به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در گزارش برنامه «قضیه ساخنه» شبکه الکوثر در خصوص بازگشت سوریه به جایگاه خود در اتحادیه عرب آمده است: ناظران بر این باورند که تصمیم وزرای امور خارجه کشورهای عربی برای بازگشت سوریه به کرسی خود در اتحادیه عرب نشان دهنده تحولی مهم است که پیامدهایی در سطح منطقه ای و بین المللی دارد، به ویژه که این تصمیم پیش از اجلاس سران کشورهای عربی که قرار است در شهر جده عربستان در نوزدهم این ماه برگزار شود، گرفته شده است.
وزارت خارجه سوریه در بیانیه ای بر اهمیت اقدام مشترک، گفت و گو و رسیدگی به چالش های پیش روی کشورهای عربی تاکید کرد.
احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق نیز به نوبه خود گفت که دیپلماسی گفتگو و تلاش برای همگرایی کشورهای عربی که عراق در پیش گرفته، نقش جدی در بازگرداندن سوریه به کرسی خود در اتحادیه عرب داشته است.
با بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، صفحه سیاهی در نحوه برخورد اتحادیه عرب با سوریه ورق زده میشود. سوریه و متحدانش با تروریسم فرا مرزی و فرقهای که به نوعی به دنبال تضعیف حاکمیت کشورهای عربی است، مواجه شدند در حالی که اتحادیه عرب چشمانش را بست، بلکه تلاش کرد تا جایگاه سوریه را به گروههای افراطی مسلحی که تنها دغدغهشان تخریب سوریه بود، بدهد.
این بازگشت، یک پیروزی برای سوریه است که با تروریسم و دخالت خارجیها روبرو شد و یک پیروزی برای محور مقاومتی است که در سخت ترین شرایط در کنار آن ایستاده بود، همانطور که اتحادیه عرب نیز خیلی دیر به همین نتیجه رسید.
بیانیه صادر شده از سوی اتحادیه عرب در این زمینه نشان دهنده آگاهی از این حقایق و نگرانی برای امنیت ملی کشورهای عربی و همچنین تمایل به ایجاد یک روند سیاسی در سوریه به دور از تروریسم، توطئه و مداخله خارجی است. عضویت دمشق در اتحادیه عرب در نوامبر 2011 با موافقت هجده کشور و مخالفت سه کشور سوریه، لبنان و یمن تصویب شد و عراق در آن زمان از رای دادن خودداری کرد.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
پنج شنبه 21 اردیبهشت 1402 - 10:51:42