36 راهکار و تدبیر طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

سه شنبه 6 اسفند 1398 - 14:23:12
36 راهکار و تدبیر طب سنتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

تهران_الکوثر: بر اساس مبانی طب سنتی، اصل اول برای مقابله و درمان بیماری‌های ویروسی که از طریق تماس قابل انتقال هستند، "تقویت سیستم ایمنی بدن" است. در ادامه با 34 راهکار و پیشنهاد طب سنتی برای پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا آشنا خواهیم شد.

تهران- الکوثر: در این مطلب قصد داریم آموزه‌های طب سنتی برای پیگیری و درمان کرونا را مرور کنیم چرا که بر اساس مبانی طب سنتی، اصل اول برای مقابله و درمان بیماری‌های ویروسی که از طریق تماس قابل انتقال هستند، "تقویت سیستم ایمنی بدن" است و در صوت برخورداری از یک سیستم ایمنی طبیعی و سالم، تقریباً تمام طیف‌های عوامل بیماری‌زا در صورت ورود به بدن، سیستم ایمنی بدن ما از پس این عوامل میکروبی و بیماری‌زا برمی‌آید.

در ادامه تدابیر طب سنتی در این زمینه آمده است که البته اکثر این دستورات به‌تنهایی هم اثر کافی برای پیشگیری یا درمان عفونت‌های تنفسی کافی هستند.

الف. توصیه‌های دارویی و تدابیر درمانی

1ــ شربت عسل و آب‌لیمو
مقدار دلخواهی عسل را در آب حل کنید (حداقل یک قاشق غذاخوری در یک لیوان آب)؛ سپس مقداری آب‌لیموترش تازه (یا آب‌لیموی خانگی) به آن اضافه کنید و آن را به‌آرامی و جرعه جرعه میل کنید؛ روزی دو تا سه لیوان از این شربت گوارا بنوشید.

2 ــ خوردن روزانه سه قاشق غذاخوری عسل

3 ــ مصرف سیاهدانه
مصرف سیاهدانه اثر تقویتی خوبی بر بدن دارد؛ برای این کار روزی یکی تا دو بار انگشت خود را در ظرف سیاهدانه برده و همان تعدادی را که به انگشت شما می‌چسبد به‌آرامی بجوید؛ می‌توانید سیاهدانه را پودر کنید و روی خوراکی‌هایی مثل پنیر بپاشید (البته توجه داشته باشید که باید از مصرف سیاه‌دانه آسیاب‌شده کهنه جدّاً پرهیز کرد).

4 ــ مصرف دوسین
دوسین ترکیب سیاهدانه و عسل است که اثر تقویتی خوبی بر بدن و سیستم دفاعی آن دارد؛ این ترکیب در خیلی از عطّاری­ها موجود است امّا با مخلوط کردن یک‌سوم لیوان سیاهدانه آسیاب‌شده و ترکیب آن با یک لیوان عسل می­‌توانید آن را بسازید؛ میزان مصرف این ترکیب، روزی دو تا سه قاشق چایخوری است.

5 ــ مصرف روزانه یک تا سه قاشق مرباخوری مربای زنجبیل یا دو فنجان دم‌کرده زنجبیل

6 ــ چرب کردن بینی با روغن سیاهدانه یا روغن بنفشه

7 ــ مصرف دمنوش آویشن؛ روزی دو بار و هر بار یک قاشق غذاخوری آویشن را با یک و نیم لیوان آب، روی شعله کم بجوشانید تا یک لیوان سرخالی بماند؛ سپس آن را شیرین کرده (ترجیحاً با عسل) و میل کنید؛ برای اثربخشی بیشتر و نیز برای این که این جوشانده به همه سازگار باشد، 5 عدد عناب را با چنگال خراش دهید و همراه آویشن بجوشانید.

8 ــ دمنوش مرزنجوش، نعناع، زوفا، مریم‌گلی، گل‌گاوزبان، بابونه، عنّاب، پرسیاوشان، سرخارگل، دارچین، زنجبیل و... هم مناسب است.

9 ــ انجام حجامت؛ اگر تا به حال حجامت نکرده‌اید یا بیش از شش ماه از آخرین حجامت شما می‌گذرد، با مشورت یک طبیب مجرّب در زمینه طبّ سنتی نسبت به انجام آن اقدام کنید؛ حجامت، تأثیر واضحی بر افزایش توان سیستم ایمنی بدن دارد.

ب. تدابیر مربوط به زندگی روزمره

10ــ مصرف روزانه سبزیجات؛ سبزیجات را ترجیحاً به‌صورت تازه مصرف کنید؛ برای مصرف از سبزی‌های معطر مثل نعناع، ریحان، پونه، سوسنبر، مرزه، بادرنجبویه، جعفری، شوید و... استفاده کنید.

11ــ مصرف سبزیها و خوراکیهای نفّاخ (مثل تره، تربچه، پیازچه) را کاهش دهید.

12ــ سیر و پیاز را به‌صورت پخته در غذاها میل کنید تا ضمن استفاده از اثرات مفید آنها، دچار نفخ نشوید.

13ــ مصرف روزانه سیب شیرین، انار شیرین، پرتقال شیرین، لیمو شیرین، هویج و شلغم پخته‌شده

14ــ مصرف ادویه‌هایی مثل دارچین، زنجبیل و آویشن در غذا

15ــ مصرف بادام؛ چند عدد بادام درختی خام و پوست‌کنده را قبل از هر سه وعده غذایی مانند آدامس به‌خوبی بجوید و میل کنید.

پرهیزات

16ــ غذاها و میوه‌های آبدار (مانند غذاهای حاوی گوشت و روغن زیاد، ماهی، شیر، ماست، هندوانه، و...)

17ــ برای مصرف شیر، آن را با یک‌سوم حجم خودش، آب و چند نخود زنجبیل آسیاب‌نشده، بجوشانید تا آب اضافه‌شده به‌طور کامل بخار شود؛ بهتر است شیر را با عسل یا شیره انگور میل کنید.

18ــ غذاهای مانده، خوراکی‌های حاوی مواد نگهدارنده، روغن‌های چند بار حرارت‌‌دیده مانند فست‌فودهای سرخ‌شدۀ بازاری، تنقّلات بازاری مانند چیپس و پفک

19ــ غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، بادنجان به‌خصوص میرزاقاسمی، گوشت‌های صنعتی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی و نان غیربرشته و خمیر، و غذاهای چرب و سنگین مثل کلّه‌پاچه، موز و... .

20ــ اگر به‌دلیلی مانند ضعف مجبورید مواد گوشتی بیشتری مصرف کنید، ترجیحاً از گوشت پرنده‌های کوچک استفاده کنید و در طبخ و مصرف آنها از ترشی‌هایی مانند سماق، آبلیمو، آبغوره، ربّ‌انار و... (در افراد گرم‌مزاج) یا آویشن و دارچین (در افراد سردمزاج) استفاده کنید.

21ــ پرهیز از پرخوری و پرنوشی؛ پرهیز از درهم‌خوری و برهم‌خوری، پرهیز از آشامیدن زیاد آب خصوصاً آب بسیار سرد

22ــ عدم زیاده‌روی در روابط زناشویی

23ــ پرهیز از استحمام طولانی

24ــ پرهیز از بدخوابی، دیرخوابی، بی‌خوابی و پرخوابی

25ــ درمان مناسب یبوست مزاج

26ــ پرهیز از فعالیت بدنی سنگین مانند ورزشهای سنگین و حرفه‌ای به‌خصوص اگر به آنها عادت ندارید؛ یکی از بهترین ورزش‌ها در این زمان‌ها برای همه افراد، به‌ویژه کودکان و افراد مسن، تاب‌سواری در فضای منزل است.

27ــ پرهیز از بی‌حرکتی که باعث افزایش رطوبت بدن و افزایش استعداد بروز عفونت در بدن می‌شود.

28ــ اصلاح آب؛ اگر به سلامت آب مصرفی خود شک دارید، باید بدانید جوشاندن (یک دقیقه) یا افزودن کمی سرکه یا آب­لیموترش یا سکنجبین به آب، بسیاری از ضررهای آن را جبران می‌کند.

29ــ جلوگیری از ورود مواد سمّی به بدن؛ عدم مصرف سیگار و قلیان؛ عدم استفاده از حشره‌کش‌ها یا خوشبوکننده‌های مصنوعی، تهویه مناسب محیط به‌ویژه آشپزخانه و...

روش های ضدّعفونی‌کردن هوا

برخی توصیه‌های طب سنتی در این زمینه کاربردی و راهگشا هستند:

30ــ دود کردن اسفند یک گزینه مناسب برای پاکسازی محیط است؛ می­‌توانید از دود اسفند به‌تنهایی یا همراه با افزودنی‌هایی مانند کندر، سقّز، گلپر و کاه برای ضدّعفونی کردن هوا استفاده کنید.

31ــ دود دادن روزانه عنبرنسارا هم در کاهش شیوع بیماری‌های عفونی بسیار مؤثر است.

32ــ گذاشتن سیر، میخک، برگ‌بو و... در چند نقطه از منزل

33ــ پاکسازی سطوح با آبی که در آن مقداری سرکه ریخته‌اید.

34ــ بوییدن بوهای مناسب مثل بوییدن سیب، به، گلاب، عرق بهارنارنج، عرق بیدمشک، برگ شمعدانی عطری، نعناع، سرکه، پیاز یا سیر در طول روز

35ــ در صورت ضرورت، یک پارچه نخی را خیس و به‌عنوان ماسک استفاده کنید؛ اگر کمی سرکه یا آبلیمو هم با آب مخلوط کرده و چفیه را در آن خیس کنید، نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.

36ــ ماسک­‌های یک­‌بارمصرف معمولاً کارآیی چندانی ندارند و استفاده از ماسک‌های فیلتردار ارجح است اما در صورت ناچاری بهتر است ماسک­های یک­‌بارمصرف را نیز با کمی سرکه یا آبلیمو آغشته کرد.
 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


سه شنبه 6 اسفند 1398 - 14:11:32

دسته بندی :