واکنش مسلمانان روهینگیا به اظهارات دروغین سوچی

پنج شنبه 21 آذر 1398 - 18:0:52
واکنش مسلمانان روهینگیا به اظهارات دروغین سوچی

تهران - الکوثر : مسلمانان روهینگیایی از جامعه بین المللی خواستند، اظهارات "آنگ سان سوچی" رهبر حزب حاکم میانمار و وزیر امور خارجه این کشور در دیوان بین المللی کیفری را باور نکند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر ، "سوچی" روز  چهارشنبه در دیوان بین المللی کیفری در لاهه هلند  از  اقدام دولت میانمار در سرکوب مسلمانان روهینگیایی دفاع کرد.

رهبر حزب حاکم میانمار، "نسل کشی" مسلمانان  روهینگیا در این کشور را رد کرد و مدعی شد خروج صد‌ها هزار مسلمان روهینگیا از میانمار نتیجه نبرد با شورشیان بوده است.

سوچی با خونسردی این اتهام که ارتش میانمار در سال 2017 هزاران مسلمان روهینگیایی را کشته، مورد تجاوز قرار داده و خانه هایشان را به آتش کشیده است، رد کرد.

دیوان بین المللی کیفری در لاهه، از روز سه شنبه رسیدگی به پرونده کشتار و نسل کشی مسلمانان روهینگیا در سال 2017 توسط نظامیان میانمار را پس از شکایت دولت گامبیا به نمایندگی از 57 کشور اسلامی ، آغاز کرده است.

اظهارات دروغین سوچی درباره آنکه مسلمانان روهینگیا در استان راخین میانمار براثر مقابله ارتش این کشور با شورشیان خانه های خود را ترک کرده و به بنگلادش رفته اند،انکار واقعیت هایی است که جامعه بین المللی به خوبی به آن اگاه است.

با وجود محدودیت های اعمال شده توسط دولت میانمار برای جلوگیری از ورود گروه های  حقیقت یاب و فعالان رسانه ها به این کشور برای  انعکاس شرایط مردم مسلمان در راخین ،اما گزارش های متعددی توسط نهادهای بین المللی حقوق بشری و سازمان ملل تهیه و منتشر شده است که همگی جنایات ارتش میانمار ضد مردم روهینگیا را برای افکار عمومی آشکار ساخته است. 

سازمان ملل در گزارش سال گذشته خود به  صراحت اعلام کرد، ارتش میانمار عامل پاکسازی نژادی دراین کشور است و بدترین ارتش جهان است.   

آنتونی کارتالوچی کارشناس و محقق جغرافیای سیاسی می گوید:« آنچه از آن در حقوق بین الملل تحت عنوان نسل کشی یاد می شود در حال رخ دادن در استان راخین میانمار است. آن دسته از گروه هایی که اقدام به نسل کشی علیه اقلیت روهینگیا می کنند، نسل کشی را به عنوان هدف اولیه خود تعیین کرده اند.» 

جنایات متعدد ارتش میانمار و بودائیان افراطی ضد مسلمانان روهینگیا در راخین از  25 اوت 2017  تاکنون ضمن آنکه بیش  از شش هزار نفر کشته و هشت هزار نفر زخمی برجای گذاشته موجب آوارگی بیش از یک میلیون نفر از مسلمانان به بنگلادش شده است.

 برغم مخالفت های میانمار اما ورود دیوان بین المللی کیفری به روند رسیدگی به پرونده نسل کشی ارتش میانمارعلیه مسلمانان روهینگیا،می تواند نقطه عطفی برای بین المللی شدن این پرونده و تعقیب قضایی عاملان جنایات علیه مردم راخین باشد که مطالبه افکار عمومی جهانی نیز رسیدگی این دیوان به ابعاد مختلف جنایت های نظامیان میانمار علیه مسلمانان این کشور است.    

البته انتظار افکار عمومی بین المللی آنست که دیوان بین المللی کیفری ضمن رسیدگی دقیق به پرونده نسل کشی مسلمانان روهینگیا و صدور ارای قاطع درباره عوامل این جنایات به اصل لزوم بازگشت آوارگان روهینگیا از بنگلادش به میانمارنیز توجه کند و دولت این کشور را به فراهم کردن زمینه بازگشت آنان مجبور کند.

البته این نگرانی وجود دارد که بازگشت احتمالی آوارگان روهینگیا با شروع دور تازه ای از خشونت ها ضد آنان همراه باشد که به همین دلیل دریافت  تضمین های لازم از دولت میانمار برای  تامین امنیت آنان یک ضرورت بین المللی است. 


برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید


پنج شنبه 21 آذر 1398 - 17:55:44