به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، عبدالله عبدالله قرار است در این سفرسه روزه با برخی از مقامات پاکستان از جمله عمران خان نخست وزیرو شاه محمود قریشی وزیر امور خارجه در باره روند گفت وگوهای صلح میان دولت افغانستان و طالبان در قطر تبادل نظر کند.
شورای عالی مصالحه ملی افغانستان هدف از سفر عبدالله عبدالله به پاکستان را "تقویت اجماع منطقهای و جلب همکاریهای کشورهای منطقه در راستای صلح افعانستان" اعلام کرد . مذاکرات صلح افغان ها و طالبان در قطر از 12سپتامبر تاکنون هیچ دستاوردی نداشته است .
رایزنی های عبدالله عبدالله با برخی مقامات پاکستان درشرایطی که مذاکرات صلح دولت افغانستان با طالبان در قطربه گفته برخی منابع به دلیل عدم پیشرفت در گفتگوها متوقف شده است می تواند تلاشی برای استفاده از ظرفیت های رسمی و غیر رسمی پاکستان برای کمک به روند صلح افغانستان باشد.
در نزدیک به دو هفته گذشته که مذاکرات بین الافغانی در دوحه پایتخت قطر آغاز شده است مسئله جلب کمک های منطقه ای و بین المللی به روند صلح افغانستان بیش از گذشته در کانون توجه مقامات کابل قرار گرفته است.
در همین راستا حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه افغانستان همزمان با برگزاری مذاکرات صلح با طالبان در قطر خواستار کمک و حمایت جامعه بین المللی به پایان جنگ و برقراری ثبات و آتش بس دائمی در آن کشور شد.
پیشینه پاکستان در به رسمیت شناختن و حمایت از حکومت سابق طالبان در افغانستان موجب شده تا همچنان دولت و ملت این کشور ،پاکستان را دارای نفوذ رسمی و غیر رسمی بر این گروه می دانند.
در حال حاضر که مذاکرات بین الافغانی در قطر به گفته برخی منابع متوقف شده است مجددا مسئله تاثیر گذاری و نفوذ پاکستان بر طالبان مورد توجه مقامات افغانستان قرار گرفته است و به همین دلیل عبدالله در بحبوحه گفتگوهای صلح که مسئولیت آنرا بر عهده دارد راهی اسلام آباد شده است تا بتواند به کمک پاکستان گره کنونی از مذاکرات با طالبان را باز کند.
به خصوص آنکه مقامات افغانستان به خوبی می دانند که پاکستان از تضعیف نقش خود در روند صلح آن کشور ناخرسند است و ممکن است به دلایل مختلف از جمله به شکست کشاندن برنامه های آمریکا در افغانستان نقشی منفی در روند صلح افغانستان ایفا کند.
به خصوص آنکه به تازگی عمران خان نخست وزیر پاکستان تاکید کرده که صلح تحمیلی از خارج بر افغانستان به نتیجه نمی رسد و همین موضعگیری تا حدودی برای مقامات کابل نگران کننده شده است.
پاکستان که در سال های خواستارایفای نقش بیشتر در روند صلح افغانستان بوده است امید داشت که بتواند در مذاکرات صلح دولت این کشور با طالبان حضور داشته باشد که محدود شدن این گفتگوها به طرف های افغان این زمینه را مهیا نکرد.
با توجه به چنین ملاحظاتی عبدالله به پاکستان رفته است تا بتواند با رایزنی با برخی مقامات این کشور آنان را به کمک و حمایت مضاعف از روند صلح افغانستان ترغیب کند.
اگر چه باید توجه داشت که مشرط شدن ادامه مذاکرات طالبان با دولت افغانستان به اجرای توافقنامه صلح این گروه با آمریکا این واقعیت را اشکار کرده است که در چنین شرایطی بعید است نفوذ تضعیف شده پاکستان برطالبان در روند گفتگوهای صلح اثر چندانی داشته باشد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 7 مهر 1399 - 17:36:13