عقبگرد اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن «گوایدو»

چهار شنبه 8 بهمن 1399 - 17:8:1
عقبگرد اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن «گوایدو»

تهران - الکوثر : در پی شکست سیاست های خصمانه امریکا علیه ونزوئلا و ناکامی تلاش های دولت این کشور برای سرنگونی «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلاهمچنین تحولات سیاسی اخیر آمریکا، اتحادیه اروپا اعلام کرد که بروکسل از این پس «خوان گوایدو »سرکرده مخالفان ونزوئلا را به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور به رسمیت نمی‌شناسد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ تلاش خود را بر سرنگونی دولت چپ گرای ونزوئلا و نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور همچنین روی کار آوردن دولتی هوادار آمریکا به ریاست خوان گوایدو سرکرده مخالفان متمرکز کرده بود به طوری که گوایدو را رسما به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به رسمیت شناخت و از متحدان خود از جمله اتحادیه اروپا نیز خواست وی را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا بپذیرند. آمریکا اهدای کمک های مالی و حمایت سیاسی از گوایدو را نیز محور سیاست خارجه خود در قبال ونزوئلا قرار داد.

در این راستا اتحادیه اروپا نیز با سیاست های آمریکا همراه شد، کشورهای اروپایی نیز ونزوئلا را تحریم و از گوایدو حمایت کردند.اتحادیه اروپا چون آمریکا تحریم هایی را بر مراودات مختلف تجاری، خرید تسلیحاتی و مقامات سیاسی  این کشور وضع کرد.

در واقع ترامپ و مقامات اروپا  امیدوار بودند گوایدو بتواند با استفاده از تاثیر فشارهای تحریمی آمریکا بر بخش های مختلف اقتصادی، پزشکی و دارویی ونزوئلا ،مردم این کشور را برای سرنگونی  مادورو تشویق کرده و خود زمام امور را به دست گیرد به ویژه که طی چند ماه گذشته و با همه گیری بیماری کووید-19 تحریم های سنگین آمریکا علیه ونزوئلا ادامه داشت و تاثیرات منفی بسیاری بر بخش های دارو و درمان این کشور گذاشت.

مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا با انتقاد شدید از اقدامات دولت های غربی و آمریکا گفت: این کشورها با انسداد منابع مالی ونزوئلا مانع دسترسی این کشور به واکسن کرونا شده اند.

اگرچه برگزاری انتخابات مختلف در چهار سال گذشته نشان داده بود که گوایدو نزد مردم این کشور جایگاهی ندارد اما انتخابات پارلمانی 6دسامبر2020 در ونزوئلا ،آزمونی سخت و سنگین برای طرفین در ونزوئلا بود. پیروزی در این انتخابات می توانست آینده گوایدو و میزان استقبال مردم از وی را نشان دهد به ویژه که رییس جمهوری ونزوئلا اعلام کرده بود که اگر مخالفان پیروز شوند وی ازقدرت کناره می گیرد. در این انتخابات سرنوشت ساز ،حزب مادورو اکثریت قاطع کرسی های پارلمان را به دست آورد.اگرچه گوایدو و حامیان وی تلاش کردند این انتخابات را زیر سوال برده و نتیجه آن را فریبکاری بنامند اما حضور ناظران خارجی و شفاف بودن روند انتخابات سبب شد تا این حربه نیز کارامد واقع  نشود.

«گلوریا لاریوا» ناظر و کارشناس سیاسی در این زمینه می گوید: آمریکا با انکار تمام دستاوردهای خوب این کشور آمریکای لاتین، تمام انرژی خود را وقف تحریک مخالفان کرده است و تعیین می کند که مخالفان چه کاری انجام دهند و گروه راست گرا نیز دستورات آمریکا را موبه مو اجرا می کند.

بدین ترتیب مجلس جدید نیز با اکثریت متعلق به مادورو شکل گرفت؛ این موضوع سبب شد تا حامیان گوایدو که ناراضی از نتایج انتخابات بودند، کمی عقب نشینی کرده و در موضگیری های خود احتیاط کنند.

انتخابات آمریکا و شکست دونالد ترامپ که سودای سرنگونی مادورو را داشت، موضوع دیگری بود که سبب شده است متحدان اروپایی ترامپ در سیاست های خصمانه خود علیه ونزوئلا تجدید نظر کنند.

اکنون به نظر می رسد مقامات اتحادیه اروپا با تجدید نظر در سیاست های خود علیه ونزوئلا در تلاش هستند دوره جدیدی را در روابط سیاسی خود با ونزوئلا آغاز کنند ؛ عقبگرد اتحادیه اروپا از به رسمیت شناختن «گوایدو» به عنوان رییس جمهوری ونزوئلا را نیز باید در این راستا دانست.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 8 بهمن 1399 - 17:7:54