تهران- الکوثر: مرکز مطالعاتی باحث در یادداشتی می نویسد: شکی نیست که یهودیان قویترین لابیهای آمریکایی هستند و با ساماندهی و گستردگی قابل توجه خود بیشترین تاثیرگذاری را بر تصمیم سازان دولت و وزارت دفاع و سرویسهای امنیتی و همچنین مراکز مطالعاتی این کشور دارند. لابی های صهیونیستی نقش قابل توجهی در دانشگاهها و سندیکاهای شغلی و رسانههای خبری آمریکایی ایفا میکنند. این لابیها مجموعهای از فعالان هستند که منافع ویژه ای دارند و فشارهای خود را بر کارمندان رسمی دولت به ویژه قانونگذاران اعمال میکنند تا بتوانند بر رفتار آنها تأثیر داشته باشند.
این موضوع در شرایطی رقم خورده است که روند تصمیم سازی در سیاست خارجی آمریکا بیشترین انسجام را با منافع رژیم صهیونیستی دارد. به همین علت است که تطابق کامل در سیاست خارجی دو طرف مشاهده میکنیم و میبینیم که یهودیان کنترل کاملی در آمریکا دارند.
لابیهای صهیونیستی در آمریکا در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نگران این موضوع بودند که امضای توافق برجام بتواند دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی برای ایران داشته باشد و به تقویت گروههای مورد حمایت ایران در لبنان و فلسطین اشغالی منجر شود. به همین علت اسرائیل از این فرصت استفاده کرد و از آمریکا خواست کمکهای نظامی صورت گرفته به این کشور را برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از توافق هستهای برجام افزایش دهد. به همین علت است که طی سالهای اخیر موفق شده پول بیشتری به ارزش صدها میلیون دلار برای احداث سامانههای دفاع موشکی خود از آمریکا بگیرد.
کمک های امنیتی و نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در پی امضای معاهده سازش کمپ دیوید با مصر در سال 1979 افزایش پیدا کرد. با این وجود دو دهه بعد بود که اولین یادداشت تفاهم میان دو طرف در خصوص کمک های نظامی به اسرائیل در سال 1998 به امضا رسید. مبلغ این کمک ها 21.3 میلیارد دلار بود که باید طی ده سال به رژیم صهیونیستی اعطا میشد. رژیم صهیونیستی همچنین میتوانست تجهیزات نظامی مورد نظر خود را به صورت اقساط از آمریکا خریداری نماید و مجبور به پرداخت تمامی مبلغ قراردادهای انجام شده به صورت یکجا نخواهد بود.
بر اساس این توافق اسرائیلیها میتوانستند قراردادهای تسلیحاتی بزرگی را با شرکتهای آمریکایی منعقد کند و تامین مالی این قراردادها نیز از طریق کمکهای مالی آینده آمریکا به این رژیم صورت میگرفت.
کمکهای مالی آمریکا به اسرائیل معمولاً در ماه اول سال مالی جدید واریز میشد. این در حالی بود که کمکهای آمریکا به کشورهای دیگر معمولاً با تاخیر همراه بود.
در سال 2007 جرج بوش رئیس جمهور اسبق آمریکا بسته کمکهای نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی را به مدت ده سال دیگر و تا مبلغ 30 میلیارد دلار تمدید کرد. بهانه آمریکا از افزایش کمک به اسرائیل این بود که اسرائیل به عنوان متحد ارزشمند آمریکا با تهدیدات منطقهای فراگیر و روز افزون مواجه شده است.
علاوه بر اینها در تابستان سال 2014 ، کنگره آمریکا با درخواست اسرائیل در جریان جنگ غزه نسبت به تامین مالی فوقالعاده سامانه گنبد آهنین به ارزش 225 میلیون دلار موافقت کرد. همچنین سازمان دفاع موشکی آمریکا نیز برای سال مالی 2017 میلادی مبلغ 540 میلیون دلار کمک سالیانه برای برنامه همکاری های آمریکا و اسرائیل طی 5 سال آینده مشخص کرد.
بر اساس یادداشت تفاهمهای صورت گرفته میان دو طرف، اسرائیلیها اجازه دارند یک چهارم کمکهای اقتصادی صورت گرفته از طرف آمریکا را در صنایع نظامی هزینه کنند.
در همین رابطه وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در فوریه سال 2015 اعلام کرد که قراردادی با واشنگتن برای خرید 14 جنگنده « جوینت استرایک فایتر» به ارزش 3 میلیارد دلار با آمریکا به امضا رسانده است. برخی منابع در کنگره آمریکا گزارش دادند که مذاکرات میان آمریکا و رژیم صهیونیستی صورت گرفته تا این رژیم بتواند کمک های سالیانه آمریکا را به مبلغ 5 میلیارد دلار افزایش دهد.
گزارش شورای امنیت ملی آمریکا در سایت اینترنتی این شورا نشان میدهد که کمکهای مالی آمریکا به رژیم صهیونیستی در دوران ریاست جمهوری باراک اوباما شاهد افزایش بیسابقه ای بوده است. این حمایتها شامل دیدارهای مستمر دولت آمریکا با سرکردگان رژیم صهیونیستی و اصرار آمریکا برای تامین کمک های خارجی به اسرائیل نیز میشده است.
بر اساس آمار نجومی که در این گزارش ها درج شده، اسرائیل از سال 2009 بالغ بر 20.5 میلیارد دلار کمک در زمینههای امنیتی از آمریکا دریافت کرده است. گزارش شورای امنیت ملی آمریکا این مبلغ را در سال 2014 بیش از هر زمان دیگری توصیف میکند.
این گزارش همچنین با اشاره به قرارداد کمکهای 10 ساله آمریکا به رژیم صهیونیستی به مبلغ 30 میلیارد دلار میافزاید که شورای امنیت ملی آمریکا در سال 2016 از کنگره این کشور خواسته است تا کمکهای بیشتری را به مبلغ 3.1 میلیارد دلار به این رژیم اختصاص دهد. به این ترتیب باراک اوباما حدود 3 میلیارد دلار برای احداث سامانه دفاع موشکی به رژیم صهیونیستی کمک کرده است این مبلغ علاوه بر 1.3 میلیارد دلاری است که دولت آمریکا از سال 2011 برای احداث سامانه دفاع موشکی گنبد آهنین در اختیار تلآویو قرار داده است. بخشی از این مبلغ شامل کمکهای فوری آمریکا به رژیم صهیونیستی به مبلغ 225 میلیون دلار بود که در تابستان سال 2014 و در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به نوار غزه به تلآویو اختصاص داده شد.
وزارت خارجه آمریکا همچنین توافق امضا شده با اسرائیل که به موجب آن تلآویو به کمکهای مالی بیسابقه 38 میلیارد دلار طی ده سال دست پیدا میکند، را تشریح کرده است. این توافق 8 میلیارد دلار بیشتر از توافقی است که در سال 2018 به پایان رسید. توافق مذکور بزرگترین میزان کمکهای نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی را ثبت کرده است.
این توافق که مذاکرات بر سر آن پشت درهای بسته به مدت 10 ماه در سال 2016 انجام شد، برای اولین بار بودجهای را برای سامانه دفاع موشکی رژیم صهیونیستی اختصاص داده که مبلغ آن 500 میلیون دلار در سال است. قانونگذاران آمریکایی طی سالهای اخیر حدود ششصد میلیون دلار به صورت سالیانه و داوطلبی برای توسعه سامانههای دفاع موشکی رژیم صهیونیستی اختصاص داده اند.
بر اساس توافقی که قرار است طی سال های 2019 تا 2028 به اجرا گذاشته شود، اسرائیل متعهد شده که برای درخواست کمکهای بیشتر به کنگره آمریکا فشار وارد نخواهد کرد. تلآویو همچنین این حق را نخواهد داشت که بخشی از کمک های ارائه شده از سوی آمریکا را به خرید تسلیحات و تجهیزات نظامی و امنیتی از شرکتهای وابسته به وزارت جنگ اسرائیل هزینه کند.
رژیم صهیونیستی همچنین تعهد داده که استفاده از 13 درصد از کمک های آمریکا برای خرید سوخت تجهیزات نظامی را نیز متوقف کند.
نقش کمکهای مالی آمریکا در جنایتهای رژیم صهیونیستی
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت در اکتبر سال 2018 اعلام کرد که توافق کمکهای امنیتی جدید آمریکا به اسرائیل که میزان کمکهای امنیتی طی 10 سال آینده را مشخص میکند، به اجرا گذاشته شده است.
وزارت خارجه آمریکا این توافق را یک سند تاریخی خواند و اعلام کرد که اجرای این سند نشاندهنده تعهد غیر قابل سازش دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و دولت و ملت آمریکا در قبال امنیت اسرائیل است. بر اساس توافق مذکور، آمریکا سالانه 3.8 میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی کمک خواهد کرد. 3.3 میلیارد دلار از این مبلغ کمک های امنیتی سالانه است و نیم میلیارد دلار نیز به صورت سالانه به طرح مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی در زمینه حمایت از موشکها اختصاص داده میشود.
وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای امضای این سند تفاهم را نشاندهنده پایبندی آمریکا به حق اسرائیل برای دفاع از خود و حفظ برتری نظامی این رژیم در برابر دشمنان احتمالی در منطقه میداند.
یک منبع دیپلماتیک آمریکایی اعلام میکند که دولت اوباما همچنین از کنگره این کشور درخواست کرده بود با معامله فروش هواپیماهای جنگنده پیشرفته به اسرائیل به ارزش 3 میلیارد دلار جهت حفظ برتری هوایی رژیم صهیونیستی در منطقه موافقت کند.
گرچه توافق ده ساله جدید برای اعطای کمکهای بیشتر به رژیم صهیونیستی نیز در دوران باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا به تصویب رسیده، اما وزارت خارجه آمریکا تعهد خود را به ارائه کمکهای نظامی به اسرائیل مورد تاکید قرار داده است. هیذر نایروت سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این توافق را مورد ستایش قرار داده و تاکید کرد که ترامپ به این توافق متعهد بوده و کمکهای مالی به تلآویو را دنبال خواهد کرد.
شکی نیست که هر اندازه که کمک های مالی آمریکا به رژیم صهیونیستی افزایش پیدا کند، تل آویو تسلیحات و منابع مالی و تکنولوژی لازم برای حمله به همسایگان خود را پیدا خواهد کرد. اسناد محرمانه منتشر شده از سوی ادوارد اسنودن بنیانگذار سایت ویکی لیکس که پیشتر عضو آژانس امنیت ملی آمریکا بود، نشان میدهد که چگونه آمریکا و متحدانش تجاوزهای نظامی اسرائیل را به صورت مستقیم مدیریت میکنند.
اسناد و مدارک جدید نشان میدهد که دولت آمریکا و متحدان اصلی این کشور به صورت مستقیم در تجاوزهای رژیم صهیونیستی ضد همسایگان مشارکت دارند. هر زمان که اسرائیل به نوار غزه حمله میکند و کشتارهای گسترده ای را ضد غیرنظامیان این منطقه محاصره شده به راه میاندازد، دولت آمریکا تسلیحات مورد نیاز را در اختیار ارتش رژیم صهیونیستی قرار داده و همواره از این تجاوزها به صورت موضعگیری علنی یا در سازمان ملل متحد حمایت میکند.
کنگره آمریکا نیز در این رابطه مصوبات متعددی را برای حمایت بیش از پیش از اسرائیل تصویب کرده است. این درحالی است که شخصیتهای اطلاع رسانی آمریکا مدعی میشوند که حمله اسرائیل ارتباطی به آنها ندارد.
اسنودن در اسناد و مدارکی که منتشر کرده است، این واقعیت را روشن میکند که تجاوز رژیم صهیونیستی بدون ادامه حمایت مستمر و سخاوتمندانه آمریکا از این رژیم امکان پذیر نخواهد بود.
مثلث جاسوسی همدست رژیم صهیونیستی
آژانس امنیت ملی آمریکا طی یک دهه گذشته کمکهای ارائه شده در زمینه فعالیتهای جاسوسی به اسرائیل را به صورت قابل ملاحظهای افزایش داده است. یگان سیگنال های اطلاعاتی آمریکا و یگان 8200 جاسوسی رژیم صهیونیستی که در زمینه فعالیتهای جاسوسی فعالیت میکنند، این کمکها را دریافت میکنند. در بسیاری از حالتها آژانسهای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی با همکاری آژانسهای اطلاعاتی و جاسوسی انگلیس و کانادا با یکدیگر وارد پروژههای مشترک میشوند و برنامههای جاسوسی را ضد رژیمهای عربی دنبال می کنند. از جمله این رژیمها میتوان به عربستان سعودی و پادشاهی اردن و حتی تشکیلات خودگردان فلسطین اشاره کرد.
روزنامه گاردین انگلیس نیز در سپتامبر گذشته اعلام کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا اطلاعات جاسوسی خام را به صورت مستمر در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میدهد. این روزنامه یادداشت تفاهم بسیار محرمانه امضا شده بین آژانس اطلاعاتی انگلیس و رژیم صهیونیستی را منتشر کرد که نشاندهنده مناسبات فنی و تحلیلی گسترده دو طرف بود.
بر اساس این گزارش، همکاری مذکور در سطح گسترده ادامه پیدا کرده و شامل اهداف جغرافیایی نظیر کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه و خلیج فارس و کشورهای جنوب آسیا و کشورهای جدا شده از شوروی سابق نیز میشود.
همچنین خط ارتباطی ویژهای بین آژانس امنیت ملی آمریکا و یگان 8200 برای تبادل اطلاعات خام و تحلیلهای روزانه و نامهنگاریهای فنی وجود دارد.
یک توافق بسیار محرمانه بین سرویسهای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی، اولین توافقنامه رسمی امضا شده برای تبادل اطلاعات جاسوسی میان دو طرف را مربوط به سال 1967 میداند که بین لیندون جانسون رئیس جمهور وقت آمریکا و لوی اشکول نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی به امضا رسید. البته مناسبات غیر رسمی در تعاملات این دو شبکه جاسوسی پیش از این و در دهه پنجاه نیز مرسوم بود.
علاوه بر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا، سرویسهای اطلاعاتی انگلیس و دولت کانادا نیز منابع و اطلاعات خام خود را در اختیار اسرائیلیها قرار میدهند. اسناد مربوط به اوایل سال 2009 و سالهای حمله رژیم صهیونیستی به نوار غزه نشان دهنده بخشی از این همکاریها بود.
یکی از پروژههای بسیار محرمانهای که موسسه ارتباطات دولتی انگلیس در سال 2009 انجام داد، پروژه توافق تبادل اطلاعاتی سهجانبه بود که میان آژانس اطلاعاتی انگلیس و آمریکا و رژیم صهیونیستی به امضا رسید و بر اساس آن امکان پوشش شبکههای ماهوارهای این کشورها را برای یکدیگر مهیا کرد. یکی از موضوعات اطلاعاتی مشخص شده در این توافق سه جانبه، فلسطینیها بودند.
سند دیگری از آژانس اطلاعاتی دولت انگلیس نشان دهنده نشست چهار جانبهای است که علاوه بر کشورهای مذکور، موسسه امنیت ارتباطات کانادا نیز در آن حضور داشته است.
آژانس اطلاعاتی انگلیس اذعان میکند که در اوایل سال 2009 بنا به درخواست یگان 8200 از نامههای الکترونیک و شماره تلفنهای مختلف در این کشور جاسوسی کرده است.منبع تسنیم
شنبه 27 بهمن 1397 - 12:23:37