به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، المانیتور افزود: تنش ها میان ایران و آمریکا، بر نشست های پیش رو در مکه سایه انداخته و اهداف عربستان در این نشست به آسانی محقق نمی شود.
به گزارش روز سه شنبه این تارنما،در حالی عربستان این هفته میزبان نشست بسیار مهم سران کشورهای اسلامی، عرب و کشورهای حوزه خلیج فارس است که تنش های میان ایران و آمریکا بر آن سایه انداخته است.
در گزارش درج شده در این تارنمای خبری تحلیلی آمریکایی المانیتور می خوانیم: برگزاری 3 نشست مهم در مکه، شهر مقدس مسلمانان به عنوان متحد واشنگتن این اجازه را می دهد که شانس نشان دادن اتحاد میان کشورهای اسلامی، عرب و خلیج فارس را داشته باشد. ایران هنوز تأیید نکرده است که آیا در نشست سازمان همکاری های اسلامی که یکی از اعضای آن بشمار می رود، شرکت می کند یا خیر.
"حسین ایبیش"یکی از محققان در امور کشورهای حاشیه خلیج فارس مستقر در واشنگتن در مورد این نشست می گوید: هدف ریاض تقویت حمایت کشورهای عرب و مسلمان است که این خود می تواند گویای تشدید رویارویی و یا دیپلماسی باشد.
ناگفته نماند واشنگتن تحریم های شدیدی علیه تهران وضع کرده و در میانه فعالیت ها علیه تاسیسات نفتی دراین منطقه، تصمیم به اعزام 1500 نیروی بیشتر به خاورمیانه گرفته است.
2 فروند نفتکش متعلق به عربستان و 4 فروند کشتی اهداف فعالیت های مبهم خرابکارانه قرار گرفته و حوثی های یمنی با افزایش حملات هواپیماهای بدون سرنشین به عربستان، یک خط لوله بزرگ نفتی آن را به تعطیلی کشانده اند. در این میان، تهران هم بارها تهدید کرده است که تنگه راهبردی هرمز که 35 درصد حمل و نقل دریایی نفت از آن عبور می کند را مسدود خواهد کرد.
نشست اضطراری اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس هم قرار است روز شنبه، یک روز پیش از برگزاری نشست مهم سازمان همکاری های اسلامی با دعوت عربستان انجام شود.
هنوز مشخص نیست چند کشور در این گردهمایی های اضطراری شرکت خواهند کرد، اما قطر که توسط یک اتحادیه به رهبری سعودی تحریم شده، به نشست شورای همکاری خلیج فارس دعوت شده است.
لازم به یادآوری است پس از اعدام روحانی سرشناس شیعه در عربستان وسپس حمله عده ای به سفارت و کنسولگری عربستان در شهرهای تهران و مشهد در سال 2016، ریاض روابط دیپلماتیک خود را با تهران قطع کرد.
در نشست سازمان همکاری خلیج فارس به «مسائل جاری در جهان اسلام» و «تحولات اخیر در برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری خلیج فارس» اشاره می شود.
اهداف پادشاهی برای ایجاد یک موضع یکپارچه در میان کشورهای اسلامی، عرب و حاشیه خلیج فارس ممکن است به راحتی محقق نشود. دراین میان قطر به ایران نزدیکتر شده و کویت بیش از پیش نگران بستن شدن تنگه هرمز است.
عمان که روابط خوبی با ایران و ایالات متحده دارد، گفته است این کشور و دیگر کشورها در پی آرام کردن تنش ها میان تهران و واشنگتن هستند. ناگفته نماند پیش از برگزاری این نشست ها، دیپلمات های برجسته ایرانی به کشورهای منطقه از جمله عراق، کویت، عمان و قطر سفر کرده اند.
ایران که دارای مرز مشترک با افغانستان، پاکستان، عراق و ترکیه است، روابط خوبی با آنکارا و اسلام آباد دارد. "سایمون هندرسون" از محققان اندیشکده مطالعات واشنگتن برای خاورنزدیک می گوید: از آنجا که جمهوری اسلامی از گروههای سیاسی در لبنان، عراق و سوریه حمایت می کند، همین کشورها ممکن است ترجیح دهند از رویارویی با ایران اجتناب کنند".
روز جمعه گذشته، "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا با ادعای تهدید ایران، برای فروش 8.1 میلیارد دلار سلاح به عربستان و سایر متحدان عرب، کنگره را دور زد.
گروه بین المللی بحران به تازگی درگزارشی اعلام کرد:"از سرگیری فعالیت های هسته ای ایران، حضور در منطقه و اختلال در صادرات نفت عربستان و امارات می تواند قدرت چانه زنی ایران را تقویت کند.
"تارنمای المانیتور از فوریه ۲۰۱۲ توسط "جمال دنیل" یکی از عربهای آمریکایی تبار در واشنگتن دی.سی. پایه گذاری شد. المانیتور به جمعآوری گزارش و تجزیه و تحلیل در مورد خاورمیانه از جمله خلیج فارس، مصر، ایران، اسرائیل، دولت فلسطین و دیگر کشورها میپردازد. این تارنما با رسانههای بزرگ خبری در خاورمیانه نیز همکاری میکند".
سه شنبه 7 خرداد 1398 - 16:4:19