به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، آخرین مورد از این مساله یعنی قتل وحشیانه "جورج فلوید" توسط "درک شووین" یک افسر پلیس در 25 مه در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا است که موجب بروز اعتراضات گسترده و بی سابقه ای در سراسر آمریکا در محکومیت نژادپرستی نهادینهشده در ساختار جامعه آمریکا شده است.
این افسر پلیس با خونسردی زانویش را روی گردن فلوید فشار داده و موجب مرگ تدریجی و دلخراش وی شد. شووین در 29 مه پس از بازداشت به قتل از نوع درجه سه متهم و سپس با وثیقه 500 هزار دلاری آزاد شد. «کاملا هریس» سناتور دموکرات و نامزد پیشین ریاست جمهوری ایالات متحده در انتقاد از قتل جورج فلوید به دست پلیس این کشورگفت: خیابانهای آمریکا به خون سیاهان آغشته است.
شهروندان خشمگین آمریکایی با وجود تهدیدهای ترامپ و هشدارهای مقامهای ایالتی در اعتراض به نژادپرستی و قتل فلوید در چند روز اخیر تظاهرات گسترده ای در نقاط مختلف آمریکا برپا کردند که در برخی شهرها به درگیری با نیروهای امنیتی وحتی اعلام منع عبور و مرور و حالت فوق العاده در 25 شهر آمریکا منجر شده است.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در واکنش به این اعتراضات که با انواع درگیری ها و وارد شدن خسارات عظیمی همراه شده بر سرکوب معترضان تاکید کرده است.
در این راستا رییس جمهوری آمریکا که خود متهم به داشتن گرایشات نژاد پرستانه و ضد رنگین پوستان است از شهرداران و فرمانداران این کشور خواست که مقابل اعتراضها محکمتر باشند و از گارد ملی بخواهند که اعتراضات را سرکوب کند. ترامپ همچنین معترضان را آشوب طلب خواند که به افراد و اموال دولتی حمله می کنند و خواستار صدور احکام شدید و حبسهای طولانی مدت برای عناصری شد که به گفته وی به افراد و اموال و داراییهای عمومی تعرض میکنند.
ترامپ درعین حال تهدید کرد در صورتی که فرمانداران ایالتها به وظایف خود در این زمینه عمل نکنند، در آن صورت به اقدامات لازم از جمله به کارگیری نیروی نظامی متوسل خواهد شد. رییس جمهوری آمریکا قبل از آن نیز در چندین پیام توییتری ضمن حمایت از خشونت گارد ملی این کشور علیه معترضان در شهر مینیاپولیس، تهدید به استفاده از این نیرو برای سرکوب اعتراضکنندگان در شهرها و ایالتهای دیگر کرد.
ترامپ نوشت: به گارد ملی به خاطر کاری که بلافاصله پس از رسیدن به مینیاپولیس در ایالت مینهسوتا انجام دادند، تبریک میگویم. آشوبطلبان چپگرای جنبش آنتی فا (ضدفاشیسم) و دیگران به سرعت سرکوب شدند. این کار باید همان شب اول توسط شهردار انجام میشد تا هیچ مشکلی پیش نیاید. بدین ترتیب ترامپ چراغ سبز به نیروهای پلیس و امنیتی داده تا به سرکوب معترضان بپردازند که البته این مساله مسلما موجب تشدید درگیری و افزایش تلفات احتمالی خواهد شد.
البته ترامپ فقط به این مساله بسنده نکرده و در عین حال تهدید کرده که جنبش آنتی فا که سازمان دهنده اعتراضات اخیر است را به عنوان یک سازمان تروریستی خواهد شناخت. همچنین از رسانههای جریان اصلی که سرکوب معترضان را پوشش میدادند، انتقاد کرد و گفت که آنها "از همه قدرت خود برای برافروختن شعلههای نفرت و آشوبطلبی استفاده کردند."
ادعای ترامپ در حالی است که وی در واکنش به رویدادهایی مانند حادثه شارلوتس ویل در سال 2017 که با خشونت نژادپرستان سفیدپوست به درگیری و کشتار منجر شده بود، حاضر به محکوم کردن آنها نشد. ترامپ در واکنش به اعتراضات بی سابقه اخیر که تاکنون در جریان آن 4100 نفر از شهروندان آمریکایی دستگیر شده اند نیز به جای اینکه رویکرد همدردی با قربانیان خشونت پلیس علیه سیاه پوستان را اتخاذ کرده و یا اقدامات و دستورات صریحی در راستای جلوگیری از وقوع حوادث مشابه بدهد به حمایت از رویه ظالمانه پلیس آمریکا در قبال رنگین پوستان پرداخته و وعده سرکوب شدید معترضان را داده است.
این رویکرد ترامپ انتقادهای شدیدی را موجب شده است. «نانسی پلوسی» رییس مجلس نمایندگان آمریکا ضمن انتقاد شدید از رویکرد رییس جمهوری این کشور در قبال معترضان به نژادپرستی گفت: «دونالد ترامپ» نباید با اقدامهای خود، آتش اعتراضها را شعلهورتر کند. رییس جمهوری کشور باید عامل ایجاد اتحاد میان صداهای مختلف و نه عامل ایجاد تفرقه باشد .
با این حال احتمال تغییر رویکرد دولت ترامپ در سرکوب معترضان به نژادپرستی بسیار اندک است و انتظار می رود که دامنه درگیری ها در شهرهای مختلف این کشور گسترش پیدا کند. مساله قابل توجه، همدردی مردم در دیگر کشورها و برپایی تظاهرات در محکوم کردن نژادپرستی و خشونت علیه رنگین پوستان در آمریکا است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
الکوثر را در اینستاگرام دنبال کنید
دو شنبه 12 خرداد 1399 - 16:36:41