جدی تر شدن جنگ قدرت بین «عبدالله عبدالله» و «اشرف غنی»

پنج شنبه 22 اسفند 1398 - 18:22:28
جدی تر شدن جنگ قدرت بین «عبدالله عبدالله» و «اشرف غنی»

تهران - الکوثر : در پی اعلام لغو ریاست اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان از طرف اشرف غنی رییس جمهوری این کشور، «عبدالله عبدالله» که خود را رئیس جمهور افغانستان می داند، ادامه کار اشرف غنی را فاقد اعتبار دانست.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، عبدالله عبدالله در بیانیه ای اعلام کرد، ادامه کار « اشرف غنی » پایان یافته و او مشروعیت قانونی ندارد. وی افزود به زودی ریاست اجرایی و معاونانش را معرفی خواهد کرد. 

اظهارات عبدالله عبدالله درباره فقدان مشروعیت اشرف غنی بخش تازه ای از جنگ قدرت در افغانستان است .

این اظهارات نشان دهنده این واقعیت است که بحران کنونی در سطح سران در افغانستان همچنان رو به پیچیده تر شدن است و هیچ نشانه ای دال بر حل آن دیده نمی شود . 

این که افغانستان در چنین موقعیت حساسی گرفتار از این دست اختلافات شده است، نه برای حال و نه برای آینده این کشور اتفاق مثبتی نیست .

در حالی که آمریکا و طالبان بدون توجه به خواست دولت و جریان های سیاسی افغانستان اخیرا توافق امضا کردند و پیش بینی می شود افغانستان پس از این توافق با دردسرهای تازه ای روبرو شود، جامعه این کشور بیش از هر زمانی نیازمند وحدت سیاستمداران و سران این کشور است . 

این در حالی است که به باور بسیاری از سیاستمداران و چهره های نام آشنای افغانستان بحران کنونی نتیجه سیاست آمریکایی هاست.

حامد کرزای رییس جمهور اسبق افغانستان می گوید : "وضعیت نگران کننده کنونی افغانستان نتیجه سیاست و عملکرد تحقیرآمیز و تفرقه افکنانه آمریکا در برابر مردم افغانستان است. من همواره در دیدار با مقامات آمریکایی از جمله زلمی خلیل زاد نماینده آمریکا در امور افغانستان نگرانی خود را از صادق نبودن آمریکا درباره انتخابات بیان کرده ام ." 

از همین رو، در چنین فضایی آن چه به سیاستمداران و سران افغانستان بر می گردد در نظر گرفتن منافع ملی و درانداختن طرحی مشترک برای مقابله با دسیسه هایی است که  ثبات و وحدت ملی این کشور را نشانه گرفته است. 

در طول تاریخ هر گاه سران احزاب ، قبایل و چهره های برجسته در افغانستان اتفاق نظر و وحدت داشتند بر بحران ها غلبه کردند و هرگاه در داخل دچار شکاف و اختلاف شدند ، منابع ، امکانات و جان های زیادی از دست رفت.

به طور نمونه افغانستان زمانی توانست از پس اشغالگران اتحاد جماهیر شوروی و قبل از آن بریتانیایی ها برآید که متحد ظاهر شد .

بنابراین، باید گفت افغانستان در یک موقعیت سخت تاریخی قرار گرفته و عبور از این مرحله دشوار نیازمند فداکاری همه بخصوص سران این کشور است. مقامات افغان به خوبی می دانند که افغانستان کشوری با پتانسیل های فراوان برای ایجاد تنش است و هر آتشی هر چند کوچک می تواند انبار باروت را از کنترل خارج کند.

بنابراین ، آنچه بسیاری در افغانستان توصیه می کنند بازگشت اشرف غنی و عبدالله عبدالله به میز گفت وگو است . افغانستان سازوکارهای زیادی برای غلبه بر چالشها و عبور از موانع دارد .

یکی از این سازوکارها نشست "لویی جرگه" است که در مواقع تعیین کننده گره گشا بوده است . اکنون نیز با توجه به بحران پیش آمده باید گفت، زمان آن فرارسیده است تا جهادی ها و افراد نامدار جامعه افغانستان گرد هم آیند و برای خارج کردن این کشور از بن بست کنونی راهکاری مناسب ارائه کنند.   


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 22 اسفند 1398 - 17:18:33