تهران- الکوثر: ویروس کرونا از اوایل زمستان سال گذشته از کشور چین شروع شد و ظرف مدت کوتاهی تمام جهان را فراگرفت. سرعت انتشار این ویروس به اندازهای بود که مردم را خانه نشین و دولتها را تقریبا به تعطیلی کشاند. نکته قابل توجه اینکه ویروس کرونا در جریان تاخت و تازهایش همچنان قربانی میگیرد و شیوع آن متوقف نشده است.
تاکنون گمانه زنیهای متفاوتی از سوی محققان درباره تداوم و پایان شیوع این بیماری انجام شده است. رفتار شناسی کرونا ویروس جدید سبب شده تا اخبار ضد و نقیضی در این باره منتشر شود که گاهی سبب امیدواری افراد شده و گاهی هم آنها را به سمت ناامیدی میکشاند، اما آنچه مسلم است اینکه تحقیقات در این زمینه به قوت خود باقی است و تلاشهای زیادی از سوی دانشمندان و متخصصان جهان برای یافتن راه درمانی برای این مهمان ناخوانده میکروسکوپی انجام شده است.
با توجه به رفتارشناسی برخی از ویروسها که پیش از این رخ نشان دادهاند و بررسیهای انجام شده در خصوص تاثیر دمای هوا در سرعت انتقال و شیوع ویروس کرونا، برخی از محققان در تازهترین تحقیقات خود اعلام کردند، معمولا ویروسها در دمای بالا شانس زنده ماندن کمتری داشته و بنابراین پتانسیل انتقال آنها هم کاهش مییابد.
این مطالعه توسط دانشمندان دانشگاه جانز هاپکینز برای اولین بار بر روی تاثیر دما و اشعه ماوراء بنفش بر میزان انتقال ویروس انجام شده است. در این تحقیق آنها تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا را از ۲۲ ژانویه تا ۳ آوریل مورد برسی قرار دادند؛ پس از آن دادههای حاصل از بررسیهای مراکز ملی اطلاعات زیست محیطی را درباره دما، بارش و اشعه ماوراء بنفش مطالعه کردند؛ سپس با مقایسه آنها دریافتند دمای بالا میتواند در کاهش انتقال ویروس تاثیر داشته باشد. این نتیجه تنها مختص به کووید ۱۹ نبوده، بلکه آنها با رفتارشناسی سایر ویروسها از جمله آنفلوآنزا نیز به نتیجه مشابهی دست یافتند.
در واقع دادههای آزمایشگاهی نشان میدهد که کووید ۱۹ برای مدت زمان کمتری در دمای بالا زنده مانده است. با این حال در خصوص اظهار نظر قطعی درباره تأثیر دما بر انتقال ویروس در دنیای واقعی نیاز به بررسیهای بیشتر است.
منبع: جوان
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
یک شنبه 25 خرداد 1399 - 12:33:10