اهداف ادعاها و تحرکات ضد ایرانی مثلث ترامپ، نتانیاهو، بن سلمان

جمعه 7 آذر 1399 - 17:3:18
اهداف ادعاها و تحرکات ضد ایرانی مثلث ترامپ، نتانیاهو، بن سلمان

تهران - الکوثر : پس از آشکار شدن شکست دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تحرکات و اظهاراتی مطرح شد و برخی رسانه‌ها از احتمال حمله نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران خبر دادند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، طی 4 سالی که دونالد ترامپ در کاخ سفید حضور داشت، بارها موضوع حمله نظامی آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی به ایران مطرح شد. تابستان 2019 پس از سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط ایران و همچنین زمستان 2021 پس از حمله موشکی ایران به پایگاه آمریکایی عین الاسد در عراق، بیش از هر زمانی موضوع حمله به ایران مطرح و حتی جدی شد، اما در عمل دونالد ترامپ مرتکب چنین اشتباهی نشد. اکنون بار دیگر موضوع حمله به ایران با کنار هم چیدن برخی نشانه‌ها مطرح شد. 

«مارک اسپر»، وزیر دفاع آمریکا پس از آشکار شدن نتایج اولیه انتخابات ریاست جمهوری این کشور از سمت خود برکنار شد. برخی از مشاوران اسپر نیز از سمت خود در وزارت دفاع استعفا دادند. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا به منطقه غرب آسیا سفر و با مقامات اماراتی، عربستانی و اسرائیلی دیدار و گفتگو کرد. آمریکا بمب‌افکن‌های 52 را در غرب آسیا مستقر کرد. به نظر می‌رسد دیدار سه‌جانبه نتانیاهو، بن سلمان و پمپئو نیز در شهر جدید «نئوم» عربستان انجام شد. مجموع این تحرکات سبب شد برخی رسانه‌ها از آن به‌عنوان نشانه‌هایی برای حمله به ایران تا پیش از پایان ریاست جمهوری دونالد ترامپ عنوان کنند. 

در اینکه نتانیاهو و بن سلمان تأثیر زیادی بر رفتارهای غیرعقلانی و غیر دیپلماتیک دونالد ترامپ در 4 سال گذشته داشته‌اند، تردیدی نیست. نتانیاهو و بن سلمان بارها تلاش کردند ترامپ را برای حمله به ایران متقاعد کنند، اما ترامپ بیش از هر چیز دنبال عکس یادگاری با مقامات جمهوری اسلامی ایران پای میز مذاکره بود، هدفی که با فشار حداکثری نیز تأمین نشد. 

اکنون این تنها دونالد ترامپ نیست که در انتخابات آمریکا متحمل شکست شده است، بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان نیز شکست خورده انتخابات آمریکا هستند، بازندگانی که اکنون نگران سرنوشت‌شان در هرم قدرت عربستان و اسرائیل هستند. به نظر می‌رسد بن سلمان و ترامپ با هدف نجات خود از تبعات نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در تلاش هستند آخرین تلاش‌های خود را جهت متقاعد کردن ترامپ برای حمله به ایران انجام دهند. پایگاه خبری «اسرائیل دیفنس» دیروز پنجشنبه در گزارشی با تکذیب خبر آمادگی ارتش اسرائیل برای جنگ با ایران نوشت این‌گونه شایعات رسانه‌های اسرائیلی به دلیل جنگ و درگیری انتخاباتی آمریکا است که به زودی به اسرائیل هم کشیده می‌شود.

با این حال، تحرکاتی که از سوی دونالد ترامپ و برخی اعضای کابینه وی انجام می‌شود بیش از آنکه جنبه عملیاتی در حمله علیه ایران داشته باشد، با هدف تحت‌الشعاع قرار دادن نتایج انتخابات آمریکا است. از سوی دیگر، اگرچه ترامپ تغییراتی در درون وزارت دفاع آمریکا انجام داد، اما تصمیم برای جنگ به موافقت مجلس نمایندگان و سنای آمریکا نیاز دارد، موضوعی که پایگاه خبری «اسرائیل دیفنس» نیز به آن اشاره کرد.

نکته مهم دیگر این است که حاکمیت و نخبگان آمریکا درصدد هستند کمتر از دو ماهی که به پایان ریاست جمهوری ترامپ باقی مانده است، رفتارهای وی را به گونه‌ای مدیریت کنند که دچار اشتباه محاسباتی و اقدام غیرعقلانی پرهزینه نشود. هرگونه حمله علیه ایران، هزینه هنگفتی برای آمریکا خواهد داشت، کمااینکه پیش از این نیز جمهوری اسلامی ایران با سرنگون کردن پهپاد آمریکایی در ژوئن 2019 و حمله موشکی به عین الاسد که نخستین حمله به آمریکا پس از جنگ جهانی دوم به بعد بود، قدرت دفاعی خود را به رخ دولت آمریکا کشیده بود. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


جمعه 7 آذر 1399 - 15:34:6