اظهارات مایک هاکابی، سفیر آمریکا در رژیم صهیونیستی، موج گستردهای از خشم را در روزهای گذشته برانگیخت. وی از تسلط این رژیم بر تمام سرزمینهای غرب آسیا بر اساس تفاسیر توراتی رایج در جریان ملی مسیحی در ایالات متحده سخن گفت.
بیشتر بدانید
تحلیلگر عراقی: توهین به ارزشهای جنوب عراق؛ تلاشی برای تضعیف وحدت ملی| عراق الغد
رئیس مجمع علمای مسلمین: بدون گفتوگو، تفاهم میان امت اسلامی ممکن نیست| الوجه الآخر
این اظهارات در مصاحبهای که روز دوشنبه گذشته با تاکر کارلسون، رسانهای آمریکایی، انجام شد، بیان گردید و واکنشهای خشمگینانهای را در محافل عربی و اسلامی، چه در سطح رسمی و چه در میان کارشناسان و تحلیلگران سیاسی، برانگیخت.
جدال به خارج از آمریکا محدود نماند، بلکه به داخل این کشور نیز کشیده شد، جایی که فعالان و مفسران این پرسش را مطرح کردند که آیا سفیر یادشده عمدتاً نماینده منافع ایالات متحده است یا منافع رژیم صهیونیستی. برخی از تحلیلگران آمریکایی وی را برای این مقام نالایق دانسته و خواستار جایگزینی او با فردی شدند که به این جریان تعلق نداشته باشد.
همچنین انتقاداتی از محافل مسیحی آمریکا بروز یافت. یکی از آنان نوشت که باید برای موفقیت سفیر و ایستادن وی در کنار مسیحیان سرزمین مقدس دعا کرد. وی به آنچه حجم رنجی که در دهههای گذشته به مسیحیان وارد شده، به ویژه در مناطقی مانند بیتالمقدس، ناصره و منطقه الجلیل توصیف کرد، اشاره نمود.