سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به داووس نمی‌رود

دو شنبه 30 دی 1398 - 11:34:37
سخنگوی وزارت خارجه: ظریف به داووس نمی‌رود

تهران- الکوثر: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران درباره بحث حضور وزیر خارجه در نشست داووس گفت: قرار بود ظریف برای شرکت در مجمع داووس به سوئیس برود که به رغم دعوت اولیه و رسمی، برنامه را به هم زدند که این سفر انجام نمی‌شود.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست هفتگی خود با اصحاب رسانه به سوالات آنان پاسخ داد.

سخنگوی وزارت خارجه در ابتدای صحبت‌هایش گفت: ایران همواره از حامیان مقاومت در منطقه بوده و باید روز غزه را گرامی بداریم.

ظریف به داووس نمی‌رود

وی درباره برنامه وزیر خارجه برای شرکت در نشست داووس گفت: قرار بود ظریف برای شرکت در مجمع داووس به سوئیس برود که به رغم دعوت اولیه و رسمی، برنامه را به هم زدند که این سفر انجام نمی‌شود.

موسوی از سفر مقامات کشورهای مختلف به ایران خبر داد و در این باره گفت: هفته آینده رئیس دومای روسیه ایران سفر خواهد کرد. یکی از مقامات کشورهای منطقه نیز احتمالا فردا به تهران خواهد آمد که در صورت قطعی شدن اعلام خواهیم کرد.

سخنگو همچنین درباره تحولات اخیر کشورمان و اقدامات وزیر خارجه در این باره گفت: ظریف در این مدت 20 تماس تلفنی با مقامات خارجی عمدتا با همتایان خود داشتند که پس از ترور شهید سپهبد سلیمانی و سقوط هواپیما انجام گرفت.

هیچ مذاکره‌ای با آمریکا صورت نخواهد گرفت

وی همچنین با اشاره به تصمیم جدید کشورهای اروپایی برای فعال کردن مکانیسم ماشه در برجام گفت: ما در برجام هستیم و تعهدات خود را متوازن کرده‌ایم. ایران پس از خروج ایالات متحده، اعلام کرد که برای توزان در برجام، موادی را که باید اجرا کند اجرا خواهد کرد. ادعای اروپایی‌ها قابل قبول نیست چون که ایران از 21 ماه قبل مکانیزم حل اختلاف را فعال کرد. ادعای اروپایی‌ها فاقد وجاهت حقوقی است. ایران به برجام پایبند است. آنچه برای ما مهم است عمل است. اگر حرف‌هایی که هست ادامه پیدا کند، ایران در حال برنامه ریزی گام نهایی و موثرتر خواهد بود.

موسوی در ادامه افزود: ایران با فرد توافقی ندارد. ایران 20 و چند ماه با جان کری مذاکره نکرد، مذاکره با کشور است. توافق با فرد معنا ندارد، ایران با اوباما توافق نکرد بلکه با نماینده دولت آمریکا توافق کرد، ما اعلام کردیم که مبنای کار ما همان برجام است. اینکه نخست وزیر انگلیس توافق را با اسم ترامپ اعلام کرده برای ما مسموع نیست.  ایران در شرایط حاضر اصلا آمادگی ندارد تا در مورد مسائل دیگر با آمریکا مذاکره کند. به رغم خباثتی که در برخی کشورهای اروپایی می‌بینیم، باب مذاکره بسته نشده است. ما ابتکاراتی را که به ذهنمان رسیده را به آنها گفته‌ایم. اگر اراده‌ای باشد باید از طرف آنها باشد.

از هر جایی علیه ایران توطئه‌ای صورت بگیرد آنجا را هدف قرار خواهیم داد

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین درباره پاسخ موشکی ایران به جنایت رژیم آمریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و هدف قرار دادن پایگاه نظامیان آمریکایی (عین الاسد) در عراق گفت: همانطور که گفته بودیم، از هر جایی علیه ایران توطئه‌ای صورت بگیرد آنجا را هدف قرار خواهیم داد. اقدامات دفاعی و پاسخ قاطع ما به آمریکایی‌ها به اطلاع دولت عراق رسیده بود ولی اینکه چرا آنها چنین شکایتی را کرده بودند باید از آنها پرسیده شود. ما همواره خواستار عدم دخالت نیروهای بیگانه در خاک عراق بودیم و زمانی هم که عراق به صورت رسمی از ایران درخواست کمک کرد،‌ کمک‌هایمان با اطلاع دولت این کشور انجام گرفت و ما اعلام کرده‌ایم که از هرجایی علیه ایران اقدامی صورت گیرد ما آنجا را مورد هدف قرار می‌دهیم.

وی همچنین گفت: وظیفه پیگیری حقوقی اقدام بزدلانه آمریکا در ترور شهید سلیمانی را به نمایندگی مان در نیویورک سپرده‌ایم.

واکنش به حواشی سفیر انگلیس در تهران

موسوی در ادامه درباره حضور سفیر انگلیس در تجمعات غیرقانونی در تهران و حواشی پیش آمده در این زمینه گفت: در اینکه اقدام سفیر انگلیس خلاف شئونات دیپلماتیک است شکی نیست. ایران سفیر را احضار کرد و اعتراض شدیدی داشت. این اقدام ایشان واقعا غیرقابل قبول و خلاف مقررات بین‌المللی و مشکوک بود. مطالبات به جایی هم مطرح شده است (اخراج سفیر). مجلس یک رکن رکین در جمهوری اسلامی است و نمایندگان مجلس هم مجاز هستند درباره موضوعاتی که احساس نیاز می‌کنند اظهار نظر کنند. بایستی صبر کنیم ببینیم تصمیم نظام چه خواهد بود. اگر مصلحت این باشد که این اقدام انجام شود (اخراج سفیر انگلیس)، درنگ نخواهیم کرد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره اقدام دولت آلبانی در اخراج دیپلمات‌های ایران گفت: احساس می‌کنیم دولت آلبانی دچار اشتباهات پی در پی می‌شود. ما این اقدام آنها را که بدون هیچگونه سند و مدرکی انجام شد محکوم می‌کنیم. متاسفانه روندی که آنها در پیش گرفته‌اند سازنده نیست. تصمیماتی هم در این خصوص گرفته شده است. امیدواریم دولت آلبانی از مسیر کج خود برگردد.

وی در خصوص بحث FATF گفت: وزارت خارجه نه تصمیم‌گیر است و نه می‌تواند کاری کند. وزارت خارجه هر آنچه می‌دانست به نهادهای تصمیم‌گیر منتقل کرده است. جلسات توجیهی همراه با وزارت اقتصاد با بخش‌های مختلف از جمله مجمع تشخیص داشته‌ایم که عواقب و نگرانی‌ها را اعلام کردیم. به دلیل مسائل مختلفی که پیش آمده، آنها به جمع‌بندی نرسیده‌اند. نمی‌دانم چقدر وقت داریم اما کشور درگیر مسائلی است که علیرغم اهمیت این اولویت به آن پرداخته نشده است. امیدواریم تصمیم‌گیران، مصلحت کشور را به صورت دقیق و جدی مورد ملاحظه قرار دهند تا از این گذرگاه عبور کنیم.

واکنش به تصمیم جنجالی کنفدراسیون فوتبال آسیا

موسوی در ادامه و در واکنش به تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر سلب حق میزبانی تیم‌های ایرانی حاضر در جام باشگاه‌های آسیا گفت: اقدامی که اعلام شد و بهانه‌ای را که آوردند می‌توانست فنی باشد، اما نیست. احساس می‌کنیم که موضوع به سمت سیاسی شدن پیش می‌رود. این کاری است که فدراسیون‌های ورزشی و باشگاه‌ها پیگیر آن هستند. ما هم از اعلانات و بیانات (فدراسیون و باشگاه‌ها) حمایت می‌کنیم. هنوز مقداری فرصت باقی است. منتظر می‌مانیم، کمک می‌کنیم و مشورت هم می‌دهیم.

وی همچنین درباره اعزام کشتی نظامی توسط کره جنوبی به منطقه گفت: ما اعلام کردیم که اعزام کشتی نظامی کره جنوبی به خلیج عدن را غیرقابل قبول می‌دانیم و آن را سازنده نمی‌دانیم. اگر این تصمیم نهایی و اجرایی شود ما هم اقدامات مقتضی را انجام خواهیم داد.


دو شنبه 30 دی 1398 - 11:17:48