به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، رییس جمهوری آمریکا شامگاه جمعه از عادی سازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی خبر داد.
براساس بیانیه مشترک رهبران آمریکا، بحرین و رژیم صهیونیستی، آنها در مورد "ایجاد روابط کامل دیپلماتیک میان منامه و تلآویو توافق کردند.
ترامپ خبر موافقت بحرین برای عادی سازی روابط با اسرائیل را پس از تماس تلفنی با حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پیامی توییتری اعلام کرد.
هنوز دقایقی از این انتشار این خبر نگذشته بود که موجی از خشم، نفرت و انزجار در میان شخصیتهای سیاسی و مردم کشورهای عربی و اسلامی نسبت به این اقدام خیانتبار بحرین به راه افتاد.
جنبش حماس
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) جمعه شب در بیانیهای این اقدام بحرین را نشانه ننگ و انحطاط یک کشور جدید عربی و بیانگر شکست سیاسی و سرنگونی بزرگ برای حاکمان بحرین دانست.
"حازم قاسم" سخنگوی حماس نیز اعلام کرد که پیوستن این کشورها [بحرین] برای عادیسازی روابط آنها را شریک معامله قرنی میکند که نشانه دشمنی با ملت فلسطین است.
عبداللطیف القانوع دیگر مسؤول ارشد حماس نیز در این باره تأکید کرد که ضعف موضعگیری کشورهای عربی در قبال عادیسازی روابط امارات با رزیم اسراییل، کشورهای دیگری را نیز تشویق به این کار کرد.
وی افزود: باید مانع از اقدام کشورها برای عادیسازی با دشمن صهیونیستی شد.
رییس اداره اطلاعرسانی جنبش حماس در خارج از فلسطین
"رأفت مره" رییس اداره اطلاعرسانی جنبش حماس در خارج از فلسطین در این باره گفت: توافق عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی هرگز عزم و اراده ملت فلسطین و جریانهای پویای امت برای مقابله با این رژیم را تضعیف نخواهد کرد.
دبیرکل جنبش ابتکار عمل ملی فلسطین
مصطفی البرغوثی دبیرکل جنبش ابتکار عمل ملی فلسطین نیز در واکنش به این اقدام خیانتآمیز بحرین در این باره اعلام کرد که توافق عادیسازی بحرین و اسرائیل خنجر [دیگری] بر پیکره ملت فلسطین است.
جنبش جهاد اسلامی فلسطین
«داوود شهاب» مسؤول دفتر اطلاع رسانی جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن محکوم کردن توافق بحرین و رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط اظهار کرد که این توافق نشان دهنده سرسپردگی رژیم آل خلیفه به آمریکاست.
احمد المدلل از دیگر رهبران جهاد اسلامی فلسطین نیز در این باره گفت که توافق عادیسازی روابط بحرین با رژیم صهیونیستی، نتیجه طبیعی موضع اخیر اتحادیه عرب (در قبال توافق امارات با این رژیم) است.
وی افزود: عجیب نیست بحرین که میزبان اجلاس "صلح برای شکوفایی" بود، روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کند.
بحرین در روزهای ۴ و ۵ تیرماه ۹۸ میزبان نشستی با عنوان جعلی "صلح به خاطر شکوفایی اقتصادی" در قلب بود، اقدامی که از آن به مقدمهای برای اجرای معامله قرن یاد شد.
جنبش احرار فلسطین
این جنبش نیز تاکید کرد که اعلام این توافق، صرفا پرده از واقعیت نظام بحرین برداشت و تمامی جهانیان در دهههای گذشته از حقیقت این نظامهای زیردست که صرفا عروسکی در دست آمریکا و رژیم صهیونیستی بودند، خبر داشتند.
این جنبش افزود: این توافق خفتبار موجب خواهد شد تا فلسطینیان سریعتر از قبل درپی تحقق آشتی و وحدت ملی و بهبود اوضاع داخلی خود و بکارگیری تمامی توان خود برای مقابله با عادیسازی روابط با دشمن صهیونیستی و عادی کنندگان روابط با این رژیم و شکست طرحها و برنامههای آنان باشند.
دبیرکل حزب خلق فلسطین
بسام الصالحی دبیرکل حزب خلق فلسطین در این باره افزود: امروز جمعه، روزی سیاه در تاریخ ملتهای فلسطین و بحرین بود.
وی افزود: زمانی که "اسرائیل" به متحدی کلیدی تبدیل شود، خطری جدی نه تنها برای فلسطین، بلکه برای تمامی کشورهای عربی خواهد بود.
کمیتههای مقاومت فلسطین
کمیتههای مقاومت فلسطین اظهار کرد: اعلام سهگانه صهیونیستی –آمریکایی –بحرینی خیانت و انحطاط جدید برای اعرابی است که تسلیم میشوند و مماشات میکنند.
جبهه مردمی فلسطین
این گروه فلسطینی اعلام کرد: انحطاط حکام عرب وابسته به امریکا که آرمان ملت فلسطین را کنار گذاشتهاند، تضمینی برای حفظ تاج و تخت آنها نیست.
تشکیلات خودگردان فلسطین
وزارت امورخارجه تشکیلات خودگردان فلسطین اقدام بحرین را نقض خطرناک طرح صلح عربی خواند.
تشکیلات خودگردان فلسطین همچنین در واکنش به توافق خیانتبار بحرین با رژیم صهیونیستی، سفیر خود را از منامه فراخوانده است.
صائب عریقات دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین گفت: سفیر خود را از بحرین فراخواندیم و هر کشور دیگری هم که خارج از چارچوب طرح صلح عربی اقدام به عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی کند، سفیر خود را فرامیخوانیم.
رییس دفتر اطلاع رسانی و سازماندهی جنبش فتح فلسطین
«منیر الجاغوب» رییس دفتر اطلاعرسانی کمیساریای بسیج و سازماندهی جنبش فتح ضمن محکوم کردن اعلام توافق عادیسازی روابط بحرین و رژیم صهیونیستی تاکید کرد که حکام عرب ادامه حکومت خود را در گرو دست نشاندگی برای دولت آمریکا میدانند.
جبهه دمکراتیک آزادسازی فلسطین
این جنبش در بیانیهای اعلام کرد که توافق سه گانه دومین گام در طرح گروکشی منطقهای به رهبری ترامپ برای ائتلاف با رژیم صهیونیستی است که یکی از اهداف این طرح مقابله با ملت فلسطین و نابودی آرمان و حقوق ملی آن و محاصره ملتهای عرب است.
این جبهه اعلام کرد که اعلام ائتلاف میان رژیم بحرین و رژیم صهیونیستی پس از آن صورت میگیرد که اتحادیه عرب اخیرا به وظیفهاش عمل نکرد.
مقام ارشد جنبش فتح
فایز ابوعیطه یکی از رهبران جنبش فتح نیز گفت: توافق بحرین خنجر به سینه ما بود، چرا که این کار از سوی دوستان بحرینی صورت میگیرد.
وی افزود: دیروز امارات و امروز بحرین و این کشورها مزدور دولت آمریکا هستند، به طوری که با یک تماس تلفنی، ترامپ به آنان دستور میدهد که با اسرائیل روابط خود را عادی کنند.
مشاور محمود عباس
نبیل شعث" عضو ارشد جنبش فتح و مشاور "محمود عباس" رییس تشکیلات خودگردان فلسطین جمعه شب در واکنش به توافق بحرین و رژیم صهیونیستی گفت که ازسرگیری روابط با تلآویو هیچ توجیهی ندارد، بلکه این کار تسلیم شدن رایگان دربرابر اسرائیل است
وی افزود: ترامپ نسبت به مساله فلسطین بدترین رییس جمهوری آمریکا است. موضع ما علیه عادیسازی روابط یکپارچه است و ما آن را خیانت و خنجری از پشت به ملت فلسطین میدانیم.
احزاب و گروههای بحرینی
ائتلاف جوانان انقلاب ۱۴ فوریه بحرین جمعه شب ضمن محکوم کردن توافق خیانتآمیز رژیم حاکم بر این کشور با رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که این اقدام پست و تحریککننده، خدمت شاه بحرین به دونالد ترامپ برای اهداف انتخاباتی است.
جمعیت الوفاق حزب دیگر بحرینی نیز جمعه شب در بیانیهای با محکوم کردن توافق عادیسازی رژیم آل خلیفه با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این توافق خیانت بزرگ به اسلام و عربیت است.
در بیانیه این گروه بحرینی آمده است: موضع رژیم بحرین در عادیسازی روابط با اسرائیل مشروعیت ندارد و تنها موضع دولت منامه و واشنگتن است نه ملت بحرین است.
جمعیت «اقدام اسلامی» (امل) بحرین در بیانیهای به اعلام عادی سازی کامل روابط منامه و تل آویو واکنش نشان داد و این اقدام آل خلیفه را «جنایت» و «بزرگترین تهدید برای امنیت منطقه» برشمرد.
این جمعیت از ملتهای جهان عرب و اسلام و همه آزادگان جهان خواسته که این جنایت را محکوم کنند و برای متوقف کردن آن از راههای دیپلماتیک و قانونی، فشار بیاورند.
جنبش انصارالله
دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن نیز جمعه شب ضمن محکوم کردن اقدام بحرین برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که کشورهایی که با تلآویو روابط برقرار میکنند، نماینده مردمشان نیستند و روزی هزینه سنگین آن را خواهند پرداخت.
عضو شورای عالی سیاسی یمن
«محمد علی الحوثی» عضو شورای عالی سیاسی یمن نیز در این باره گفت که آنچه در خصوص عادیسازی روابط جریان دارد، خیانت و جنایت در حق شهیدان و فلسطین و مقدسات آن است.
حزب کنگره مردمی یمن
این حزب یمنی نیز در بیانیهای اعلام کرد: ما قاطعانه هرگونه عادیسازی بحرین و دشمن صهیونیستی را با شدیدترین عبارات محکوم میکنیم.
اردن
-"ایمن الصفدی" وزیر امور خارجه اردن جمعه شب به توافق بحرین و رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد و افزود: تغییر مطلوب و گام اساسی برای تحقق یک صلح عادلانه و جامع در منطقه تنها در سایه پایان یافتن اشغال غیر قانونی اراضی فلسطینی توسط اسرائیل امکان پذیر است.
وی اظهار کرد: صلح تنها با پایان اشغالگری اسرائیل و تشکیل دولت مستقل فلسطینی دارای حاکمیت و به مرکزیت قدس شریف در مرزهای سال ۱۹۶۸ و تشکیل دو کشور مستقل و برپایه قوانین بینالمللی و ابتکار عمل کشورهای عربی امکانپذیر است.
ترکیه
وزارت امورخارجه ترکیه نیز جمعه شب ضمن محکومیت قاطعانه و ابراز نگرانی از تصمیم بحرین برای برقراری روابط دیپلمماتیک با اسرائیل، این کار را در تضاد با ابتکار عمل صلح کشورهای عربی و تعهدات سازمان همکاری اسلامی دانست.
خبر عادیسازی روابط بحرین و رژیم صهیونیستی چند روز پس از آن روی میدهد که درخواست فلسطین برای گنجانده شدن بندی در نشست فوقالعاده اتحادیه عرب برای مخالفت با عادی سازی امارات با رژیم صهیونیستی به علت اعتراض بحرین حذف شده بود.
«الی کوهن» وزیر امنیت و اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز ۲۷ مردادماه گذشته گفته بود که بحرین از جمله کشورهای بعدی خواهد بود که به پیروی از امارات، روابط خود با اسرائیل را عادی میکند.
منابع صهیونیستی فاش کردند روابط میان بحرین و اسرائیل از ۲۵ سال پیش آغاز شده و مخفیانه در جریان بوده است.
آمریکا، رژیم صهیونیستی و امارات متحده عربی نیز روز ۲۳ مرداد با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند؛ ابوظبی و تلآویو رسماً روابط خود را عادی میکنند.
بحرین و امارات در سالهای اخیر برای ارتباط با صهیونیستها تلاشهای زیادی کرده بودند که با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» در آمریکا در سال ۲۰۱۵ میلادی، این روند سرعت بیشتری به خود گرفت.
منامه و ابوظبی به دنبال آن هستند که پیش از پایان یافتن دوره ریاست جمهوری ترامپ، به رابطه با رژیم صهیونیستی دست یابند؛ زیرا در اصل این رابطه، شخص ترامپ قرار دارد و معلوم نیست که وی دوباره به عنوان رییس جمهوری آمریکا انتخاب شود.
امضای توافق نامه کمپ دیوید بین رژیم صهیونیستی با مصر، امضای پیمان اسلو در سال ۱۹۹۳ میان یاسر عرفات و اسرائیل، امضای پیمان صلح بین اسرائیل و اردن در سال ۱۹۹۴ بعد از برگزاری کنفرانس صلح مادرید در سال ۱۹۹۱، ساخت غرفه اسرائیل در نمایشگاه دبی ۲۰۲۰، روابط گروه های مختلف نظامی و اقتصادی کشورهای عربی و اسرائیل و موضوعات دیگر همه نشاندهنده خیانت آشکار دولت های عربی منطقه است.
شنبه 22 شهریور 1399 - 8:14:46