دلایل مخالفت ایران با عضویت عربستان و امارات در کنفرانس خلع سلاح

چهار شنبه 1 بهمن 1399 - 16:24:49
دلایل مخالفت ایران با عضویت عربستان و امارات در کنفرانس خلع سلاح

تهران - الکوثر : عربستان و امارات عربی متحده با مخالفت جمهوری اسلامی ایران نتوانستند برای سال ۲۰۲۱ جایگاه عضویت ناظر در کنفرانس خلع سلاح در ژنو را به دست بیاورند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «اسماعیل بقایی هامانه» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، روز سه شنبه در اظهاراتی  در خصوص دلایل مخالفت ایران با عضویت این دو کشور در جایگاه عضویت ناظر کنفرانس خلع سلاح با اشاره به سوابق بی ثبات کننده و نقش مخرب این دو کشور در منطقه، و همچنین فعالیت های پنهان هسته ای عربستان، حضور آن کشور به عنوان عضویت ناظر کنفرانس خلع سلاح در ژنو را مخرب دانست.

مخالفت ایران با حضورعربستان و امارات در جایگاه عضو ناظر در کنفرانس خلع سلاح،  از دو جنبه  حائز توجه است:

جنبه نخست ؛سابقه منفی و تصویر مخدوش عربستان در حوزه خلع سلاح و فعالیت های هسته ای است.

نگاهی به این سابقه نشان می دهد با وجود اینکه  عربستان در سال ۱۹۹۸ معاهده ان.پی.تی را امضا و تصویب کرده ،اما فقط در سال ۲۰۰۵ یک پروتکل تحت عنوان پروتکل "کمیت‌های اندک" به معنای در اختیار داشتن مقادیر محدود اورانیوم و پلوتونیوم را امضا کرده است. فعالیت‌ها و بازرسی‌های آژانس نیز بر همین اساس تنظیم شده است که هیچ  تناسبی با وضعیت هسته‌ای کنونی این کشورندارد .مسئله دیگرعلنی شدن رویکرد عربستان به سلاح اتمی از سوی مقام های ریاض است که به منزله  تهدید سازی اتمی در منطقه است.

«اولی هاینونن» معاون و رئیس سابق بازرسان تسلیحاتی و هسته‌ای آژانس بین المللی انرژی اتمی، در باره فعالیت پنهان هسته ای عربستان گفته است : «عربستان سعودی شفافیت هسته‌ای را نشان نداده است وما برنامه‌های انرژی هسته‌ای روشن و واضح ریاض را به غیر از تعیین تعداد راکتورهای هسته‌ای که باید ساخته شوند، مشاهده نکرده ایم.»

جنبه دوم اهمیت رای مخالف ایران در کفرانس خلع سلاح  در خصوص عربستان ؛ توجه به نقش مخرب عربستان در برهم زدن ثبات و امنیت  است. 

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در ژنو، از عربستان به عنوان سردمدار ائتلاف سازی برای جنگ و تجاوز علیه همسایگان و بزرگترین انبار کننده سلاح‌های بی ثبات کننده درمنطقه نام برد. ضمن انکه  تجربه نشان می‌دهد این کشور از نشست‌ها و مباحث کنفرانس خلع سلاح صرفا برای تحریف اذهان عمومی و فرافکنی اشتباهات و جنایات خود در یمن سوءاستفاده می‌کند.

نقش مخرب عربستان درمنطقه، حمایت از تروریسم و افراطی گری و فعالیت های نا متعارف  هسته ای  بدور از چشم ناظران و بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی دلایل محکمی برای نگرانی از حضوراین کشور در کنفرانسی است که مسوولیت خطر نظارت بر خلع سلاح  را برعهده دارد. بدیهی است با توجه به این سوابق و دلایل ؛ورود عربستان به عنوان عضو ناظر درکنفرانس خلع سلاح ، غیرسازنده ومغایر با اهداف و ماموریت‌های این نهاد بین المللی است.

ازاین دیدگاه، رای مخالف  ایران به عضویت دو عنصر مضر و مخرب در کنفرانس خلع سلاح ،خدمت به صلح  و در راستای صیانت  از امنیت منطقه  و همچنین  در جهت حفظ شان و جایگاه کنفرانس خلع سلاح به عنوان تنها نهاد بین المللی چندجانبه در حوزه خلع سلاح هسته‌ای است.


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


چهار شنبه 1 بهمن 1399 - 16:21:2