سناریوهای آتی توافق بین «فتح» و «حماس»

پنج شنبه 15 آذر 1403 - 17:0:0
سناریوهای آتی توافق بین «فتح» و «حماس»

پیشنهادهای بین‌المللی در مورد مدیریت گذرگاه زمینی رفح متوقف نمی شود و جدیدترین سناریو در این باره فعالسازی مجدد این گذرگاه با تشکیل یک کمیته فلسطینی است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، جنبش آزادیبخش ملی فلسطین «فتح» به ریاست محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش مقاومت اسلامی «حماس» با تشکیل کمیته‌ای موافقت کردند که غزه را پس از پایان جنگ با اسرائیل اداره کند.

دو طرف در مذاکرات چند روز گذشته در قاهره سندی را امضا کردند که براساس آن، این کمیته مسئول اداره نوار غزه، گزارش به دولت فلسطین و مسئولیت همه حوزه‌ها (بهداشت، اقتصاد، آموزش، کشاورزی، خدمات و تأسیسات حیاتی) از جمله امدادرسانی، رسیدگی به اثرات جنگ و بازسازی آن است.

بیشتــر بدانیــد:

دوئل مردان مقاومت با رژیم جنایتکار صهیونیستی

هلوکاست رژیم صهیونیستی در غزه

اما پرسش مهمی که در اینجا مطرح می‌شود این است که پس از توافق فتح و حماس، سناریوهای آینده چه خواهد بود؟

پیشنهادهای بین‌المللی در مورد مدیریت گذرگاه زمینی رفح که در ماه مه گذشته توسط ارتش اشغالگر اسرائیل از سمت فلسطین اشغال شد و تنها شریان حیاتی ساکنان نوار غزه را قطع کرد، متوقف نمی شود. بارزترین سناریوهای جدیدی که در خصوص راه اندازی مجدد گذرگاه مطرح شد، در پیش نویس توافقنامه بین جنبش مقاومت اسلامی «حماس» و جنبش آزادیبخش ملی فلسطین «فتح» درباره تشکیل کمیته ای برای اداره امور نوار غزه به پیشنهاد مصر بود.

بر اساس این پیشنهاد، این کمیته وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین خواهد بود و مسئولیت ارائه و توزیع کمک‌های بشردوستانه، مدیریت امور مدنی و نظارت بر بازسازی نوار غزه و گذرگاه رفح را بر عهده خواهد داشت.

 پیشنهادات بین المللی

 جامعه بین‌المللی پیش از این چندین پیشنهاد برای مدیریت و راه‌اندازی مجدد گذرگاه زمینی رفح ارائه کرده است، از جمله اینکه یک شرکت امنیتی آمریکایی مدیریت آن را برعهده بگیرد، اما واشنگتن به طور رسمی در مورد آن اظهار نظر نکرده است. همچنین پیشنهاد تشکیل یک نهاد سه جانبه شامل نیروهای مصری، اسرائیلی و آمریکایی برای مدیریت گذرگاه داده شد.

« محمود حلمی» نویسنده و تحلیلگر سیاسی معتقد است که پیشنهادهای بین‌المللی و عربی درباره مدیریت گذرگاه زمینی رفح و فعالسازی آن مرتبط با اجرا و موفقیت آن با عقب نشینی کامل ارتش اشغالگر اسرائیل از این گذرگاه و اطراف آن است.

تلاش مصر

مقامات اسرائیلی پیش از این از تلاش‌های مصر برای تدوین راه حلی که منجر به بازگشایی گذرگاه رفح شود، پرده برداشته بودند.

 دکتر«زوی بارئیل» شرق شناس اسرائیلی در تحلیلی اعلام کرد: ترس از یورش صدها هزار غزه‌ای به مصر اندکی محو شده است، اما قاهره همچنان به تلاش‌های زیادی برای تدوین راه‌حلی که می‌تواند منجر به بازگشایی گذرگاه رفح و بازگشت آوارگان فلسطینی به نوار غزه شود، انجام می‌دهد.

 بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه مصر در دیدار با آمینه محمد، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در قاهره، مخالفت مصر با حضور نظامی اسرائیل در سمت فلسطینی گذرگاه رفح و در محور فیلادلفیا را اعلام کرد.

باتوجه به گذشت ۱۴ ماه از جنگ اسرائیل علیه غزه، این توافق مشترک می تواند تسهیل امور زندگی مردم غزه کمک کند و راه مفر و تنفسی برای فلسطینی‌ها در این شرایط وخیم و بحرانی باشد.


ویژه‌های الکوثر را اینجا دنبال کنید.

برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.


پنج شنبه 15 آذر 1403 - 15:54:54