به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، «هاتف الرکابی» مشاور حقوقی پارلمان عراق روز سه شنبه گفت، با ارائه این دادخواست به دادگاه کیفری سوئد خواستار دریافت غرامت به دلیل آلودگی عراق با سلاحها، بمبها و موشکهای حاوی اورانیوم بکارگرفته شده توسط آمریکا طی چندین دهه شده است.
الرکابی افزود، علاوه بر حملات آمریکا به شهرهای مختلف عراق، رژیم اسرائیل نیز به راکتور تموز در سال ۱۹۸۱ میلادی حمله کرد که این حملات، باعث قربانی شدن صدها هزار عراقی به خاطر قرار گرفتن در معرض تشعشات شد و خاک عراق همچنان غرق در تاثیر تشعشات است.
الرکابی افزود، مصیبت بزرگتر این است که نظام عراق در طول همه این سالها نه کشور را از آلودگی پاکسازی کرده و نه از جامعه بین المللی برای ملزم کردن آمریکا و هم پیمانانش برای پاکسازی عراق یا پرداخت غرامت درخواست کرده است.
«احمد مخلف حماد» مدیر اطلاع رسانی بیمارستان شهر «فلوجه» مرکز استان الانبار در غرب عراق نیز دراینباره گفت، با وجود گذشت ۱۶ سال از جنگ، هرساله بیش از یکهزار کودک عراقی در شهر فلوجه به خاطر استفاده آمریکا از سلاحهای ممنوعه در این جنگ ،ناقص و با معلولیت به دنیا میآیند.
هفته پیش نیز «امیر عبدالمنعم الساعدی» تحلیلگر و کارشناس امنیتی عراق گفت، تجهیزات ویژه سربازان آمریکایی در سفارت آمریکا و پایگاههای نظامی دیگر، دارای رادیواکتیو است و تهدیدی برای سلامت و جان شهروندان عراقی به شمار می آید که طرفهای مسئول در بخش بهداشت و سلامت باید بر روی آن متمرکز شوند.
این درحالیست که موسسهای موسوم به "شبکه اطلاعات فراگیر منطقهای" مستقر در نایروبی مرکز کنیا، پیشتر اسناد محرمانه ای از تخلفات آمریکا از قوانین بینالمللی به دست آورد که نشان میداد ارتش آمریکا در جنگ عراق با استفاده از جنگندههای نوع « A-۱۰ » دستکم ۱۱۶ بار اهداف آسان نظامی، مانند مقرها، خودروها و کامیونها را با تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده، هدف قرار داده است.
موسسه «بیس گروپ» هلند نیز چند سال پیش گزارش کرد، تشعشعات مواد استفاده شده در سلاحهای نامتعارف آمریکایی در عراق چندین برابر بیشتر از انفجار پایگاه اتمی چرنوبیل در روسیه است.
تاکنون گزارشهای متعدد دیگری هم درباره استفاده اشغالگران آمریکایی از صدها تن مهمات دارای اورانیوم ضعیف شده علیه عراق منتشر شده است و منابع آگاه پزشکی همین امر را عامل اصلی گسترش سرطان و تولد نوزادان ناقص در عراق میدانند.
آمریکا در ۲۰ مارس ۲۰۰۳ میلادی همراه با متحدان خود به بهانه نابودی سلاحهای کشتار جمعی در دست صدام به عراق حمله کرد. این جنگ در ۱۹ اوت ۲۰۱۰ خاتمه یافت اما بعد از آن هم حدود ۵۰ هزار نیروی آمریکایی همچنان در عراق باقی ماندند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 16 دی 1399 - 14:7:44