به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سرتیپ امیر حاتمی، وزیر دفاع کشورمان در گفتگویی با روزنامه «ایران» درباره برنامه های کنونی و آینده این وزارتخانه توضیح داد. مهم ترین نکاتی که وزیر دفاع در این مصاحبه به آنها اشاره کرد به این شرح است:
- تعداد کشورهایی که بتوانند بیش از 90 درصد نیازهای تجهیزاتی و تسلیحاتی نیروهای مسلح را در داخل و به صورت بومی تولید کنند، قطعاً کمتر از تعداد انگشتان دست است که جمهوری اسلامی ایران از آن جمله به شمار میرود. این شرایط مبتنی بر ضرورت ویژه تحمیل شرایط تحریم اتفاق افتاده است، هرچند از بدو پیروزی انقلاب اسلامی حضرت امام(ره) بر خودکفایی بویژه در حوزه دفاعی تأکید داشتند.
- جنگنده کوثر با وجود شباهت ظاهری به اف5 یک هواپیمای کاملاً بومی است و تمامی اجزای آن به دست متخصصان داخلی ساخته شده و خط تولید آن نیز راهاندازی و امروز 4 فروند از آنها در نهاجا عملیاتی است و پرواز میکنند. اما تفاوت اصلی با اف5 در سامانه اویونیک (کمک ناوبری) آن است که بسیار پیشرفتهتر و منطبق با فناوریهای روز و نسلهای بعدی جنگندههاست.
- با تولید جنگنده کوثر، متخصصان ما به دانش طراحی و ساخت هواپیمای جنگنده دست یافتهاند و یکی از محصولات آن نیز جت آموزشی یاسین است که با پلتفرم کاملاً متفاوت و بومی به طور کامل در داخل طراحی و ساخته شده و قطعاً در سالهای آینده شاهد معرفی جنگندههای پیشرفتهتر و متفاوت خواهیم بود.
- در شرایط امروز ما بیش از 90 درصد نیازهای تسلیحاتی نیروهای مسلح را در داخل و به روشهای بومی تأمین میکنیم و 10 درصد باقیمانده نیز تأثیر تعیین کننده در بنیه دفاعی ما نخواهد داشت. بنابراین با برداشته شدن محدودیتها میتوانیم از این حق قانونی خود در تعامل با کشورهای دوست استفاده کنیم.
- بنابراین قطعاً ما بیش از اینکه در حوزه محصولات دفاعی وارد کننده باشیم، صادر کننده محصولات و خدمات فنی خواهیم بود و هماکنون هم هستیم. ما در چارچوب قطعنامه 2231 صرفاً در صادرات تسلیحات محدودیت داشتیم در حالیکه بسیاری از محصولات صنایع دفاعی بهعنوان سلاح تعریف نمیشوند و منعی در صادرات آنها نداشتیم. قطعاً با رفع تحریمها میتوانیم در چارچوب سیاستها و مقررات ملی و بینالمللیهمانند بسیاری دیگر از کشورها در بازارهای تسلیحاتی ورود پر رنگتری داشته باشیم.
- نه تنها موشکها بلکه بسیاری از تسلیحات دیگر که در دنیا از سوی کشورهای مختلف تولید و بهکار گرفته میشوند، شباهتهایی با هم دارند که این موضوع البته در مورد موشکها مصداق بیشتری دارند. مهم نیست آنها چه میگویند، واقعیت این است که امروز ما از موشکهای کروز دریایی با برد بیش از هزار کیلومتر با تواناییهای بالا بهرهمندیم و میتوانیم با دشمن از فاصله هزار کیلومتری مقابله مؤثر داشته باشیم و محدودیتی در ساخت و تکثیر این موشکها نداریم.
- قدرت موشکی ما از جمله مؤلفههای دفاعی تأثیرگذار است که دشمن به واسطه همین تأثیرگذاری نسبت به آن حساسیت دارد و در یک سال گذشته هم طعم آن را چشید. دهها نفر سربازانش در اثر غرش این موشکها در پایگاه عینالاسد دچار آسیب مغزی شدند!! بدون اینکه بتواند واکنشی درمقابل آنها نشان دهد. تصاویر ماهوارهای هم که خود غربیها منتشر کردند نشان داد چگونه این موشکها دقیق به اهداف اصابت کردهاند.
- ما در صنعت موشکی به یک بلوغ نسبی خوبی رسیدهایم و تمامی صنعت نیز بومی است. در زمینه برد نیز براساس نیاز و سیاست دفاعی جمهوری اسلامی، برد موشکها را در 2 هزار کیلومتر محدود کردهایم. اکنون برنامههای ما بر افزایش کمیت تولید و ارتقای کیفیت آنها بویژه مانورپذیری و تنوع موشکها که پدافند دشمن را غافلگیر میکند، تمرکز دارد.
- در مورد موشکهای کروز که قدری با تأخیر زمانی نسبت به موشکهای بالستیک توسعه و ساخت آنها را شروع کردهایم، درهمین مدت به نقطه خوبی رسیدیم. در ضد سطحی و دریایی به برد بیش از هزار کیلومتر، در زمینی به حدود 1400 کیلومتر و در هواپایه به برد 220 کیلومتر رسیدیم که بزودی آن هم به بیش از هزار کیلومتر خواهد رسید.
- سیاستهای کلی دفاعی- امنیتی همانند سایر سیاستهای کلی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تدوین و به حضور رهبر معظم انقلاب پیشنهاد میشود و پس از تصویب معظمله ابلاغ میشود. تدوین سیاستهای دفاعی - امنیتی سطح بعدی، به عهده شورای عالی امنیت ملی است و سیاستهای نظامی نیز توسط ستاد کل تدوین و ابلاغ میشود. هدف نهایی این سیاستها دستیابی به دفاع اطمینانبخش است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
شنبه 15 شهریور 1399 - 13:57:25