تاکید دبیرکل ناتو بر باقی ماندن در افغانستان

پنج شنبه 1 آبان 1399 - 13:25:6
تاکید دبیرکل ناتو بر باقی ماندن  در افغانستان

تهران - الکوثر : آمریکا به همراه متحدان خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حدود 19 سال است که پس از اشغال نظامی افغانستان دراین کشور حضور نظامی دارند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، پس ازتوافق اخیر دولت ترامپ و طالبان، نیروهای آمریکایی روند خروج خود از این کشور جنگزده را آغاز کرده اند، با این حال دبیر کل ناتو نگرش دیگری در این باره دارد. 

«ینس استولتنبرگ»دبیر کل ناتو شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران تاکید کرد که این ائتلاف نظامی تا زمانی که شرایط امنیتی مناسب نباشد از افغانستان خارج نخواهد شد.استولتنبرگ گفت: «در این زمینه باید به تصمیمی مشترک برسیم و زمانی که اوضاع مساعد بود و شرایط فراهم بود، همراه یکدیگر از افغانستان خارج خواهیم شد. اما تا قبل از فراهم شدن این شرایط، چنین اتفاقی نخواهد افتاد.»

تاکید دبیرکل ناتو در باره باقی ماندن نیروهای این سازمان نظامی در افغانستان به رغم تاکید های مکرر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره تسریع خروج نظامیان این کشور از افغانستان و در واقع کنایه ای به وی در این زمینه است. رئیس جمهوری جنجالی آمریکا در راستای وعده های انتخاباتی خود در سال 2016 مبنی بر خارج کردن نیروهای آمریکایی از افغانستان ونیز برای جلب آرای رای دهندگان آمریکایی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2020 اصرار بر بازگرداندن هر چه سریع تر نظامیان این کشور از افغانستان حتی زودتر از برنامه های پیش بیینی شده در این زمینه را دارد و در این راستا اخیرا مدعی شد که همه نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان تا کریسمس 2020(یعنی تا 25 دسامبر ) به خانه باز خواهند گشت.

این در حالی است که «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا تا اوایل سال آینده میلادی، شمار نیروهای نظامی خود در افغانستان را به 2500 نفر کاهش می‌دهد. با مقایسه اظهارات ترامپ و اوبراین مشخص است که  این دومقام ارشد امریکایی که جلسات مهم امنیتی باهم برگزار می کنند حتی در زمینه زمانبندی خروج نظامیان امریکایی از افغانستان نیز با هم هماهنگ نیستند.

به گفته  «بیل راجیو» کارشناس سیاسی هندی :طالبان توافق با آمریکا را به عنوان «توافق پایان اشغال» می‌داند.آمریکا می‌خواهد از افغانستان خارج شود و تسلیم همه خواسته‌های طالبان شده است.

به نظر می رسد ترامپ در این زمینه نیز بدون هماهنگی با متحدان اروپایی خود در ناتو ، دست به اقدامی زده که نارضایی آنها را بر انگیخته است. ضمن اینکه دبیر کل ناتو معتقد است که خروج همه نیروهای غربی از افغانستان موجب ایجاد خلاء امنیتی در این کشور می شود. استولتنبرگ هشدار داده که موج جدید خشونت‌ها در افغانستان می‌تواند روند مذاکرات صلح را از مسیر خود خارج کند.این مساله به ویژه با توجه به دور جدید درگیری های گسترده بین طالبان و نیروهای دولتی افغانستان در نقاط مختلف این کشور معنا پیدا می کند.

درگیری بین طالبان و نیروهای دولتی در استان های هلمند، تخار، بغلان، قندهار، بدخشان و میدان وردک افغانستان به شدت ادامه دارد.این امر اساسا تداوم توافق نامه بین آمریکا و طالبان را که در فوریه 2020 در دوحه قطر بین دو طرف به امضا رسید و زمینه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را فراهم کرد را در معرض تهدید قرار داده است.به ویژه اینکه قرار بود تا مذاکرات مستقیم بین دولت و طالبان برای رسیدن به توافقی درباره مشارکت طالبان در قدرت صورت گیرد و به رغم برگزاری گفت و گوهایی در این زمینه، اما تشدید نبردها در افغانستان  بین دو طرف، نشان دهنده بی ثمر بودن این مذاکرات است.

به نظر می رسد که حتی در صورت خروج بخش عمده ای از نیروهای آمریکایی از افغانستان، اما سازمان نظامی ناتو قصدی برای خروج زودهنگام نیروهای خود از این کشور جنگ زده ندارد. به گفته «استفانو پونتیکورو» نماینده غیرنظامی ناتو در افغانستان :این سازمان تا زمانی که نیاز است به حضورش در افغانستان ادامه می‌دهد و این کابل است که باید در این باره تصمیم‌گیری کند.وزیران دفاع کشورهای ناتو نیز در سپتامبر 2020 اعلام کردند که حضور نظامیان این سازمان در افغانستان مبتنی بر شرایط باقی خواهد ماند. در حال حاضر حدود 12 هزار نظامی ناتو در افغانستان مستقر هستند. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 1 آبان 1399 - 13:21:3