تلاش آمریکا برای همراه ساختن اروپا درمقابله با چین

یک شنبه 8 تیر 1399 - 9:21:54
تلاش آمریکا برای همراه ساختن اروپا درمقابله با چین

تهران - الکوثر : آمریکا در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ ، رویکرد تقابل با چین را در عرصه های مختلف شدت بخشیده و نه تنها در زمینه تجاری و اقتصادی در صدد تحمیل خواسته های خود به پکن است، بلکه به دخالت در امور داخلی این کشور به ویژه در باره دو منطقه هنگ کنگ و سین گیانک به بهانه های حقوق بشری پرداخته است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ،  واشنگتن تلاش می کند تا اروپا را نیز در کارزار ضد چینی با خود همراه سازد.  

در این زمینه «مایک پمپئو»وزیر خارجه آمریکا در جریان یک نشست مجازی در بروکسل خواستار اتحاد اروپا و آمریکا برای مقابله با چین شد.وی مدعی شد که کشورش به همراه اتحادیه اروپا باید به دنبال رسیدن به درک مشترک از چین و تدوین راهکاری موثر برای مقابله با قدرت روزافزون اقتصادی پکن باشند.

وزیر خارجه امریکا در عین حال اعلام کرد قصد دارد برای انجام رایزنی‌هایی در خصوص چین به «جوزپ بورل»مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ملحق شود. پمپئو گفت: «این ایالات متحده نیست که با چین مقابله می‌کند، دنیا در برابر چین ایستاده است.»

روند فزاینده فشارهای ایالات متحده علیه چین در ماههای اخیر علاوه بر ابعاد تجاری و نظامی، بعد حقوق بشری و مداخله در امور داخلی این کشور را پیدا کرده و اکنون واشنگتن تلاش می کند تا  همراهی متحدان اروپایی خود را در این زمینه کسب کند تا به زعم خود بر انزوای بین المللی چین بیافزاید. با این حال شواهد حاکی از آن است که اروپایی ها رویکرد متفاوتی را در برخورد با پکن مد نظر قرار داده اند و تلاش می کنند تا بیش از اینکه چین را  به عنوان یک تهدید قلمداد کنند ، به آن به چشم یک فرصت نگاه کنند.

در این راستا سران اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین بلوک تجاری دنیا روز دوشنبه گفت‌وگوهایی را با سران چین برگزار کردند. گفته می‌شود بروکسل در این نشست چین را برای افزایش سرمایه‌گذاری در اتحادیه اروپا تحت فشار قرار داده است. 

«اورسولا فون درلاین» رئیس‌ کمیسیون اروپا گفت :با آنکه این گفت‌وگوها به لحاظ نمادین مهم هستند لازم است اقدامات بیشتری برای ادامه شراکت میان پکن و بروکسل انجام شود. 

پمپئو در اظهارات خود با اشاره به مذاکرات بروکسل و پکن خاطرنشان کرد گفت‌وگوهای میان اتحادیه اروپا و چین نه فقط برای محافظت از منافع آمریکا بلکه برای محافظت از منافع اروپا در برابر چین نیز حائز اهمیت هستند.

بدین ترتیب دولت ترامپ تلاش می کند به هر نحو ممکن اروپا را در جبهه ای هم سو با خود در برابر چین نشان دهد، در حالی که اروپایی ها اساسا راهبرد متفاوتی را در این باره مد نظر دارند.

تاکید مقامات ارشد اتحادیه اروپا بر تقویت روابط  این اتحادیه با چین در واقع نشان از درک آنها از تحولات اخیر در نظام بین المللی و تمایل آنها به این امر است که راه خود را در برخورد با چین از راه آمریکای ترامپ جدا کنند.

در واقع بروکسل و پکن در بسیاری موارد موضع مشترکی در مواجهه با سیاست های دولت ترامپ در زمینه های مختلف مانند مخالفت با جنگ تجاری ترامپ، لزوم حفظ توافق هسته ای برجام و از همه مهمتر تاکید مشترک اروپایی ها و چینی ها بر لزوم چند جانبه گرایی و پایبندی به توافقات و موازین بین المللی دارند.  در عین حال با توجه به شکاف روز افزون بین دوسوی اقیانوس اطلس، اکنون اتحادیه اروپا خواهان آن است که به دنبال جایگزینی در روابط  تجاری و اقتصادی با آمریکا برود و با توجه به مولفه هایی مانند قدرت اقتصادی، بازاربسیار مهم و عظیم چین، توان سرمایه گذاری و برخی عوامل دیگر از نگاه سران اروپایی، چین یک گزینه مناسب بشمار می رود .

در مقابل روابط چین وآمریکا در دوره زمامداری ترامپ دستخوش تنش های بی سابقه ای شده و به رغم اینکه  منتقدان ترامپ  وی را به تبعیت از چین و منافع آن متهم کرده اند ، اما واقعیت خارجی  چیز دیگری را نشان می دهد. 

کما اینکه در ماه‌های گذشته به دلیل بحران ناشی از همه گیری ویروس کرونا ومتهم شدن چین یه سهل انگاری در این زمینه و نیز دخالت های مکرر واشنگتن در امور داخلی چین، روابط دو کشور به پایین ترین سطح خود کاهش پیدا کرده است.در تازه ترین تحول در این زمینه ترامپ در 17 ژوئن مصوبه کنگره آمریکا را که خواهان تحریم چین به دلیل «نقض حقوق بشر و سرکوب مسلمانان اویغور در استان سین‌کیانگ» بود، امضا کرد.

پس از آن نیز رئیس جمهوری آمریکا تهدید خود برای قطع همه روابط با چین را تکرار کرد. ترامپ گفت : قطع کامل روابط با پکن یکی از گزینه‌هایی است که واشنگتن برای خود محفوظ می‌دارد . در اقدامی دیگر مجلس سنای آمریکا روز پنج شنبه 25 ژوئن تحریم‌هایی علیه بانک‌هایی که با مقامات چینی دخیل در قانون امنیت ملی هنگ‌کنگ باشند، تصویب کرد. این طرح تحریمی با حمایت دو حزب اصلی آمریکا مطرح شده است و پیش از آنکه برای اجرایی شدن به کاخ سفید ارسال شود باید مجلس نمایندگان نیز آن را به تصویب برساند. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید


یک شنبه 8 تیر 1399 - 9:19:52