الازهر: سکوت در برابر جنایات نتانیاهو، آغاز قانون جنگل است

جمعه 15 فروردین 1404 - 16:0:0
الازهر: سکوت در برابر جنایات نتانیاهو، آغاز قانون جنگل است

دیده‌بان مبارزه با رادیکالیسم در الازهر با محکومیت شدید هرگونه اقدام برای تضعیف دیوان کیفری بین‌المللی، تأکید کرد که این نهاد سنگ بنای عدالت جهانی است و جامعه بین‌الملل باید برای محاکمه جنایتکاران جنگی و جلوگیری از فجایع آینده متحد شود. الازهر هشدار داد که سکوت در برابر این جنایات، تنها به مشروعیت‌بخشی به جنایات جدید و وخامت بحران‌های بین‌المللی منجر خواهد شد.

در پی استقبال مجارستان از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی که تحت تعقیب دادگاه لاهه است، الازهر به شدت هرگونه اقدام با هدف تضعیف دیوان کیفری بین المللی یا خدشه به آن را محکوم کرد.

 به نقل از آرتی عربی، دیده بان مبارزه با رادیکالیسم در الازهر روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دیوان کیفری بین‌المللی نهادی مهم برای برقراری عدالت بین‌المللی است و جامعه بین الملل باید در یک جبهه برای حمایت از این دادگاه در راستای مجازات جنایتکاران جنگی بایستد.

بیشتر بدانید:

چگونه سیاست‌های اقتصادی ترامپ، آمریکا را به دشمن شماره یک جهان تبدیل کرده است؟

چرا محور موراگ به عنوان یک نقطه استراتژیک در جنوب نوار غزه اهمیت دارد؟

این دیده بان تصریح کرد که فعال‌سازی تصمیم‌های بین‌المللی و محاکمه جنایتکاران جنگی سنگ بنای برقراری صلح و عدالت است و انسان‌ها در مقابل قانون برابر هستند و جایی برای نقض حقوق یا بی‌اهمیت شمردن جان‌ها وجود ندارد وگرنه قانون جنگل حکمفرما می‌شود.

این دیده بان خاطرنشان کرد: زمانی برای سکوت وجود ندارد چراکه سکوت باعث مشروعیت به جنایت‌های جدید می‌شود و غزه تنها مقدمه‌ای برای فاجعه‌های بعدی است و نتیجه یک چیز است: خون‌ها ریخته می‌شود و بحران‌های بین‌المللی وخامت می‌یابد و درد و فقدان‌ها با خون بیگناهان نوشته می‌شود.

دیده بان مبارزه با رادیکالیسم در الازهر عنوان داشت: در سایه تحولات اخیر که جامعه بین‌الملل شاهد آن است بشریت با نقطه عطف محوری مواجه است که ایجاب می‌کند ما تفکر جدی برای ارزیابی مجدد درخصوص مکانیزم‌های عدالت بین‌المللی و تقویت کارآمدی آنها داشته باشیم.

روز گذشته بنیامین نتانیاهو که با وجود حکم دیوان کیفری بین المللی مبنی بر بازداشت او به دلیل جنایت‌های جنگی در غزه، به مجارستان سفر کرد، گفت: دیوان کیفری بین المللی ما را مورد هجمه قرار داد و چشمان خود را از دشمنان ما بست. موضع مجارستان مبنی بر خروج از دیوان کیفری بین المللی یک موضع جسورانه است و باید ما علیه این «سازمان فاسد» بایستیم.

نتانیاهو گفت: ما از اینکه مجارستان نسبت به یهودستیزی گذشت نمی‌کند، استقبال می‌کنیم.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز گفت: من سندی را امضا کردم که در آن خروجمان از دیوان کیفری بین‌المللی را اعلام کرده‌ایم. خروج ما از این دیوان به این دلیل است که این دادگاهی سیاسی و غیر بی‌طرف در تصمیم‌های خود در خصوص اسرائیل است.

دادگاه کیفری بین‌المللی در نوامبر گذشته حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل و یوآو گالانت وزیر جنگ معزول این رژیم را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در غزه صادر کرد.

جنایات جنگی مورد اتهام نتانیاهو و گالانت شامل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح جنگی و همچنین قتل، آزار و اذیت و سایر اعمال غیرانسانی است.

 


جمعه 15 فروردین 1404 - 14:47:5