شرط پاکستان برای گفتگو با هند

یک شنبه 19 بهمن 1399 - 17:30:59
شرط پاکستان برای گفتگو با هند

تهران - الکوثر : نخست وزیر پاکستان بطور مشروط برای گفتگو با همتای هندی خود اعلام آمادگی کرد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، عمران خان که در سالروز همبستگی با مردم کشمیر تحت کنترل هند  سخن می گفت، افزود: مردم منطقه خواهان خودمختاری دوباره هستند و در صورتی که دهلی نو حقوق کشمیریها را رعایت کند، آماده است با «نارندرا مودی» همتای هندی گفتگو کند.

وی افزود :ساکنان کشمیر تحت کنترل هند خواهان خودمختاری به این منطقه هستند و دولت هند باید از اقدامات تحریک آمیز اجتناب کند. 

 مردم پاکستان روز جمعه  در شهرهای مختلف از جمله اسلام آباد با بزرگداشت روز ملی همبستگی با مردم کشمیر، راهپیمایی‌هایی در حمایت از مسلمانان کشمیر برگزار کردند. 

دولت هند ۵ اوت ۲۰۱۹ با لغو اختیارات ویژه (خودمختاری) منطقه کشمیر تحت کنترل این کشور، شرایط زندگی را برای شهروندان کشمیری دشوارتر کرده و زمینه را برای مهاجرت هندوها به این منطقه و خرید و فروش اراضی کشمیر ازسوی آنها فراهم کرده است.

 شرط بازنگری در قانون لغو خودمختاری کشمیر که توسط عمران خان برای مهیا شدن زمینه گفتگوها بین پاکستان و هند مطرح شده است نشان می دهد که مسئله کشمیر درصدر خطوط قرمز اسلام آباد  قرار دارد و به هیچ وجه حاضر به معامله بر سر این موضوع راهبردی نیست.

از نظر پاکستان دولت هند باید زمینه برای اعمال حق تعیین سرنوشت برای ساکنان کشمیر تحت کنترل این کشور را فراهم کند  که چنین مطالبه ای در انطباق کامل با قطعنامه سازمان ملل درباره کشمیر قرار دارد.

طبق قطعنامه سازمان ملل و بر اساس اصل حق تعیین سرنوشت ،باید در کشمیرتحت کنترل هند با برگزاری همه پرسی ،زمینه برای تصمیم گیری درباره سرنوشت این منطقه توسط ساکنان آن مهیا شود.

برغم وجود این قطعنامه و تصریح آن بر برگزاری همه پرسی در کشمیر برای تصمیم گیری ساکنان این منطقه در مورد سرنوشت خود اما  دولت هند تاکنون حاضر به مراجعه به آرای عمومی برای حل بحران در کشمیر نشده است.

پس از لغو خودمختاری در کشمیر که گامی بزرگ برای اعمال محدودیت ها علیه این منطقه و ساکنان مسلمان آن بوده است دولت پاکستان تلاش کرده  با ایجاد اجماع منطقه ای و بین المللی درحمایت از حقوق اساسی مردم کشمیر برای تعیین سرنوشت خود ،مقامات هندی را برای بازنگری در این قانون تبعیض امیز و سپس تمکین به برگزاری همه پرسی در کشمیر تحت فشار قرار دهد.

با وجود آنکه لغو خودمختاری کشمیر توسط دولت هند با واکنش هایی در سطح منطقه ای و بین المللی روبرو شد اما واکنش پاکستان در این زمینه بسیار شدید بود که طی آن  دیپلمات های هندی از اسلام آباد اخراج شدند و روابط تجاری با دهلی نو نیز متوقف شد. 

 دولت هند در پاسخ به این واکنش های پاکستان با اعلام اینکه تصمیم این کشور درباره منطقه کشمیر موضوعی داخلی است، از اسلام آباد خواست در تصمیم خود برای کاهش روابط با دهلی نو تجدید نظر کند.

سخنان جدید نخست وزیر پاکستان درباره آنکه شروع گفتگوهای هند و پاکستان به تجدید نظر دهلی نو در قانون لغو خودمختاری کشمیر گره خورده است تاکید دوباره بر موضع قبلی اسلام آباد در تلاش برای استیفای حقوق از دست رفته مردم ستمدیده و مظلوم کشمیر است.     

به نظر میرسد با توجه آنکه در حال حاضر دولت ملی گرای افراطی به رهبری حزب بی جی پی در هند قدرت را در اختیار دارد بعید است که زمینه برای مذاکرات دهلی نوو اسلام اباد برای تنش زدایی از روابط دو جانبه طبق شرط عمران خان برای بازنگری در قانون لغو خودمختاری کشمیر فراهم شود.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


یک شنبه 19 بهمن 1399 - 17:30:53