«قضیة ساخنة»: پیروزی ایران در رقابت اراده‌ها در مذاکرات غیرمستقیم مسقط

سه شنبه 26 فروردین 1404 - 15:0:0
«قضیة ساخنة»: پیروزی ایران در رقابت اراده‌ها در مذاکرات غیرمستقیم مسقط

ایران در دور جدید مذاکرات غیرمستقیم مسقط، با بهره‌گیری از تجربیات گذشته و ایستادگی بر اصول خود، موفق شد شرایط خود را بر طرف آمریکایی تحمیل کند. این مذاکرات با تمرکز بر موضوع هسته‌ای و در فضای دیپلماتیک، فرصتی را برای کاهش فشارهای بین‌المللی فراهم کرده، در حالی که ایران همچنان به اصول انقلابی و ایدئولوژیک خود پایبند باقی مانده است.

در گزارش برنامه «قضیة ساخنة» روایت می شود: ناظران سیاسی بر این باورند که ایران در رقابت اراده‌ها، که در پایتخت عمان، مسقط، آغاز شده است، موفقیت چشم‌گیری در برابر ایالات متحده به دست آورده است. ایران با پافشاری بر غیرمستقیم بودن مذاکرات، برخلاف خواسته آمریکا که خواهان مذاکره مستقیم بود، شرایط خود را به طرف مقابل تحمیل کرد. این امر در حالی رخ داد که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هفته گذشته در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، به صراحت خواستار مذاکره مستقیم شده بود.

هیئت آمریکایی به سرپرستی استیو ویتکوف، مشاور ترامپ، در این مذاکرات از موضعی شکست‌خورده و ضعیف شرکت کرد. شکست پروژه آمریکا در اعمال تعرفه‌های گمرکی بر بیش از ۲۰۰ کشور و نهاد جهانی، موقعیت ایالات متحده را تضعیف کرده و باعث شده است آمریکا دوستان خود را از دست داده و حتی برخی از آنان را به دشمن تبدیل کند؛ به‌ویژه در اروپا و جنوب شرق آسیا.

بیشتر بدانید:

«قضیة ساخنة»: چرا ایران در هر گام به سمت مذاکره با ایالات متحده، رویکرد احتیاطی دارد؟

«حوارات شبابیة»: نقش مسئولیت‌پذیری و رفتار آگاهانه در تقویت بنیان خانواده

ایرانیان، به نمایندگی عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، که تجربه گسترده‌ای در فنون مذاکره دارد، در برابر سیاست تهدید و ارعاب ایالات متحده تسلیم نشدند. آنها توانستند شرایط خود را بر طرف آمریکایی تحمیل کنند، از جمله محدود کردن مذاکرات به موضوع هسته‌ای و عدم ورود به سایر مسائل مانند برنامه‌های موشکی، پهپادها، و روابط با جنبش‌های مقاومت در غزه، لبنان، یمن و عراق.

ایران همچنین توانست واشنگتن را به بازگشت به مسیر دیپلماتیک وادار کند و تهدیدات نظامی ترامپ، از جمله اعزام ناوهای هواپیمابر و اسکادران‌های بمب‌افکن، واکنش جدی ایران را در پی داشت. رهبر انقلاب اسلامی با اعلام وضعیت اضطراری در ارتش، نیروهای زمینی، دریایی، و سامانه‌های دفاعی را در حالت آماده‌باش کامل قرار داده و تهدید به بستن تنگه هرمز و متوقف کردن صادرات نفت جهانی کرده است. این اقدامات در حالی صورت گرفت که ایران همچنان به برنامه هسته‌ای خود پایبند مانده است.

تهران مذاکرات را فرصتی برای کاهش فشارهای سیاسی و اقتصادی و نیز بهبود روابط بین‌المللی می‌داند، اما این امر به هیچ وجه به معنای چشم‌پوشی از اصول انقلاب و ایدئولوژی بنیادی خود نیست. مذاکرات برای ایران، فرصتی است که با حفظ پایبندی به اصول انقلابی و مقاومت، مسیر دیپلماتیک را دنبال کند.


سه شنبه 26 فروردین 1404 - 15:42:31