«حوارات شبابیة»: نقش مسئولیت‌پذیری و رفتار آگاهانه در تقویت بنیان خانواده

سه شنبه 26 فروردین 1404 - 11:0:0
«حوارات شبابیة»: نقش مسئولیت‌پذیری و رفتار آگاهانه در تقویت بنیان خانواده

روان سمحه، فعال اجتماعی، در «حوارات شبابیة» به اهمیت پیروی از روش صحیح دینی و تربیتی در تشکیل خانواده، تأثیر اصول اسلامی بر استحکام روابط خانوادگی و ضرورت مصون‌سازی خانواده از انحرافات فکری و فرهنگی، به‌ویژه در مواجهه با تحولات اجتماعی، اشاره کرد. او بر مسئولیت‌پذیری زوجین و ایجاد تعادل میان زندگی کاری و خانوادگی تأکید نمود.

این فعال اجتماعی در برنامه «حوارات شبابیة» از شبکه الکوثر اظهار داشت که بسیاری از نظریات تربیتی و اجتماعی بر این امر تأکید دارند که تشکیل خانواده‌ای سالم تنها از طریق پیروی از یک روش صحیح دینی و تربیتی امکان‌پذیر است؛ روشی که از آموزه‌های اسلام سرچشمه گرفته و پایه‌های روابط خانوادگی را بر اساس مودت، رحمت و فضل بنا نهاده است.

چنان‌که خداوند در قرآن فرموده است: «وَلاَ تَنْسَوا الفَضلَ بَينَكُم" و "وَجَعَلنَا بَينَكُم مَوَدّةً وَرَحمَةً» همچنین، در آیات دیگری بر اهمیت «میثاق غلیظ» میان زوجین تأکید شده است. بر اساس این تعالیم، خانواده بر پایه تفاهم، مسئولیت‌پذیری و احترام متقابل استوار است. زمانی که هر یک از زوجین مسئولیت‌های خود را به‌طور کامل و بدون کوتاهی انجام دهند، محیطی پایدار و سالم به وجود می‌آید که در آن گفت‌وگو و تفاهم محور اصلی روابط است.

بیشتر بدانید:

چالش‌های شخصیت‌پردازی و کلیشه‌های داستانی در کلاکت دوم «العشرات»

جایگاه هنر و ارزش‌های اخلاقی در کلاکت سوم «العشرات»

وی افزود: اهمیت این روش در تحولات اجتماعی کنونی، به‌ویژه با ورود زنان به عرصه کار، بیش از پیش نمایان می‌شود. توانایی ایجاد تعادل میان زندگی کاری و زندگی خانوادگی، امری حیاتی برای حفظ استحکام و پایداری خانواده‌ها است؛ بدون آنکه یکی از این دو جنبه بر دیگری غلبه کند. همچنین، وی نسبت به خطرات جریان‌های فکری وارداتی، به‌ویژه آن‌هایی که تحت عنوان «فمینیسم» در فضای غربی مطرح شده‌اند، هشدار داد. این جریان‌ها، که به‌ظاهر مدعی حمایت از حقوق زنان هستند، گاهی منجر به ایجاد تنش میان مرد و زن می‌شوند و پایه‌های تفاهم در خانواده را تضعیف می‌کنند.

فعال اجتماعی روان سمحه در ادامه تأکید کرد که اجرای مفاهیم اسلامی تنها به شناخت آنها محدود نمی‌شود، بلکه باید در رفتار و منش مرد به‌عنوان حافظ خانواده تجلی یابد؛ رفتارهایی که بتوانند خانواده را از خطرات انحرافات فکری و فرهنگی مصون نگه دارند و مانع فروپاشی آن شوند.

مسلمان بودن تنها به انجام شعائر دینی محدود نمی‌شود، بلکه به معنای مسئولیت‌پذیری در قبال خانواده، حفظ ارزش‌های انسانی، ایجاد محبت و رحمت و داشتن آگاهی کافی برای مصون‌سازی این بنیان ارزشمند از هر تهدیدی است که ممکن است آن را به خطر اندازد.


سه شنبه 26 فروردین 1404 - 15:4:13