به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، مجله نشنال اینترست آمریکا در گزارشی با استناد به منابع خود خبر از خواسته دونالد ترامپ برای اخراج جان بولتون از دولتش داده است.
یک پایگاه اینترنتی آمریکایی به نام «اینکوئیزیتر» در گزارشی با اعلام این خبر نوشته است: روز دوشنبه روزنامه «نیویورک تایمز» ابتدا گزارش کرد که برخی مقامهای تندرو در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی برنامهای برای حمله نظامی به ایران هستند.
به گفته منابعی که این روزنامه به آنها استناد کرد، این تلاش تحت رهبری جان بولتون، مشاور جنگطلب امنیت ملی دولت ترامپ هدایت میشود و احتمالاً منجر به اعزام 120 هزار سرباز آمریکایی به خاورمیانه خواهد شد.
پس از آن یک نشریه دیگر آمریکایی یعنی «نیوزویک» بعد از رفتن به سراغ منابع خودش، این گزارش را تأیید کرد و این منابع اضافه کردند که دولت آمریکا در حال آمادهسازی چندین گزینه نظامی برای برخورد با ایران است.
به گفته آنها، طرح اولیه اعزام 120 هزار نیروی آمریکایی صرفاً نوعی پشتیبانی لجستیکی با مأموریت ایجاد زیرساختها برای یک حمله تمامعیار به ایران است.
برای کسانی که به دیدگاههای جان بولتون آگاه هستند، این گزارشها تعجببرانگیز نبودند چرا که این مشاور امنیت ملی دولت آمریکا به دیدگاههای بدنام و جنگطلبانهاش در حوزه سیاست خارجی شناخته شده است.
با این حال کسانی که مخالف جنگ برای تغییر حکومتها هستند میتوانند نفس راحتی بکشند؛ چرا که دونالد ترامپ طبق گزارش «نشنال اینترست» خواهان اخراج جان بولتون از دولتش شده است.
این نشریه با استناد به منابع آگاه گزارش کرده که جان بولتون به دلیل اصرارش برای جنگ به منظور تغییر حکومت در ایران، ونزوئلا و کره شمالی در پشت در خروج از دولت قرار گرفته است.
این مجله در گزارش خود نوشت، یک مقام ارشد سابق دولت آمریکا گفته است: من شنیدهام که ترامپ میخواهد او اخراج شود.
طبق گفته منابع آگاه به اختلافنظرها در داخل دولت، بولتون نه فقط با ترامپ دچار مشکل شده بلکه با مایک پمپئو وزیر امور خارجه دولت آمریکا نیز مشکل پیدا کرده است.
هر چند که پمپئو از اعمال فشار بر ایران حمایت میکند اما گزارش شده که او با جنگ تمام عیار با ایران مخالف است.
به نوشته نشنال اینترست، اقدام بولتون به تشدید تنش با ایران تنها یکی از دلایلی است که ترامپ خواهان اخراج او است. موضع جنگطلبانه بولتون درباره کره شمالی (کشوری که ترامپ درصدد تقویت روابط دیپلماتیک با آن بود) و ونزوئلا (جایی که دولت آمریکا از کودتا در آن حمایت کرده اما نمیخواهد متعهد به مداخله نظامی در آن شود) باعث شده که بولتون «مثل ایکاروس بیش از حد به خورشید نزدیک شود».
اگرچه ترامپ در کمیپن انتخاباتی 2016 یک چهره ضد مداخله نظامی بود اما در دوره ریاست جمهوریاش اطرافش را با نو محافظهکاران حامی مداخله نظامی مثل بولتون پر کرده است.
منابع حامی ترامپ در داخل دولت اظهار نگرانی کردهاند که با توجه به حمایت بولتون از به راه انداختن جنگ علیه کشورهای خارجی، حضور او در دولت برای شانس پیروزی مجدد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری 2020 زیانبار است و میتواند بخش چشمگیری از آرای او را زایل سازد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
چهار شنبه 25 اردیبهشت 1398 - 13:11:20