بحران است.

به گزارش پايگاه شبکه الکوثر، روزنامه صهيونيست «يديعوت آحارانوت» نوشت: اگر از زن عربستاني بپرسيد که چه چيزي بيش از هر چيز ديگري در زندگي روزمره او را آزار مي دهد، تنها از نداشتن گواهينامه رانندگي شکايت نمي کند، بلکه توهين به زن سعودي در مسئله سرپرستي و قيموميت نهفته است، آنجايي که آنچه را که زن حق انجام آن را دارد يا در اصل آنچه که زن حق ندارد در زندگي روزمره خود به آن بپردازد، مشخص مي شود. منع از رانندگي تنها يکي از همراهان هميشگي زن است. زنان سعودي از همان بدو تولد، كنيز خانواده هستند و قانون نيز بر اين مسئله صحه مي گذارد. 

هنگامي که زن سعودي ازدواج مي کند، تحت نظارت هميشگي خانواده شوهر قرار مي گيرد و وقتي شوهرش را از دست مي دهد، برادر بزرگتر يا حتي در برخي اوقات، برادر کوچکتر شوهر، امور زندگي اش را بدست مي گيرد. زن سعودي بدون حضور مرد خود، نمي تواند تحت معاينه پزشک شود، نمي تواند بدون اجازه قيم خود به خارج سفر کند و نمي تواند بدون موافقت وي در دوره اي آموزشي ثبت نام کند. همچنين اگر پليس گشت ارشاد وي را با لباس هاي نامناسب بازداشت کند، شوهرش را فرامي خواند و آن مرد جريمه مي شود، سپس در خانه، آن زن را به باد کتک مي گيرد. حال اگر اين زن به دادگاه شکايت کند يا احساس کرد که سهمي از ارث خانوادگي به او مي رسد، اگر شوهرش با اين مسئله مخالفت کند، با خواري و خفت تمام از دادگاه بيرونش مي کنند.

هدف چشم انداز 2030، بردن عربستان به مسير اصلاح اقتصادي و اجتماعي است و  محمد بن سلمان ولي عهد جوان و سي و دو ساله سعودي به خوبي مي داند که بدون تغييراتي انقلابي کشورش رو به فروپاشي خواهد رفت و طعمه آساني براي آيت الله هاي ايران خواهد شد.

بر اساس طرحهاي بن سلمان، دهها هزار کارگر خارجي به نفع نسل جوان و بيکار سعودي کشور را ترک خواهند کرد و زناني که نمي توانند بدليل محدوديتهاي خانوادگي وارد بازار کار شوند، به زودي پشت فرمان خودروهايشان، به سمت دفاتر، بيمارستانها، مغازه ها و مدارس ويژه زنان خواهند رفت.

پيش از اين زنان حق رو در رو شدن با مردان را نداشتند و حتي زناني که در شوراي مشورتي پادشاه انتخاب شدند، در صورت داشتن طرحي، آن را براي يکي از مردان نزديک به پادشاه ايميل مي کردند. با اين وجود اتفاقي تاريخي رخ داد، اواخر هفته گذشته، يک زن براي اولين بار به عنوان سخنگوي سفارت عربستان در واشنگتن انتخاب شد، فاطمه بيشان که بيشتر زندگي خود را در پستهاي اصلي در هيئتهاي اقتصادي در آمريکا گذراند. ولي عهد و برادر جوانترش که سفير عربستان در آمريکا است، اقدامي چالش برانگيز انجام دادند که به بحث اول روز تبديل خواهد شد. 

نه ماه آتي، يعني تا زمان صدور گواهينامه رانندگي مسائل زير مطرح خواهد شد: زنان با چه لباس و پوششي پشت فرمان خواهند نشست، بدون آنکه بيش از حد مجاز از بدن خود را نشان دهند و باعث ايجاد اخلال در عبور و مرور نشوند؟ و در هنگام بروز رودررويي بين پليس و يک راننده زن - در صورت انجام تخلف - چه خواهد شد؟ چه کساني به زنان رانندگي خواهند آموخت؟ و اما سوال اصلي: خودرو به نام چه کسي ثبت خواهد شد؟ زيرا در عربستان که در آن زنان کنيز خانواده محسوب مي شوند، کارت شناسايي مخصوص به خود و حساب بانکي ندارند.


چهار شنبه 12 مهر 1396 - 14:39:58