به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، پایگاه مطالعات راهبردی «المرصد المصری»، با نگاه به تحلیل اخیر روزنامه بریتانیایی «فاینشنال تایمز»، در یادداشتی آورده است که خروج آمریکا از سوریه حلقهای از زنجیره ناکامیها و کاهش نفوذ این کشور درخاورمیانه است که نشان میدهد عصر هژمونی این کشور در خاورمیانه به پایان رسیده است.
این یادداشت در ابتدا با ضمیمه کردن بخشی از تحلیل روزنامه فاینشنال تایمز چنین آورده است: «کاهش نفوذ آمریکا در خاورمیانه از طریق توئیت احساسی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مشهود است که در آن اظهار داشت: «روسیه، سوریه و ایران دارند هزاران غیرنظامی بیگناه را در استان ادلب میکشند، یا در راه کشتن آنها هستند. این کار را نکنید».
این یادداشت با تکیه به گزارش فاینشنال تایمز، علت اصلی کاهش نقش رئیس جمهور آمریکا در سوریه را ناتوانی یا تمایل نداشتن این کشور به شکل دادن وقایع در خاورمیانه دانست و نوشت، نتیجه این عقبنشینی بروز قدرتهایی مانند روسیه، ایران و ترکیه هستند که جای آمریکا را در خاورمیانه پر کردهاند.
در این یادداشت به اشاره به حوادث اخیر در مرزهای سوریه و عراق و کمرنگ شدن حضور آمریکا در این مناطق نوشته است: «به نظر میرسد تمایل آمریکا برای ایفای یک نقش راهبردی گسترده در خاورمیانه تا حدود زیادی در کاخ سفید از بین رفته است».
نویسنده در ادامه به حمله اخیر علیه تاسیسات نفتی عربستان سعودی و ساکت ماندن آمریکا و روی نیاوردن این کشور به اقدامی جدی اشاره کرد و آن را یکی از نشانههای افول آمریکا در خاورمیانه دانست و در همین ارتباط نوشت: «انتظار میرفت آمریکا از عربستان در برابر این حمله محافظت کند یا دستکم واکنشی نظامی به آن نشان دهد، کاری که دولت ترامپ انجام نداد».
نویسنده یادداشت در ادامه به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه اشاره و آن را دومین نشانه افول آمریکا در خاورمیانه قلمداد کرد و در همین ارتباط، نوشت: «حتی آمریکا به کُردها در سوریه هم پشت کرد و چشمش را روی مداخله نظامی ترکیه علیه نیروهای کُرد در سوریه هم بست».
این گزارش در ادامه به افزایش نفوذ برخی کشورهای دیگر اشاره کرده و آورده است که عقبنشینی آمریکا به افزایش نفوذ روسیه و ایران منجر شده است. در همین ارتباط نویسنده به مانور مشترک اخیر ایران و چین در خلیج فارس اشاره کرد و نوشت، «همزمان با تنش بی وقفه میان واشنگتن، تهران و روسیه، ایران و چین مانور دریایی مشترک در خلیج عمان را برگزار کردند جایی که از مهمترین ناوگان استراتژیک آمریکا در آن مستقر است».
این یادداشت در ادامه علت غفلت ترامپ و دولت وی را از خاورمیانه خسارتهایی دانست که ایالات متحده در جنگهای عراق و افغانستان متحمل شده است؛ این یادداشت در ادامه این موضوع نوشته است: «آمریکا از هرگونه مداخله نظامی در منطقه میترسد».
این یاددشت همچنین نگاهی کرد به توئیت ترامپ که در ارتباط با خاورمیانه نوشت: «هر کس که میخواهد برای حفاظت از کُردها به سوریه کمک کند از نظر من خوب است، خواه روسیه باشد، چین، یا ناپلئون بناپارت... امیدوارم که آنها همه کارها را به نحو احسن انجام دهند ، ما هفت هزار مایل فاصله داریم».
این یادداشت، سیاست قدرتهای اروپایی در قبال منطقه را ضعیفتر از آمریکا دانست و به این موضوع اشاره کرده است که پس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، پیشنهاد «آنهگرت کرامپ-کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان درباره تامین امنیت منطقه در شمال شرق سوریه مورد قبول اروپاییها قرار نگرفته است.
این یادداشت در پایان به هشدار فایننشال تایمز اشاره کرد و به نقل از این روزنامه نوشت که در دراز مدت حتی آمریکا هم هزینه کاهش نفوذ خود در خاورمیانه را خواهد پرداخت، چرا که ناآرامیها در خاورمیانه در نهایت راهی برای گذر از اقیانوس اطلس و رسیدن به آمریکا پیدا میکند.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
از صفحه ندای نور الکوثر فارسی هم دیدن کنید
چهار شنبه 11 دی 1398 - 8:37:17