به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا به بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس هشدار داده است که در صورت موافقت لندن با مشارکت شرکت چینی هوآوی در پروژه راه اندازی اینترنت پرسرعت نسل پنجم ، راه دو کشور در حوزه امنیت ملی از هم جدا می شود.
ترامپ به جانسون پیشنهاد کرده که دو کشور با همکاری یکدیگر خلاء هوآوی را پر کنند اما طرف انگلیسی معتقد است که چنین کاری پر هزینه و زمان بر خواهد بود. این تهدید ترامپ درست زمانی است که قرار است بوریس جانسون جمعه آینده خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را پس از سه سال پر فراز و نشیب جشن بگیرد.
همزمان "استیو منوچین" وزیر خزانه داری آمریکا روز شنبه در سخنانی که در رسانههای انگلیس مصداق سیاست چماق و هویج تعبیر شده است، اعلام کرد اگر لندن از همکاری با هوآوی صرف نظر کند قراردادهای تجاری قابل توجهی در انتظار دو کشور خواهد بود. منوچین اعلام کرد: «روابط ما با بریتانیا بسیار مهم و راهبردی است و توافق تجاری با لندن تا پایان سال ۲۰۲۰ در صدر فهرست باقی خواهد ماند.»
منابع خبری انگلیس پنجشنبه گذشته از موافقت مقامات رسمی دولت این کشور با کلیات طرح فعالیت شرکت هوآوی برای مشارکت محدود در پروژه راه اندازی اینترنت پرسرعت در این کشور خبر دادند. تصمیم نهایی در این باره در نشست روزهای آینده شورای امنیت ملی بریتانیا اتخاذ خواهد شد.
"مارک لیال گرانت" مشاور امنیت ملی نخست وزیر پیشین انگلیس معتقد است که با توجه به موافقت سه دولت قبلی بریتانیا با این پروژه، لندن به رغم مخالفت واشنگتن با فعالیت شرکت هوآوی موافقت خواهد کرد.
گرانت گفت: به نظرم نتیجه گیری دولت جانسون هم مشابه خواهد بود زیرا آژانسهای امنیتی بریتانیا از سالها پیش به این نتیجه رسیدهاند که تهدیدهای ناشی از فناوری های شرکت هوآوی قابل کنترل هستند.
این درحالی است که واشنگتن به طور رسمی به لندن هشدار داده است که اگر به هوآوی اجازه راه اندازی اینترنت نسل پنجم در بریتانیا داده شود، واشنگتن تبادل اطلاعات با لندن را مورد تجدید نظر قرار خواهد داد. به گفته بن والاس وزیر دفاع انگلیس ، مقام های آمریکایی لندن را تهدید کردهاند که در صورت مشارکت هوآوی در پروژه اینترنت نسل پنجم، همکاری های اطلاعاتی میان دو کشور متوقف خواهد شد. بن والاس گفت که وزیر دفاع آمریکا این موضوع را در اجلاس ناتو به او اعلام کرده و این مساله محرمانه نیست و آنها پیوسته بر این وضع خود اصرار دارند.
بدین ترتیب روشن می شود که واشنگتن از همین ابتدا که حتی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا هنوز رسمیت پیدا نکرده به فکر اعمال نفوذ و تحمیل خواسته های خود بر لندن است. این موضوع نه فقط در زمینه مسائل سیاست خارجی و مسائل امنیتی بلکه درباره امور داخلی بریتانیا نیز صدق می کند. آمریکا خواهان برخورد از بالا به پایین با بریتانیا و تعیین تکلیف امور مختلف آن است. این مساله خشم سیاستمداران مخالف به ویژه جرمی کوربین رهبر حزب کارگر را موجب شده و آنها در این باره هشدار داده اند.
در واقع دولت ترامپ به نحو بی سابقه ای تلاش می کند تا در راستای رویکرد آمرانه خود بدون توجه به خواسته سیاستمداران و مردم بریتانیا، در امور داخلی و حاکمیتی این کشور مداخله کند. ترامپ بر این تصور است که جانسون به طور کامل در خدمت اوامر وی خواهد بود و خواهد توانست منویات و نظرات خود را از طریق وی اجرا کند. با این حال مخالفت دولت جانسون با خواسته واشنگتن درباره قطع فعالیت هوآوی در بریتانیا نشانه بروز نخستین اختلافات در روابط دو کشور است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 7 بهمن 1398 - 11:36:57