نگرانی اروپا از گسترش راست گرایی افراطی و نژاد پرستی در آمریکا

دو شنبه 12 خرداد 1399 - 20:22:45
نگرانی اروپا از گسترش راست گرایی افراطی و نژاد پرستی در آمریکا

تهران - الکوثر : راست گرایی افراطی در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا گسترش بی سابقه ای یافته است. از جمله مشخصه های برجسته افراد و جنبش های راست گرای افراطی مواضع و اقدامات نژاد پرستانه به ویژه تبعبض نژادی و اقدامات خشونت آمیز علیه رنگین پوستان و به خصوص سیاه پوستان است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، این مساله نه فقط در داخل آمریکا واکنش های منفی را برانگیخته بلکه در آن سوی اقیانوس اطلس یعنی در اروپا نیز موجب بروز اعتراضات متعددی شده است. 

در آخرین مورد در این زمینه کشته شدن یک سیاه پوست آمریکایی به نام جورج فلوید به دست یک پلیس سفید پوست در شهر مینیاپولیس ایالت مینه سوتا در 25 مه نه فقط آتش اعتراضات بی سابقه در داخل آمریکا را برافروخته و بیش از 75 شهر و 14 ایالت آن را در برگرفته،  بلکه این اعتراضات به اروپا نیز سرایت کرده و در برخی کشورهای این قاره مانند آلمان، بریتانیا و دانمارک ضمن برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز، اقدامات نمادینی نیز در زمینه درخواست اجرای عدالت درباره قاتل فلوید صورت گرفته است.

از جمله؛صد‌ها تن از مردم آلمان به منظور اعلام خشم و انزجار خود درباره قتل فاجعه‌بار این مرد سیاه‌پوست توسط پلیس آمریکا، در مقابل سفارت این کشور در برلین تجمع کردند. در لندن پایتخت بریتانیا صدها نفر باوجود ممنوعیت هرگونه تجمع به دلیل بیماری کرونا، در حمایت از تظاهرات ضدنژادپرستی در آمریکا تجمع کردند. در دانمارک نیز عده زیادی با گرد آمدن جلوی سفارت آمریکا در کپنهاگ به رفتار پلیس با معترضان اعتراض کردند.

اعتراضات به لیگ فوتبال آلمان نیز رسیده است. "جیدون سانچو" بازیکن تیم  بورسیا دورتموند روز 31 مه پیش از آغاز بازی فوتبال، زانو زد و به یاد جورج فلوید چند لحظه‌ای سکوت کرد. وی روی پیراهن فوتبالی خود جمله «عدالت برای جورج فلوید» را نوشته بود. مارکوس تورام بازیکن تیم مونشن گلادباخ نیز روز شنبه همین کار را انجام داده بود.

این مسائل در مجموع نشان می دهند که اروپایی ها به شدت درباره روند سیاسی و اجتماعی کنونی در آمریکا یعنی قوت گرفتن روز افزون دیدگاه راستگرایان افراطی در سایه حمایت های آشکار و پنهان ترامپ رئیس جمهوری امریکا احساس نگرانی می کنند. در دوره ریاست جمهوری ترامپ به دلیل رویکرد نژاد پرستانه وی عملا فشارها علیه رنگین پوستان توسط نژاد پرستان تشدید شده است. 

به گفته"برنگره وینوت" از کارشناسان  سیاسی فرانسوی: مشخص است که خشونت در آمریکا تحت ریاست‌جمهوری ترامپ افزایش پیدا کرده است. حوادث خشونت بار و نژادپرستانه شارلوتس ویل در اوت 2017 نمادی از بروز خشونت در این کشور بود. ترامپ در آن زمان این وقایع خشونت بار را آشکارا رد نکرد و به‌جای آن گفت که نفرت و خشونت در همه جناح‌ها وجود دارد. وی با چنین کلماتی از خشونت‌طلبان حمایت کرد. هم چنین اطلاعات ارائه شده از سوی پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) نشان می‌دهد که از زمان به قدرت رسیدن ترامپ خشونت علیه اقلیت‌ها و جنایات نفرت‌آمیز رشد داشته است.

اقداماتی که مسبب آنها اشخاص و جنبش ها و گروه های راست گرای افراطی هستند که البته بسیاری از آنها گروه های شبه نظامی و مسلح هستند. در واقع ریاست جمهوری ترامپ دومین موج جنایات نفرت‌آمیز بعد از 11 سپتامبر 2001 را در جامعه آمریکا به وجود آورده است. به باور بسیاری از کارشناسان، جریان نژادپرست و خودبرتر پندار در آمریکا، بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری این کشور جان تازه‌ای گرفته‌ است. به گفته لوئیس گویترز نماینده دموکرات کنگره آمریکا: "الآن دیگر صد درصد مشخص شده که ترامپ یک نژادپرست است و آن ارزش‌هایی را که قانون اساسی ما تضمین می‌کند، قبول ندارد."

بخش قابل توجهی از خشونت های راست گرایان افراطی در جامعه آمریکا علیه اقلیت های نژادی و دینی از جمله سیاه پوستان صورت می گیرد و پلس های سفید پوست نژاد پرست در این میان در اعمال خشونت علیه آنها نقش پر رنگی دارند. جدید ترین مصداق این مساله اعتراضات گسترده در شهرها و ایالت های آمریکا در اعتراض به قتل بی رحمانه جورج فلوید سیاه پوست است که انعکاس گسترده ای در داخل آمریکا و نیز در سطح  جهان از جمله در اروپا داشته است. نکته مهم این که دونالد ترامپ در واکنش به این اعتراضات به جای اینکه  اشاره ای به دلیل برپایی آنها نماید که با انواع درگیری ها و وارد شدن خسارات عظیمی همراه شده، بر سرکوب و برخورد خشونت آمیز با معترضان تاکید کرده است.

این نشان می دهد که ترامپ در راستای حمایت از راست گرایان افراطی از جمله افسران پلیس سفید پوست که آشکارا گرایشات نژادپرستانه دارند حدی نمی شناسد. مسلما این موضع ترامپ موجب تقویت روحیه و انگیزه های گروه های و جنبش های راست گرای افراطی در اروپا و افزایش اقدامات آنها علیه اقلیت ها اعم از مهاجران قانونی و پناهجویان و نیز آن دسته از شهروندان این کشورها است که تبار غیر اروپایی دارند، خواهد شد. مساله ای که  نگرانی اروپایی ها را برانگیخته است. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید

الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید


دو شنبه 12 خرداد 1399 - 19:27:31