سفر ظریف به سوریه ؛ گفتگو درباره روابط دوجانبه و تحولات سیاسی در منطقه

دو شنبه 1 اردیبهشت 1399 - 8:14:43
سفر ظریف به سوریه ؛ گفتگو درباره روابط دوجانبه و تحولات سیاسی در منطقه

تهران - الکوثر : محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه امروز دوشنبه در سفری یکروزه به سوریه ؛ در دمشق با مقامات این کشور در خصوص روابط دو جانبه، تحولات منطقه ای و آخرین تحولات سیاسی و میدانی مبارزه سوریه علیه تروریسم گفت و گو و رایزنی می کند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، همکاری های ایران و سوریه را می توان در دو زمینه "سیاسی و امنیتی"  وهمکاری های "اقتصادی" مورد توجه قرارداد.

در زمینه "سیاسی و امنیتی"  ؛هدف سیاست خارجی ایران ایجاد " منطقه قوی " است که مانع اصلی ظهور تمایلات سلطه جویانه از جانب هر قدرتی شود.

براین اساس  ایران  در دیپلماسی منطقه ای خود  بر ادامه تلاش های چند جانبه برای برقراری صلح و آرامش در منطقه تاکید دارد . جمهوری اسلامی ایران در روند مبارزه علیه تروریسم در سوریه همواره در کنار مردم و دولت این کشور بوده  و از هیچ کمکی در این راستا دریغ نکرده است و در شرایط سخت فعلی  نیز همچون گذشته در کنار مردم و دولت سوریه خواهد بود.

ایران از ابتدای بحران سوریه  با حمایت از راهبردهای  درون منطقه ای  برحل بحران سوریه در فرآیند مذاکرات سوری –سوری تاکید کرده است .دستگاه سیاست خارجی ایران  در این جهت، همکاری مستمر وموثر با کشورهای منطقه و سازمان ملل  در زمینه مبارزه با تروریسم و تقویت صلح، ثبات و امنیت در منطقه داشته است.

نگاهی به تحولات منطقه نشان می دهد امریکا و متحدان منطقه ای اش  شناخت واقع بینانه ای از اوضاع منطقه ندارند وبه همین علت گرفتار چالش های سخت نظامی و امنیتی با هزینه های سنگین مالی و اقتصادی شده اند.

«وفیق ابراهیم»، کارشناس مسائل راهبردی لبنان در این خصوص در یادداشتی که روزنامه البناء با این عنوان که «چرا آمریکایی‌ها خواهان ادامه بحران در سوریه هستند؟» می نویسد : "آمریکایی‌ها پس از یک دهه درگیری مستقیم نظامی و تروریستی برای تغییر دولت در سوریه  متوجه شدند که پروژه آنها ضربه‌ای کاری خورد که آن را فلج کرده است."

آمریکا خواهان  ثبات  و امنیت در منطقه  نیست و تلاش می کند  تا روند تحولات در سوریه و عراق را نیز در جهت منافع راهبردی خود در منطقه تغییر دهد. آمریکا با همین هدف در سوم ژانویه مرتکب جنایت بزرگی شد و با به شهادت رساندن سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی  در نزدیک فرودگاه بغداد، در حالی که به دعوت رسمی مقام های عراق به این کشورسفر کرده بود ؛ در صدد نا امن کردن منطقه برآمد  . نتایج این تحرکات اما با آنچه آمریکایی ها محاسبه کرده و توقع داشتند، تفاوت فاحشی داشت.

«علی شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران  در همین خصوص چندی قبل  در دیدار «عماد خمیس» نخست ‌وزیر سوریه در تهران با بیان اینکه خروج آمریکا از منطقه باید در اولویت قرار گیرد، گفت:"با حضور نیروهای تروریستی آمریکا، منطقه غرب آسیا هیچ‌گاه به ثبات، آرامش و امنیت پایدار نخواهد رسید."

شکی نیست که امنیت و ثبات در سوریه برای منطقه موضوعی حائز اهمیت است . به همین جهت این رایزنی ها فرصتی است که می توان چالش های سیاسی و امنیتی  منطقه را بررسی  ودر باره راه حل ها تبادل نظر کرد و در عین حال  افکار عمومی را نسبت به روند تحولات منطقه حساس و‌ آگاه ساخت.
ایران وسوریه در عرصه همکاری های دو جانبه  اقتصادی  و سرمایه گذاری نیزاهداف مشترکی دارند. موضوعاتی همچون فعال کردن بخش خصوصی و شرکت‌های صنعتی و بازرگانی ایران و سوریه  برای بهره‌مندی از فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایجاد شده در مناطق آزاد  مورد تأکید دو طرف  است .

طبیعتاً هم افزایی در این عرصه ها ، با توجه به شرایط منطقه و ادامه توطئه های  امریکا و صهیونیسم ، ضروری است و مناسبترین زمان  برای اتحاد راهبردی  در حوزه‌های دفاعی، امنیتی، سیاسی، اقتصادی و تبادل کمک های درمانی برای مقابله با کرونا هم اکنون است .

در صورتی که این اتحاد راهبردی به صورت کاربردی تدوین گردد ؛ منافع حاصل از آن برای سایر کشورهای منطقه نیز ملموس خواهد بود. سفر ظریف به سوریه از این دید گاه دیداری  با اهداف راهبردی است. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


دو شنبه 1 اردیبهشت 1399 - 8:8:44