به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، ، دولت مخفی آمریکا و رژیم صهیونیستی به دولت ترامپ اجازه نخواهند داد تا نیروهای آمریکایی از سوریه خارج شوند.
پایگاه اینترنتی «میدلایست مانیتور» در گزارشی نوشت: «شرایط کنونی در سوریه وضعیت برد-برد برای همه است. ترکیه به منطقه امن مورد نظر خود برای استقرار پناهجویان سوری رسید، سوریه به حق حاکمیت بیشتری بر مناطق این کشور دست یافت و توانست برای اولین بار از سال 2012 از رود فرات عبور کند. ایران شاهد این است که دولت سوریه که برای متحدش حزبالله بسیار ضروری است، سالم باقی مانده است و روسیه خود را به عنوان یک میانجیگر قدرتمند در منطقه معرفی کرد و ترامپ نیز به کاهش حضور نظامی آمریکا در منطقه پرداخت و توانست به یکی از قولهای انتخاباتی خود که نیروهای آمریکایی را از جنگهای بی پایان به خانه باز میگرداند عمل کند، همانطور که در آوریل سال گذشته بار دیگر این مقاصد خود را تکرار کرد.»
گزارش مزبور افزود: این ایده ترامپ بود، اگر چه شاهد چرخش در تصمیم ترامپ در خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه هستیم. ترامپ نخست گفت که برخی نیروهای آمریکایی برای حمایت از میادین نفتی از داعش در شرق سوریه باقی میمانند و تعداد دیگری از نیروهای آمریکایی نیز نزدیک مرز اردن باقی میمانند که باقی ماندن این تعداد برای حمایت از امنیت اسرائیل است.
برخی از این نیروها نیز پیش از بازگشت به خانه به تغییر مکان خود میپردازند و انتظار میرود که تعدادی از این نیروها در عراق بمانند اگر چه دولت عراق با قدرت با این موضوع ابراز مخالفت کرده است.
هفته پیش گزارش شده بود که بیش از 500 نظامی آمریکایی و تجهیزاتشان به شمال سوریه بازگشته و در پایگاههایی که ترک کرده بودند مستقر شدند. انتظار میرود که تصمیم ترامپ برای حمایت از میادین نفتی به استقرار حدود 900 نظامی آمریکایی در سوریه منجر شود این تعداد در حالی در سوریه مستقر میشوند که زمانی که ترامپ در آمریکا به قدرت رسید آمریکا حدود 1000 نظامی در سوریه داشت.
اگر چه ترامپ فردی غیر قابل پیشبینی و تکرویی است اما واقعیت در این موضوع نهفته است که خارج کردن نیروها از معرکههای نبرد، دغدغه مردم آمریکا نیست. تا آنجایی که ترامپ نگران است، دلیل اینکه نیروهای آمریکایی در وهله نخست در سوریه حضور داشتند مبارزه با داعش است که میراث دولت اوباما بوده است. البته پس از کشته شدن «ابوبکر البغدادی» سرکرده داعش، این اعتقاد بوجود آمده است که داعش شکست خورده است. هم اکنون منطقی است که پرسیده شود چرا نیروهای آمریکایی به سوریه بازگشتهاند.
جواب این است که «دولت پنهان» و کسانی که در خود دولت ترامپ حضور دارند به دنبال تضعیف سیاستها و اقدامات رئیس جمهور هستند.
در مرحلهای وجود دولت پنهان به عنوان یک تئوری توطئه توسط جریان رسانهها مورد تمسخر قرار میگرفت. نیویورک تایمز سال 2017 در گزارشی اعلام کرد که چنین چیزی وجود ندارد. اما با گذشت زمان از وجود آن خبر داده است.
در تشریح محتوا و مفهوم دولت پنهان شاید بهتر است اینگونه گفته شود که دولت پنهان، دولتی است که تمام افراد آن توابع و عملکردهای واشنگتن را بدون توجه به اینکه رئیس جمهور چه کسی است تعیین میکنند. این دولت اغلب در انتخاب اعضای کابینه و بخشهای کاخ سفید نیز موفق عمل میکند.
بر اساس گزارش فوق، بخشی از سردرگمی کنونی درباره شرایط نیروهای آمریکایی در سوریه –خروج از شمال شرق و حضور در میادین نفتی در شرق- به این دلیل است که مقامات آمریکایی فرمانده کل قوا (رئیس جمهور) را نادیده میگیرند.
نماینده منصوب شده رئیس جمهور در امور سوریه و مقامات وزارت دفاع آمریکا به جای برنامه ریزی و آغاز اجرای هماهنگ شده خروج از سوریه، بر روی حضور نیروهای آمریکایی در سوریه کار کرده و دستور رئیس جمهور برای خروج از این کشور را نادیده گرفتهاند.
میادین نفتی متوسط سوریه ارزش استراتژیک راهبردی ندارد اما این استدلال شده که حضور ارتش آمریکا برای بازدارندگی از استقرار مجدد داعش در این مناطق است اما واقعیت این است که به صورت غیر قانونی مانع از دسترسی دولت سوریه به منابع طبیعی خود شود.
اگر چه ترامپ از «جان بولتون» مشاور امنیت ملی سابق خود رهایی یافت اما «جیمز جفری» نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه و نماینده ویژه آمریکا در ائتلاف جهانی مبارز با داعش یکی دیگر از موانع تصمیمگیریهای ترامپ است. وی یکی دیگر از مقامات آمریکایی است که به خارج کردن کامل ایران از سوریه متعهد شده است.
زمانی که ترامپ خواستار جنگ علیه داعش بوده و معتقد بود که این جنگ به خصوص باید پایان یابد، دولت پنهان در واشنگتن به دنبال برچیدن دولت سوریه و سرنگونی «بشار الاسد» رئیس جمهور سوریه بود. البته این اهداف همان خواستههای اسرائیل بودند.
پایگاه التنف آمریکا در سوریه با هدف مبارزه با داعش ایجاد شد اما داعش هیچ حضوری در آن مناطق نداشته است.
همانطور که بلومبرگ سال گذشته گزارش داده بود، این موضوع چالشی در برنامههای ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه است.
برخی مقامات آمریکایی و اسرائیلی معتقد بودند که ادامه حضور نظامی آمریکا در آنجا با هدف مختل کردن خطوط تامین ایران برای حزبالله لبنان بوده که دلیل واقعی برای وجود این پایگاه در مسیر یکی از بزرگراههای اصلی از عراق به سوریه است.
در صورت خروج کامل آمریکا از سوریه در یک روند طولانی مدت، اسرائیل چیزهای زیادی را برای باختن دارد. پس از حمله آمریکا برای کشتن سرکرده داعش، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر اسرائیل فشارها بر ترامپ برای تمرکز مجدد بر روی ایران را افزایش داده است.
نتانیاهو از عدم تمایل ترامپ برای اقدام مستقیم علیه ایران عصابی است. نتانیاهو هفته پیش در یک سخنرانی مدعی شده بود: «بی پروایی ایران در منطقه بیشتر شده است و این موضوع به دلیل عدم واکنش به ایران در حال افزایش است.»
«عاموس یادلین» رئیس سابق اطلاعات ارتش اسرائیل پس از کشته شدن سرکرده داعش توسط کماندوهای آمریکایی گفت که داعش هرگز تهدید بزرگی برای اسرائیل نبوده و این گروه تهدیدی ثانویه به شمار میآمدند.
وی افزود: «ما دوست داریم که شاهد اقدام آمریکا به شیوهای مشابه علیه سلیمانی (فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران ایران) و نصرالله (دبیر کل حزبالله لبنان) باشیم.»
ترامپ دسامبر گذشته پس از گفتوگوی تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه از تصمیم خود برای خروج از سوریه خبر داده بود اما سپس توسط مقامات ارشد کابینه از این تصمیم منصرف شد. در واقع «برت مکگورک» نماینده سابق آمریکا در امور سوریه و «جیمز متیس» وزیر دفاع سابق آمریکا در اعتراض به برنامههای ترامپ برای خروج از سوریه از سمتهای خود کنارهگیری کردند.
در حالی که ترامپ نخستین رئیس جمهور آمریکا طی دو دهه گذشته بود که جنگ جدیدی را آغاز نکرده اما وی از سوی دولت پنهانی محاصره شده که مصمم است تا سیاستهای وی در مقابله با ایران به دستور اسرائیل را تخریب کنند.
در حالی که انتخابات ریاست جمهوری سال آینده نزدیک میشود، ترامپ به دنبال بازگرداندن نیروهای خود و عمل به تعهدات انتخاباتی خود است. با این وجود امنیت اسرائیل به خصوص در سالی که آمریکا انتخابات دارد از جایگاه مهمتری برخوردار است.
چهار شنبه 15 آبان 1398 - 8:59:50