در گزارش گزارشگر الکوثر از فلسطین اشغالی آمده است: در سایه روزگاری آکنده از سختی و ظلم، مردم غزه بار سنگین رنج و دشواری را با هر نفس بر دوش میکشند. روزانه ساعتها راهپیمایی و ایستادن در صفهای طولانی تنها برای دریافت یک گالن آب، که حجم آن از ۲۰ لیتر تجاوز نمیکند، گویای بحران دائمی و طاقتفرسای آنان از آغاز تجاوز رژیم اشغالگر در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ است. حملات مستقیم به ایستگاههای آبشیرینکن مرکزی و کمبود سوخت برای راهاندازی چاهها، وضعیت را بیش از پیش وخیم کرده است.
بیشتر بدانید:
«حوارات شبابیة»: محبت؛ بنیان اصلی خانواده سالم و پایدار
«قضیة ساخنة»: پیروزی ایران در رقابت ارادهها در مذاکرات غیرمستقیم مسقط
بحران آب آشامیدنی تنها بخشی از مشکلات غزه است. توقف تأمین آب از طریق شبکه «میکروت»، که پیش از این حدود ۷۰ درصد نیازهای آبی منطقه را تأمین میکرد، و آسیبدیدگی ۶۳ چاه، بحران آب مصرفی را نیز به اوج رسانده است. سازمانهای بینالمللی هشدار دادهاند که خطر گرسنگی و عطش قریبالوقوع است و کمبود آب پاک و جریان فاضلابهای تصفیهنشده به تهدیدی جدی برای سلامت عمومی تبدیل شده است. این وضعیت سبب شیوع بیماریهای خطرناک، بهویژه عفونتها و بیماریهای پوستی، شده است.
رژیم اشغالگر با هدف قرار دادن زیرساختهای حیاتی، از جمله ایستگاههای آبشیرینکن و چاههای تأمین آب، بر ابعاد رنج مردم غزه افزوده است. اکنون شهروندان مجبورند با تحمل سختیهای فراوان، ساعتها در جستجوی مقدار اندکی آب برای ادامه زندگی خود تلاش کنند. در چنین شرایطی، آب، که نماد زندگی است، به کالایی کمیاب و گرانقیمت تبدیل شده و غزه را به مرز بحران انسانی رسانده است.
چهار شنبه 27 فروردین 1404 - 9:38:50