به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، این ادعای شبکه ای بی سی نیوز واکنش تحلیلگران را در پی داشت. جیسون بلازاکیس که طی سال های 2018-2008 در وزارت خارجه آمریکا مشغول کار بود گفت: «هر چند وارد کردن سپاه پاسداران در لیست سازمان های تروریستی به خودی خود اختیاراتی برای هرگونه اقدامی ایجاد نمی کند، اما می تواند بهانه مکملی به دست واشنگتن بدهد تا کاربرد نیروی نظامی علیه ایران را توجیه کند».
وی افزود: ایالات متحده می خواهد خط ارتباطی مشخص تری بین تهران و شبکه تروریستی «القاعده» ترسیم کند. دولت ترامپ خواهان انجام این کار است و سعی می کند کلیشه ارتباط بین ایران و «القاعده» را خلق کند.
تسا بریجمن معاون سابق مشاور حقوقی در شورای امنیت ملی کاخ سفید هم در این خصوص گفت: «دولت ترامپ آشکارا در حال «پردازش» افکارعمومی و قانع کردن مردم به این امر است که مجوز کاربرد نیروی نظامی علیه تروریست ها به تاریخ 2001 شامل حال ایران نیز می شود».
قطعنامه مصوبه در کنگره در سال 2001، گسترش قانون کاربرد نیروی نظامی علیه تروریست هایی که مسئول عملیات ترویستی در 11 سپتامبر در نیویورک شناخته شدند را دربرمی گیرد. این قطعنامه شامل حال کشورهایی نیز می شود که از تروریست ها حمایت کرده اند. هم اکنون وزارت خارجه آمریکا وارد کردن سپاه در لیست نامبرده را به این بهانه که ایران به اعضای «القاعده» اجازه اقامت در ایران را می دهد توجیه می کند.
هدف ترامپ از تروریستی نامیدن سپاه را میتوان از زوایای گوناگون بررسی کرد. از یکسو این کار ادای دین به اسرائیل است که به مبارزه انتخاباتی ترامپ در سال 2019 کمک کرد و از سوی دیگر راهحلی برای ساکت کردن دیدگاههایی در داخل آمریکا است که نهتنها ایران را حامی تروریسم نمیدانند بلکه آن را کشوری میشناسند که میخواهد سیاستی مستقل از آمریکا دنبال کند.
آمریکا در سالهای گذشته ذهن مردم خود را درگیر فرضیه ارتباط ایران با تروریسم کرده و اکنون فرصتی برای تحکیم این تصورات است. بنابراین با شناسایی سپاه بهعنوان سازمان تروریستی، امیدوارند بتوانند افکار عمومی را قانع کنند که ایران یک کشور حامی تروریسم است.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
دو شنبه 26 فروردین 1398 - 11:58:3