به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، در این گزارش به شماری از مهم ترین جاسوسانی که در تور دستگاه های اطلاعاتی ایران گرفتار شدند می پردازیم:
جیسون رضائیان:
جیسون رضاییان (زادهٔ ۲۵ اسفند ۱۳۵۴) خبرنگار ایرانی-آمریکایی است. او مدیر دفتر روزنامهٔ واشنگتن پست در تهران بود. رضاییان به همراه همسرش یگانه صالحی در ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ به اتهام جاسوسی دستگیر شدند. صالحی ۱۴ مهر همان سال آزاد شد، ولی رضاییان به زندان اوین انتقال یافت. در ۵ خرداد ۱۳۹۴ دادگاهی او را به جاسوسی و فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم کرد. رضاییان پس از تحمل ۱۸ ماه حبس در ۲۶ دی ۱۳۹۴ به همراه سه آمریکایی دیگر در چارچوب مبادله زندانیان آزاد شد. گفته می شود رضائیان با نفوذ به برخی موسسات در ایران توانسته است اطلاعات مهمی درباره برنامه هسته ای ایران و نحوه دور زدن تحریم ها به دست آورد.
علی اشتری:
علی اشتری متولد سال ۱۳۴۲، در سال ۱۳۸۷ به جرم جاسوسی برای دولت اسرائیل محاکمه و در تاریخ ۱۰ تیر همان سال به حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم و در ۲۷ آبان ۱۳۸۷ اعدام شد. تخصص او در زمینهٔ مسایل فنی الکترونیکی بود و این تخصص با جاسوسی او مرتبط بوده است. او در یکی از سفرهای خارجی به استخدام موساد درآمد و آموزش های لازم را برای جمع آوری و انتقال اطلاعات به موساد، طی کرد.
عبدالرسول دری اصفهانی:
عبدالرسول دُرّی اصفهانی متولد ۱۳۲۴ در اصفهان، نمایندهٔ بانک مرکزی و مسئول امور بانکی تیم مذاکره کنندهٔ هستهای ایران با گروه ۵+۱ بود. او که دارای تابعیت کانادایی است، یکی از کارکنان ستاد پیگیری برجام بود. او در بهمنماه سال ۱۳۹۴ در جریان تقدیر از تیم مذاکره کنندهٔ هستهای، نشان درجه سه خدمت دریافت کرده بود. یکم مردادماه ۱۳۹۵ رسانهها خبر دستگیری وی به اتهام جاسوسی را منتشر کردند.
شهرام امیری:
شهرام امیری متولد ۱۳۵۷ پژوهشگر و متخصص رادیو ایزوتوپهای پزشکی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر (وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) بود. او در سفر حج عمره به عربستان در خرداد ۱۳۸۸ ناپدید شد و حدود ۱۳ ماه بعد، پس از آنکه چندین ویدئو با سخنان متناقض از او منتشر گردید، در ۲۲ تیر ۱۳۸۹ به دفتر حافظ منافع ایران در آمریکا مراجعت کرد و دو روز بعد به ایران بازگشت. امیری پس از ورود به ایران دستگیر شد و سرانجام در تاریخ ۱۳ مرداد سال ۱۳۹۵ در تهران اعدام شد.
جلالی حاجی زوار:
جلال حاجی زوار کارمند قراردادی سازمان هوافضای وزارت دفاع بود. وی به جرم جاسوسی برای سازمان سیا و دولت آمریکا اعدام شد. او در سال ۱۳۸۹ از کار خود منفک شد و در تاریخ ۱۴ شهریورماه ۱۳۹۶ به همراه همسرش لیلا تاجیک بازداشت شد. در جریان تحقیقات او اتهام جاسوسی را پذیرفت و اعلام کرد که در قبال دریافت پول برای سازمان سیا جاسوسی می کرده است. اسناد و مدارک و تجهیزات جاسوسی نیز از منزل وی کشف و ضبط شده است. سرانجام وی پس از چندین جلسه دادگاه مجرم شناخته و به اعدام محکوم شد. حکم اعدام وی سال ۱۳۹۸ در زندان رجایی شهر کرج اجرا شد.
محمود موسوی مجد:
سیدمحمود موسوی مجد متولد ۱۳۶۵ یک نظامی بود که به جرم جاسوسی اعدام شد. او در سال ۱۳۹۷ توسط حزبالله لبنان بازداشت و در تاریخ نامعلومی به ایران منتقل شد. پس از مدتی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران وی را به جاسوسی متهم کرد و این حکم توسط دیوان عالی کشور تأیید شد. او دانشجوی کارشناسی ارشد رشته جامعهشناسی دانشگاه آمریکایی بیروت بود و ۳۰ تیر ۱۳۹۹ اعدام شد.
علیرضا اکبری:
علیرضا اکبری متولد ۲۹ مهر ۱۳۴۰ سیاستمدار ایرانی با تابعیت مضاعف بریتانیایی بود. او مدتی در وزارت دفاع ایران اشتغال داشت و مدتی نیز مشاور دبیر شورای عالی امنیت ملی بود. او و در ابتدای دهه ۱۳۹۰ از ایران مهاجرت کرده و در سال ۱۳۹۸ به اتهام جاسوسی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی محاکمه و به اعدام محکوم شد و با تأیید حکم در دیوان عالی کشور در تاریخ ۲۲ دی ۱۴۰۱ اعدام شد.
ویژههای الکوثر را اینجا دنبال کنید
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 27 دی 1401 - 10:30:3