به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، احمدیان دبیر شورای عالی امنیّت ملّی در گفتوگوی با رسانه KHAMENEI.IR مطرح کرد:
بیشتــر بدانیــد:
رمزگشایی از تغییرات ظاهری سرکرده تحریر الشام
بی توجهی به هشدار ایران و اخذ تصمیمات مستقل، منجر به سقوط بشار اسد شد
- ما با داعش قاطعانه وارد جنگ شدیم، همانطور که در سوریه و عراق با داعش جنگیدیم. بهخاطر ویژگیهای داعش:
- جریان سرویسساخته
- فاقد سرزمین
- توسعهطلبی نسبت به همه کشورهای منطقه، از جمله ایران
- تفکر تکفیر عمومی
- ترور جمعی مردم عادی
- داعش با عملیّاتهای پیدرپی و متربهمتر، هم در عراق و هم در سوریه برچیده شد؛ امّا در مورد سایر معارضین سوری، جمهوری اسلامی ایران سعی کرد که بین دولت و آنها وساطت کند بنای ریشهکنی آنها را نداشت.
- بعد از پایان قضیه داعش، دولت بشّاراسد به خاطر حضور ایرانیها تحت فشار شدیدی قرار داشت؛ هم از جانب عربها، هم اسرائیل، هم آمریکا. شانتاژ میکردند که ایران سوریه را فتح کرده است و مانند این حرفها! خب نتیجه این شد که تقریباً عمدهی قوای ما از آنجا برگشت.
- تحرّکات شمال غرب مسلحین به دولت سوریه مکرّر گفته شد، خود آنها هم توان اطّلاعاتی بدی نداشتند، آنها هم میدانستند. امّا اینجا دو نکته وجود داشت. اوّل اینکه دولتمردان و ارتش سوریه باور نداشتند اینها بتوانند یک حرکت عمدهای را انجام بدهند. دوّم اینکه به ارتششان و دستگاه امنیّتیشان متّکی بودند و فکر میکردند جلوی اتفاقات را سد میکند. البته فکر هم نمیکردند چنین ظرفیّت فروپاشیای در ارتش سوریه وجود داشته باشد!
- مرتبا به ارتش سوریه هشدار دادیم اما ارادهی جنگ و میل به مقاومت در ارتش سوریه وجود نداشت؛ لذا مناطق سوریه یکییکی سقوط کرد و نهایتاً رسید به دمشق.
- ایران هیچگاه قرار نبود که به جای ارتش سوریه بجنگد، آنهم در برابر جریانی که تهدید قاطعی برای جمهوری اسلامی نیست. ضمن اینکه دولت سوریه تا روزهای آخر اصلاً چنین درخواستی از ما نکرد.
- بعد از اتمام حکومت داعش، با تمایل دولت سوریه قوای خود را تخلیه کرده بودیم و در منطقه حضور عملیّاتی نداشتیم که تصمیم بگیریم همراهی بکنیم یا نه. امکان تقویت سریع نیز وجود نداشت. بنابراین، در مورد اینکه میگویند ایران عرصه را رها کرد، ما اصلاً آنجا نبودیم که بخواهیم رها کنیم.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
یک شنبه 2 دی 1403 - 12:22:24