به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، محمدجواد ظریف روز جمعه در توئیتر نوشت، پس از اینکه سه بار شورای امنیت سازمان ملل متحد درخواست آمریکا را رد کرد، اکنون این کشور تهدید کرده است هر شخص و یا هر موجودیتی که مانع امکان بازگرداندن تحریمها و آمریکا باشد، تحریم خواهد کرد.
مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه در توئیتر باوجود مخالفت شورای امنیت با قطعنامه ضد ایرانی کاخسفید، گفت تحریمهای سازمان ملل متحد ضد ایران از 20 سپتامبر 2020 احیا خواهد شد.
این موضع وزیر خارجه آمریکا درحالی بیان شد که در نتیجه قدرت سیاسی و دیپلماتیک ایران در رایزنی با اعضای شورای امنیت، اخیرا قطعنامه ضد ایرانی آمریکا برای تداوم تحریم تسلیحاتی ایران با شکست روبهرو شد.
علاوه بر این، 13 عضو شورای امنیت به همراه رئیس این نهاد مهم سازمان ملل متحد تاکید کردند، آمریکا به سبب آنکه دیگر عضو برجام نیست، هیچ جایگاه قانونی ندارد تا بتواند به قطعنامه 2231 شورای امنیت متوسل شود.
با توجه به خروج آمریکا از برجام و مخالفت حداکثری اعضای شورای امنیت با درخواست آمریکا برای بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد ضد ایران، آمریکا در جایگاه قانونی برای بازگرداندن تحریمها قرار ندارد.
در همین زمینه، میخائیل اولیانف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز جمعه درباره ادامه تلاش آمریکا در شورای امنیت ضد ایران گفت، این رویکرد آمریکا صرفا ماجراجویانه است و پیشنهاد آمریکا برای اسنپبک درباره ایران، هیچ چشماندازی ندارد و پیامدهای قانونی درپی نخواهد داشت.
آمریکا با خروج از برجام، در دو عرصه سیاسی و حقوقی در هیچ جایگاهی نیست که با استفاده از قطعنامه 2231 شورای امنیت، سیاستهای زورگویانه خود را در برابر ایران پیش ببرد و تنها برآیند اصرار این سیاست آمریکا به سُخره گرفتن شورای امنیت است.
رویگردانی حداکثری از سیاستهای آمریکا در پی سه بار رجوع به شورای امنیت برای تداوم تحریمهای ایران، اوج انزوای سیاسی آمریکا را در عرصه جهانی نشان میدهد. درهمین چارچوب، کریس مورفی، سناتور دموکرات معتقد است، شکست طرح آمریکا در تحریم ایران، شکست ناگواری برای این کشور در عرصه جهانی محسوب میشود.
آمریکا از بعد حقوقی هم با خروج از برجام نمیتواند با استفاده از قطعنامه 2231 شورای امنیت از جامعه جهانی بخواهد موافق بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد ضد ایران باشد.
آمریکا با خروج از برجام، دیگر عضو این توافق نیست و عضویت این کشور در شورای امنیت هم این حق را به آمریکا نمیدهد از قطعنامه 2231 استفاده کند، چرا که برجام ضمیمه این قطعنامه و آمریکا با خروج از برجام، قطعنامه 2231 شورای امنیت را نقض کرده است.
در چنین شرایطی، پافشاری یکجانبه و تهدیدآمیز آمریکا برای استفاده از قطعنامه 2231 شورای امنیت و فعال کردن مکانیسم بازگشت تحریمهای سازمان ملل متحد ضد ایران، اصرار بر رویکرد مُخرب یکجانبهگرایی است که مجموعه پیامدهای جهانی به همراه خواهد داشت و جایگاه حقوقی و آینده شورای امنیت را تحت تاثیر خوهد گذاشت.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 8 شهریور 1399 - 11:18:26