هانی‌زاده: خط قرمز ایران در مذاکرات، حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم است | قضیة ساخنة

سه شنبه 6 خرداد 1404 - 12:45:23

دکتر حسن هانی‌زاده، تحلیلگر سیاسی ایرانی در گفتگو با برنامه قضیة ساخنة اظهار داشت ایران بر حق خود در غنی‌سازی اورانیوم تأکید داشته و این موضوع را یک خط قرمز اعلام کرده است.

وی ادامه داد: ایران بنا به درخواست ایالات متحده و از موضع قدرت وارد مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا شد. این مذاکرات در سلطنت عمان و ایتالیا برگزار شده است. ایران نه از ترس یا نگرانی از تهدیدهای آمریکا، بلکه برای رفع نگرانی‌های تبلیغ‌شده درباره تمایل ایران به دستیابی به بمب اتمی وارد این مذاکرات شد. این اقدام نیز به درخواست مستقیم رئیس‌جمهور وقت آمریکا، دونالد ترامپ صورت گرفت.

بیشتر بدانید

رهبر انقلاب: لزوم فعالیت‌های مشترک ایران و پاکستان و توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه

هانی‌زاده افزود: یک پیام دوستانه از سوی دونالد ترامپ به رهبر معظم انقلاب اسلامی ارسال شد که در آن درخواست مذاکرات مستقیم مطرح شده بود. ایران، با وجود بدبینی و شناخت روشنی که نسبت به شخصیت ترامپ داشت، برای نشان دادن صداقت خود به جامعه جهانی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وارد این مذاکرات شد تا بار دیگر تأکید کند که برنامه هسته‌ای‌اش اهداف نظامی ندارد.

وی همچنین تصریح کرد: ایران طی سال‌های گذشته با کشورهای گروه ۱+۵ وارد مذاکرات شده بود که در نهایت به توافق سال ۲۰۱۵ (برجام) منجر شد. موضوع دیگر، به رویکرد و دکترین هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران مربوط می‌شود؛ بر اساس این دکترین، ایران بر حق خود در غنی‌سازی اورانیوم ـ حتی با غنای پایین ـ تأکید داشته و این موضوع را یک خط قرمز اعلام کرده است. این موضوع نیز پیش از آغاز مذاکرات به طرف آمریکایی و سایر طرف‌ها ابلاغ شده بود.


سه شنبه 6 خرداد 1404 - 12:45:19