به گزارش پایگاه شبکه الکوثر به نقل از رسانه های عراق، عده ای از اغتشاشگران با حمله به مقر نیروهای واکنش سریع که اخیرا برای برقراری امنیت و نظام در ذیقار به این استان اعزام شده بودند، آن را به طور کامل به آتش کشیدند.
مقامات استان ذیقار برای کنترل اوضاع، مقررات منع تردد خودرو و افراد را در این استان اعلام کرده اند اما گزارش رسانه های عراق حاکیست که جمعی از تظاهرکنندگان پل «الزیتون» و «النصر» در مرکز ناصریه را تحت کنترل در آورده و علاوه بر مقر نیروهای واکنش سریع، یکی از انبارهای مواد غذایی را به آتش کشیدند.
گزارش های ضد و نقیضی از آمار بالای کشته ها در این استان در نتیجه درگیری های شدید بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان حکایت دارد که برخی تعداد کشته ها را تاکنون ۱۳ نفر و زخمی ها را ۱۱۸ نفر ذکر کرده اند.
استان ذیقار و به ویژه شهر ناصریه در طول هفته های گذشته شاهد یکی از خشن ترین شیوه های اعتراضات بوده است و گفته می شود که حزب منحله بعث و جریان های منحرفی مانند یمانی و صرخی بیشترین حضور را در این شهر دارند و برای همین ناصریه شاهد خشن ترین شکل اعتراضات اجتماعی است.
در چند روز گذشته، دور جدید بحران فتنه در عراق آعاز شده است. نجف بهعنوان کانون شروع مجدد بود که به مرور به برخی شهرهای دیگر گسترش یافت. اینبار در همان ابتدا، هدفمند و برنامهریزی شده، کنسولگری ایران در نجف توسط یک تیم حرفهای به آتش کشیده شد.
این اغتشاشات و درگیریها علاوه بر نجف، در دو روز گذشته به شهرهایی همچون ذیقار، دیوانیه و ناصریه و... گسترش پیدا کرده است.
برای فهم دقیق این بحران فتنه، چند نکته حائز اهمیت است:
۱. (مهم) دور جدید این بحران فتنه با طراحی انگلیسی، لجستیک سعودی، میدانداری بعثیها و پیادهنظام عدهای اغتشاشگر، آغاز شده است.
۲. تلاش زیادی از سوی طراحان این فتنه، برای کشاندن پای نیروهای بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) به مقابله و درگیری با مردم در جریان است. این توطئه میخواهد نیروهای فداکار مردمی حشد الشعبی که دارای پایگاه مناسب مردمی هستند را تبدیل به نیرویی سرکوبگر کند تا در یک فرآیند مشخص، این نیروی پرتوان ضد آمریکایی، انگلیسی و سعودی را از میان بردارد. با هوشیاری حشدالشعبی، تاکنون موفق به انجام این کار نشدهاند.
۳. مقتدی صدر نیز متاسفانه بار دیگر با پیامهایی ساختارشکن و تحریککننده، بر طبل کنارهگیری دولت عادل عبدالمهدی میکوبد. این سردمداری و خطدهی مقتدی صدر، هرچند در ظاهر با پرچم مقابله با فساد است اما در واقع چنین نیست بلکه بشدت تامین کننده منافع و اهداف محور انگلیسی- سعودی است.
۴. ناامنی عراق در دور جدید نه تنها از مطالبات واقعی مردمی خالی است بلکه بعثیمحور و بشدت تخریبگرانه است و با اعتراضات سابق کاملاً متفاوت است. هدف اصلی آن اسقاط دولت همسو با ایران و بازوان میدانی آن.
شنبه 9 آذر 1398 - 9:10:49