واکنش شدید مسکو درباره شبیه سازی حمله هسته ای آمریکا به روسیه

یک شنبه 4 اسفند 1398 - 15:7:32
واکنش شدید مسکو درباره شبیه سازی حمله هسته ای آمریکا به روسیه

تهران - الکوثر : آمریکا در دوره زمامداری دونالد ترامپ، سیاست بازسازی و توسعه زرادخانه هسته ای را در پیش گرفته و طرح های بلند پروازانه ای در زمینه تسلیحات هسته ای و تهدید دیگر قدرت های هسته ای جهان به ویژه روسیه مد نظر قرار داده است.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، این رویکرد رئیس جمهور آمریکا ، واکنش شدید مقامات مسکو را برانگیخته است. 

"سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه روز شنبه 22 فوریه در واکنش به شبیه سازی حمله هسته ای آمریکا به روسیه گفت: آمریکا با تمرین سناریوی بمباران هسته‌ای محدود روسیه، بازی خطرناکی را آغاز کرده است. 

ریابکوف با محکوم کردن ادامه تمرین سناریوی به کارگیری محدود سلاح هسته ای از جمله استفاده از آن در حمله به روسیه در قالب رزمایش ستادی- فرماندهی تاکید کرد: این گونه اقدامات آمادگی واشنگتن برای رویارویی و حرکت به سوی کاهش سطحی که پس از آن می توان سلاح اتمی را به کار برد، نشان می دهد.

یک مقام نظامی پنتاگون با اذعان به برگزاری این تمرین هسته ای گفت: آمریکا یک تمرین کوچک انجام داد که طی آن در صورت حمله هسته‌ای روسیه، چگونگی پاسخ تلافی جویانه آمریکا نشان داده شد. بمب‌افکن‌های استراتژیک بی- 52 آمریکا نیز حدود یک سال پیش در راستای افزایش آمادگی در صورت وقوع جنگ با روسیه، حمله هسته‌ای به این کشور را تمرین کردند.

روسیه بارها رویکرد آمریکا را در گسترش توانمندی هسته ای و نیز تسهیل کاربرد این گونه تسلیحات در منازعات احتمالی در آینده محکوم و آن را به مثابه گامی برای افزایش بی ثباتی و ناامنی در جهان اعلام کرده است. 

واشنگتن به جای اتخاذ گام هایی در زمینه کنترل تسلیحات، به سمت لغو این پیمان ها و تقویت سیستم های تسلیحات هسته ای خود حرکت کرده است. دولت ترامپ سیاست تهاجمی هسته ای را در قالب دکترین هسته ای جدید آمریکا دنبال می کند. این دکترین در سندی تحت عنوان "بازبینی وضعیت هسته ای" در فوریه 2018 منتشر شده و در راستای چارچوب ها و مفاهیمی که ترامپ از زمان ورود به کاخ سفید در ژانویه 2017 طرح کرده، سامان یافته است. این سند بر تقویت نقش تسلیحات هسته ای در راهبرد امنیتی آمریکا تاکید دارد.

دولت ترامپ رویکردی فعال در زمینه زرادخانه هسته ای و استراتژی هسته ای آمریکا به ویژه تولید و استقرار سلاح های هسته ای کوچک اتخاذ کرده است. ترامپ بر ادامه اتخاذ استراتژی ضربه نخست هسته ای به عنوان یک گزینه حیاتی تاکید دارد که به معنای باقی ماندن کابوس حملات هسته ای در جهان و تهدیدی آشکار علیه دیگر کشورهای جهان به ویژه قدرت های هسته ای مانند روسیه و چین تلقی می شود. در عین حال دکترین جدید هسته ای آمریکا زمینه قانونی و نظری لازم را برای توسعه هرچه بیشتر زرادخانه هسته ای و تقویت سه گانه هسته ای آمریکا فراهم آورده است.

دولت ترامپ با این که مدعی تهدید آفرینی قدرت های هسته ای رقیب علیه آمریکا است اما در راستای دکترین هسته ای جدید آمریکا، روند ساخت و استقرار موشک ها و تسلیحات جدید هسته ای را برای مقابله با تهدیدات ادعایی از جانب روسیه و چین سرعت داده است.

در عین حال پنتاگون مدعی است که روسیه چالشی بزرگ برای استراتژی هسته ای آمریکا محسوب می شود. در این راستا "جان رود" John Rood معاون وقت وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست گذاری در ژوئیه 2019 مدعی شد که پنتاگون دکترین نظامی روسیه را به منزله چالشی برای بازدارندگی هسته‌ای واشنگتن می‌داند. رود گفت: روسیه در حال تقویت توانمندی‌های هسته‌ای تاکتیکی خود است و این در حالی است که ما ده‌ها سال است سلاح هسته‌ای جدید تولید نکرده ایم. ادعای این مقام ارشد پنتاگون کاملا با واقعیت در تعارض قرار دارد.

در همین حال روسیه در استراتژی هسته ای خود صرفا در دو مورد استفاده از تسلیحات هسته ای را مجاز دانسته است. مورد اول، با به کارگیری هرگونه سلاح کشتار جمعی به روسیه حمله شود و مورد دوم این که تهاجمی به روسیه با به کارگیری تسلیحات متعارف در ابعادی انجام گیرد که موجودیت این کشور در معرض خطر باشد. مسکو تاکید کرده است هیچ گونه سناریوی دیگری که مقامات آمریکایی در مورد به کارگیری سلاح هسته ای به روسیه نسبت می دهند واقعیت ندارد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


یک شنبه 4 اسفند 1398 - 13:50:27