آخرین گام برگزیت ؛ خروج از فردا اجرایی می شود

پنج شنبه 10 بهمن 1398 - 14:6:30
آخرین گام برگزیت ؛ خروج از فردا اجرایی می شود

تهران - الکوثر : سرانجام پس از سه سال کشمکش، با تصویب طرح برگزیت در پارلمان اروپا، گام نهایی برای خروج انگلیس از اتحادیه ازوپا از فردا جمعه 31 ژانویه ، برداشته شد.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، طرح برگزیت روز چهارشنبه با 621 رأی موافق در برابر تنها 49 رأی مخالف در پارلمان اروپا به تصویب رسید و با امضای "اورسولا فون درلاین" رئیس کمیسیون اروپا و "شارل میشل" رئیس شورای اروپا ، یک نسخه آن به لندن ارسال شد.

73 نماینده انگلیس در پارلمان اروپا پس از سخنرانی "نایجل فاراژ" مشهورترین چهره ضد اتحادیه اروپا در میان نمایندگان انگلیس در پارلمان اروپا، با پرچم های بریتانیا از سالن اصلی آن برای همیشه خارج شدند. همچنین پرچم بریتانیا از همه ارکان های اتحادیه اروپا پایین کشیده شد. از این پس اتحادیه اروپا با 27 عضو به کار خود ادامه خواهد داد. 

توافق برگزیت پس از سه سال بن بست و کشمکش هفته گذشته (میلادی) از سد پارلمان بریتانیا عبور کرد و با امضای ملکه انگلیس ، به طور رسمی به قانون تبدیل شد. بر اساس این قانون، روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا از ساعت 23 روز جمعه 31 ژانویه آغاز و این کشور وارد دوره گذارحدود یک ساله می شود تا در این مدت بتواند هماهنگی لازم را برای چگونگی تعامل با اتحادیه اروپا پس از برگزیت انجام دهد؛ دوره ای که برخی مقامات اروپا آن را برای دست یابی به توافق در زمینه این هماهنگی ها کافی نمی دانند. با وجود این بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا و همکارانش در دولت بر سامان دادن به کارها در این بازه زمانی تاکید دارند؛ ضمن این که طبق قانون نیز تمدید این مدت، ممکن نیست.

"اورسولا فون درلاین" رئیس کمیسیون اروپا در این باره هشدار داد: امکان دست‌یابی به توافق جامع تجاری با بریتانیا تا پایان مهلت تعیین شده ناممکن است و بدون تمدید دوره گذار پس از سال ۲۰۲۰ نمی‌توان انتظار داشت که درباره همه ابعاد شراکت جدید بریتانیا و اتحادیه اروپا، توافق حاصل شود.

قرار است در یک سال دوره گذار، مسائل امنیتی چون موضوع مرزهای ایرلند، چارچوب روابط تجاری و قوانین گمرکی، تابعیت شهروندان دو طرف و چگونگی اقامت آنها به بحث گذاشته و درباره این مسائل توافق شود.

اجرای برگزیت و خروج بریتانیا از اتحادیه اروپایی در حالی اجرایی شد که بسیاری این تصمیم بریتانیا را اقدامی دو سر باخت هم برای بریتانیا و هم برای اتحادیه اروپا می دانند. در حال حاضر اتحادیه اروپا به عنوان یک بلوک اقتصادی، بزرگترین شریک تجاری بریتانیا به شمار می‌رود. اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ مقصد ۴۵ درصد صادرات بریتانیا بوده و ۵۳ درصد کالاها و خدمات مورد نیاز این کشور نیز از اتحادیه اروپا وارد شده است.

اکنون بسیاری از بازرگانان در انتظار دوره پسابرگزیت و نتایج حاصل از مذاکرت هستند تا برای عقد قراردادهای تجاری تصمیم بگیرند. بر اساس یافته های موسسه "مدیران"، بیشتر شرکت‌ها معتقدند که حسن مرحله بعدی مذاکرات بریتانیا و اتحادیه اروپا در عقد قراردادهای جدید تجاری خواهد بود. در همین حال وزیر دارایی بریتانیا اعلام کرده است که این کشور در دوران پسابرگزیت با قوانین اتحادیه اروپا همسو نخواهد بود. "الی رنیسون" رئیس بخش سیاست‌گذاری تجارت در اروپا از "موسسه مدیران" می گوید: اظهارات سیاسی و طرح این ادعا که بریتانیا در چارچوب تجارت آزاد فعالیت خواهد کرد برای فعالان عرصه اقتصادی مبهم است و آنها نیاز دارند تا از اولویت‌های دولت برای دسترسی به بازار اتحادیه اروپا مطلع شوند.

اختلافات مرزی موضوع دیگر است. با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا درباره مرزهای دو ایرلند، شکل مرزها و چگونگی رفت‌وآمد جامعه ایرلند شمالی به جمهوری ایرلند باید سازوکارهای جدیدی تعریف شود. در این شرایط، اگر موانع سخت یا تعرفه‌های گمرکی در مرز دو ایرلند اعمال شود با مخالفت کاتولیک‌های ایرلند شمالی مواجه خواهد شد و اگر بخواهند مرزهای ایرلند را باز بگذارند، ایرلند شمالی، این زمینه را دارد که در یک فرآیند میان‌مدت از بریتانیا جدا شود.

"فرانسی مولوی" نماینده مردم ایرلند شمالی در مجلس عوام بریتانیا در این باره گفت: بزرگترین مشکل این است که دولت بریتانیا نمی داند چه می کند و برگزیت فرصتی را فراهم کرد تا حتی آنها که هیچگاه به اتحاد دو ایرلند شامل جمهوری ایرلند و ایرلند شمالی معتقد نبودند، به این فکر بیفتند که در درون اتحادیه اروپا متحد و یکی شوند.

بسیاری در بریتانیا 31 ژانویه 2020 را آغاز فروپاشی تدریجی بریتانیا به ویژه از نظر اقتصادی می دانند. برخی نیز امیدوارند که لندن با حمایت آمریکا و امضای قراردادهای بزرگ تجاری با دیگر کشورها، عرصه ی جدیدی را در رقابت های جهانی برای خود باز کند. به نظر می رسد یک سال آینده دوره گذار، برهه بسیار سختی برای بریتانیا باشد. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 10 بهمن 1398 - 13:15:41