به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، ۲۹ سازمان و نهاد کنترل تسلیحاتی و حقوق بشری در مخالفت با فروش ۲۳ میلیارد دلار موشک، جنگنده و پهپاد به امارات متحده عربی نامهای امضا کرده و از کنگره آمریکا خواستهاند این توافق را متوقف کند. در این نامه آمده است: «فروش تسلیحات برنامه ریزی شده به امارات، از کشورهای حاضر در درگیریهای یمن و لیبی، باعث تداوم آسیب غیر نظامیان و تشدید بحرانهای انسانی خواهد شد.»
مخالفت شدید این سازمان ها و نهادهای غیردولتی با افزایش فروش تسلیحات آمریکایی به امارات با توجه به تداوم حضور در جنگ یمن در قالب ائتلافی با عربستان سعودی و اقدامات غیرانسانی و جنایتکارانه علیه مردم یمن صورت گرفته است. از سوی دیگر امارات نقش کلیدی در جنگ داخلی لیبی با حمایت های گسترده از نیروهای خلیفه حفتر که خود را فرمانده ارتش ملی لیبی می خواند، ایفا کرده وتاکنون علاوه بر حضور نظامی مستقیم در این درگیری، میلیون ها دلار انواع تسلیحات را برای کمک به وی روانه لیبی کرده است.
از سوی دیگر یکی از دلایلی که اماراتی ها حاضر شدند به عنوان نخستین کشور عربی در دوره ترامپ به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی بپردازند اشتیاق آنها برای دستیابی به تسلیحات بسیار پیشرفته آمریکایی مانند جنگنده نسل پنجمی اف 35 و نیز پهپادهای ام کیو 9 بی و نیز موشکهای پیشرفته هوا به هوا و هوا به زمین به ارزش بیش از 23 میلیارد دلار بود. تا قبل از آن واشنگتن در راستای حفظ برتری کیفی تسلیحاتی رژیم صهیونیستی با فروش اف 35 و پهپاد ام کیو 9 به امارات مخالفت می کرد.
بدین ترتیب هر چند دولت ترامپ در پاداشی به امارات و نیز در راستای منافع مجتمع های نظامی- صنعتی آمریکا خواهان انجام این معامله بزرگ تسلیحاتی است، اما اکنون که کمتر از دوماه به پایان زمامداری دونالد ترامپ باقی مانده، مخالفت شدید سازمان ها ونهادهای کنترل تسلیحاتی و حقوق بشری با این معامله بزرگ موجب شده تا چشم انداز این فروش تسلیحاتی تاریک و مبهم شود.
ضمن اینکه این معامله تسلیحاتی عظیم با مخالفت های جدی در کنگره آمریکا نیز مواجه شده است. «باب منندز» و «کریس مورفی» سناتورهای دموکرات و «رند پاول» سناتور جمهوریخواه، کسانی هستند که قصد دارند چهار قطعنامه جداگانه را در مجلس سنای آمریکا ارائه و طرح ترامپ را برای فروش تجهیزات نظامی پیشرفته به امارات رد کنند. این سناتورها تاکید کرده اند که تعجیل ترامپ برای فروش تسلیحات پیشرفته، فرایند بررسی معمول در کنگره را دور زده و وزارت خارجه دولت او نیز به سوالات درباره خطرات امنیت ملی مرتبط با این معامله تسلیحاتی پاسخ نمیدهد.
مساله دیگر اینکه جو بایدن رئیس جمهور منتخب دیدگاهی منفی در باره عربستان سعودی و امارات به عنوان دو متحد واشنگن در حاشیه جنوبی خلیج فارس داشته و خواهان بازتعریف روابط واشنگتن با آنها است. «سث بایندر» استاد دانشگاه و یکی از حامیان این اقدام گفت: «امید این است به طور کلی این فروش متوقف شود. اما اگر در کوتاه مدت این مسئله میسر نباشد، این یک پیام مهم به دولت بایدن میدهد که سازمانهای مختلفی وجود دارند که با ارسال این سلاحها مخالف هستند.»
در این صورت امارات در واقع یک بازی دو سر باخت را انجام داده است یعنی از یکسو با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی موجب انزجار جهان اسلام از خود شده و از سوی دیگر به یکی از اهداف مهمش از این اقدام یعنی دستیابی به تسلیحات فوق پیشرفته آمریکایی نیز نرسیده است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
سه شنبه 11 آذر 1399 - 16:52:59