به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، یکی از مهمترین پیامدهای ترور سید حسن نصرالله بر نظام جهانی این است که نشان میدهد نظم جهانی مدعی حقوق بشر و هنجارگرایی فروپاشیده است. از دهه 1990 به بعد نظام جهانی به سمتی حرکت کرد که هنجارها و حقوق بشر به عنوان یکی از منابع مهم قدرت در نظر گرفته شدند. این موضوع به حدی حائز اهمیت بود که حتی دیوان کیفری بینالمللی نیز بر همین اساس تأسیس شد. یکی از پیامدهای مهم تأسیس این دیوان این بود که معافیت از مجازات را برای مقامات کشورها که دستور نقض حقوق بشر را صادر کنند، لغو کرد. به عبارتی حتی حاکمیت نیز بعد اخلاقی پیدا کرد.
حمله علیه لیبی در سال 2011 نیز بر همین اساس و بر مبنای نقض فاحش حقوق بشر توسط دولت معمر قذافی انجام شد. جنگ غزه و لبنان، ترور فرماندهان و مقامات سیاسی و به خصوص ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و سید حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان ثابت کرد که نظام جهانی امروز بر هنجارگرایی و حقوق بشر استوار نیست و اینها صرفاً ادعایی بیش نیست.
پیامد مهم دیگر ترور سید حسن نصرالله بر نظم جهانی این است که بار دیگر ثابت شد نهادهای جهانی هیچ قدرتی برای متوقف کردن ماشین کشتار و ترور رژیم صهیونیستی وجود ندارد. علاوه بر اینکه 11 ماه از نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه و جنایت آن علیه لبنان میگذرد، نخست وزیر جنایتکار این رژیم دستور ترور شهید نصرالله را از مقر سازمان ملل متحد در نیویورک صادر کرد تا اندک آبروی این سازمان را هم بر باد دهد. مقامات مختلف سازمان ملل متحد از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل، تاکنون بارها اعلام کردند که آنچه رژیم صهیونیستی علیه غزه انجام میدهد نسلکشی است.
نگاهی اجمالی به زندگی سید مقاومت شهید نصرالله
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تنها ساعاتی پیش از ترور سید حسن نصرالله توسط رژیم جنایتکار صهیونیستی گفت: «ما تمام فشارهای دیپلماتیک را برای آتش بس وارد میکنیم. اما به نظر میرسد هیچ کس قادر به متوقف کردن نتانیاهو چه در غزه چه در کرانه باختری نیست.» این اعتراف بورل بیانگر بیاعتبار شدن سازمان ملل متحد است. ترور سید حسن نصرالله با 80 بمب یک تنی این بیاعتباری را چند برابر کرده است. شاید این سازمان و دیگر نهادهای جهانی تا سالها و دههها نتوانند اعتبار از دست یافته خود را احیا کنند.
پیامد مهم دیگر ترور دبیرکل فقید حزبالله لبنان این است که دنیا به سمت نظامیگری و مسلح شدن بیشتر حرکت خواهد کرد. رژیم صهیونیستی با در اختیار داشتن انبارهای تسلیحاتی به خصوص سلاهای ساخت آمریکا به جنایت علیه غزه و لبنان شدت بخشید.
آنچه به این رژیم جرأت و جسارت برای ارتکاب به جنایتهای بیسابقه به خصوص ترور دسته جمعی را داد، همین انبارهای تسلیحاتی است. امروز کمتر مقامی و کمتر رئیس دولتی تردید دارد که باید به سمت نظامیگری، مسلح شدن بیشتر و در اختیار داشتن سلاحهای مدرن حرکت کند. این پیامد مهم نیز به این منزله است که نظم لیبرالی مدعی هنجارسازی، نهادگرایی و ارزشمحوری اساساً کارکرد خود را از دست داده است.
نویسنده: سید رضی عمادی
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید.
پنج شنبه 12 مهر 1403 - 11:18:58