رئیسی: خط قرمز دولت، معیشت مردم است

یک شنبه 19 دی 1400 - 13:3:2
رئیسی: خط قرمز دولت، معیشت مردم است

تهران- الکوثر: رئیس جمهور با تاکید بر لزوم همگرایی دولت و مجلس برای حل مشکلات مردم گفت: اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد اما خط قرمز ما سفره و معیشت مردم بوده و هست.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سید ابراهیم رییسی رئیس جمهور که برای دفاع از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافته بود با بیان اینکه امروز همگرایی بین مجلس و دولت برای رفع مشکلات مردم ضرورتی است‌،گفت: انتظار مردم و دلسوزان انقلاب است که این همگرایی و همپوشانی صورت بگیرد. در جاهایی که این همکاری صورت می گیرد، آهنگ مجلس و دولت یکی است مثل آنچه که در قانون هسته ای که در مجلس تصویب شد و امروز هم دولت به دنبال آن است.

وی گفت: قانون مسکن تصویب شد و دنبال هم به دنبال اجرای مسکن است که هم وعده ما بود و هم مصوب مجلس و هم خواست مردم است. در حمایت از تولید، آنچه در مجلس تصویب بود و آنچه دولت دنبال می‌کند همه در یک سو است. این هم‌سویی و همراهی خواست مردم و هم در جهت حل مشکلات مردم است. یکی از جلوه‌های مهمی که می تواند در جهت همگرایی و همسویی مفید واقع شود، مساله بودجه به عنوان سند مالی کشور است.

رییسی افزود:انتظار و امید مردم برای دولت که گره‌ها را بگشاید و زندگی مردم را تسهیل کند و به ویژه مشکلات معیشتی مردم را حل کند، امید و انتظار والایی است. شما هم که با حوزه های مختلف در ارتباط هستید امید مردم این است که هر روز می گذرد مشکلات کاهش پیدا کرده و معیشت مردم حل شود.

رئیس دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنانش گفت: تلاش دولت بر آن است که وعده‌هایی که داده است، تحقق عملی و عینی پیدا کند و در عمل پایبند به وعده‌ها باشد. باید امروز در محضر مقدس پروردگار شاکر باشم نسبت به آنچه که در کشور در برخورد با ویروس کرونا اتفاق افتاد. دیگر موفقیت‌های بعضی از کشورها و غربی ها را به رخ ما نکشند. به لطف خدا امروز پایین ترین سطح ابتلا و فوتی در کشور وجود دارد.

سیز نزولی تورم‌ آغاز شده است

رییسی با بیان این که حل مساله تورم خواست مردم و همه دلسوزان است، گفت: امروز دنبال کنترل تورم هستیم و آمارها هم نشان می‌دهد که سیر نزولی تورم آغاز شده است. با اقدامات و پیگیری‌هایی که صورت گرفت، سیر تورم که می‌رفت نه فقط در چند سال اخیر بلکه در تاریخ ۵۰ تا ۶۰ ساله کشور این تورم بی نظیر بود امروز سیر صعودی تورم تبدیل به سیر نزولی شده است و این آغاز مبارکی است که بعدا به کاهش قیمت ها و کاهش تورم به طور جدی در حوزه های مختلف منجر شود.

رئیس دولت سیزدهم یادآورشد: علیرغم همه تهدیدها و تحریم ها امروز افزایش صادرات نفتی و معیانات گازی را داریم. بعضی ها گله مند بودند که نمی‌شود، مگر می‌شود؟ اما این اتفاق افتاد و از طرف دیگر ارز حاصل از صادرات در حال برگشت به منابع ارزی است. لذا منابع ارزی رو به افزایش است علیرغم برخی سخنانی که گفته می شد امکانات صادرات نفت نیست یا اگر امکان صادرات است پول آن بر نمی‌گردد اما این اتفاق افتاد یعنی هم افزایش صادرات نفت و هم وجوه حاصل از صادرات برگشت.

رئیس جمهور در ادامه به توازن سیاست خارجی اشاره کرد و گفت: توازن در سیاست خارجی را وعده داده بودیم و امروز هم تعامل با کشورها و هم توازن در سیاست خارجی به ویژه نسبت به همسایگان افتاده است و برای کشورهای همسایه و جهان ثابت شده که جمهوری اسلامی توازن در سیاست خارجی را دنبال می کند. با برخی کشورها در منطقه روابط اقتصادی و تجاری مان ظرف همین چند ماهه تا سه برابر افزایش پیدا کرده است.

وی گفت: مهمتر از همه در این چند ماه مساله افزایش اعتماد مردم به دولت است. این سرمایه بسیار بزرگی است که با هیچ چیز قابل عوض کردن نیست. اگر مشکلاتی ظرف این چند وقت در کشور داشتیم، زلزله و سیل داشتیم و از همه مهمتر حمله سایبری داشتیم که می‌خواستند کشور را دچار بحران کنند که با اعتماد مردم کشور این مشکل را پشت سر گذاشت.

آیت الله رییسی گفت:‌ امروز خود غربی‌ها و کسانی که بدنبال تحریم بودند می‌دانند که مهمترین برنامه ای که دولت دنبال کرده است خنثی کردن تحریم‌ها است. ما از ابتدای کار دولت در دو جبهه خنثی کردن تحریم‌ها و رفع تحریم‌ها حرکت کردیم و رفع تحریم‌ها در یک کار و حرکت عزتمندانه دنبال شده و می‌شود.

رئیس جمهور اضافه کرد: قرارگاه خنثی کردن تحریم‌ها هم در این زمینه فعال است که ما به هیچ عنوان تحریم‌ها و تهدیدها را برای خود مانع ندانیم و با اعتماد و حمایت مردم و در کنار هم قرار گرفتن مسوولان، دولت و مجلس و دستگاه‌های مختلف کشور کار به نتیجه برسد.

رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: آنچه که در جلسه گذشته اشاره کردم این بود که هدف گیری دولت رشد 8 درصدی اقتصادی است امید است با اقداماتی که انجام می شود ما را به این میزان رشد برساند. سال‌های گذشته مشکلات جدی داشتیم. رشدی بسیار اندک و کمتر از یک درصد وجود داشته است اما این میزان با همگرایی و همکاری مجلس و دولت امکان پذیر است.

وی ابراز امیدواری کرد که بتوانیم در سایه این رشد 8 درصدی مساله بیکاری کاهش جدی بیایبد، اشتغال ایحاد شود و چرخ‌های تولیدی از این بیشتر به حرکت دربیاید و دغدغه‌های کشور با آن رفع شود.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش در مورد حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه۱۴۰۱ گفت: زمانی که کار را که در دولت سیزدهم آغاز کردیم از ۱۸ میلیارد دلاری که در بودجه پیش‌بینی کرده بودیم، چیزی باقی نمانده بود یعنی در نیمه دوم سال مبلغی برای تخصیص ارز ترجیحی باقی نمانده بود. اگر دولت می‌خواست به قانون عمل کند باید ارز ترجیحی را بدون جبران حذف می‌کرد اما خط قرمز ما سفره و معیشت مردم بوده و هست.

وی اظهار داشت: باور داریم اگر ارز ترجیحی قطع شود حتماً باید برای جبران آن برای زندگی مردم به ویژه نیازمندان فکر جدی کرد. امکان ندارد بدون فکر برای سفره مردم و نیازمندان ارز ترجیحی حذف شود. در این راستا سازمان برنامه و بودجه با نمایندگان و برخی صاحب نظران هم جلساتی داشت تا همفکری و همراهی در این رابطه شود و مجلس و دولت با هم بتوانند مسائل و مشکلات را حل کنند. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید


یک شنبه 19 دی 1400 - 13:2:1