به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، سردبیر «رأی الیوم» روز شنبه در این روزنامه اینترنتی نوشت: «سید حسن نصرالله» دبیر کل «حزب الله لبنان» در گفت و گو اخیر با شبکه خبری «المیادین» به درستی اشاره کرد که متحدان منطقه ای آمریکا هم اکنون ترکیه را خطر اول پیش از ایران می دانند و در راستای همین تهدید اقدام به بازگشایی سفارت خود در دمشق کرده و دیدارهای محرمانه در سطح عالی با مقامات سوریه داشته اند.
عطوان در تایید این مطلب و تغییر استراتژی این کشورها در قبال سوریه به سه موضوع اشاره کرد:
اول: نشست غیر منتظره وزرای خارجه شش کشور عربی شامل اردن، عربستان، مصر، امارات، بحرین و کویت در بحرالمیت در هاله ای از ابهام صورت گرفت و عمان و قطر در آن غایب بودند. این شش کشور هیچکدام دوستی خاصی با ترکیه نداشته و همه آنها روابط خود را با سوریه از سرگرفته و سفارت خانه هایشان را در دمشق بازگشایی کرده اند و نشانه هایی نیز مبنی بر بازگشایی سفارت عربستان در دمشق در آینده نزدیک وجود دارد. مستثنی شدن قطر از این نشست به دلیل روابطی است که این کشور با ترکیه دارد و منابع دیپلماتیک درباره علت غیبت عمان نیز اعلام کردند که مسقط در میان این دو گروه موضع بیطرفانه اتخاذ کرده است.
دوم: سخنان «انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجی امارات، مبنی بر غیر قابل پذیرش بودن ایجاد منطقه بی طرف در شمال سوریه و درخواست برای حمایت از کردها در چارچوب حمایت از یکپارچگی سوریه.
سوم: «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در سخنانی، ائتلاف آمریکایی را به حمایت از « تحریرالشام» (جبهه النصره سابق) در «ادلب» و تلاش برای از بین بردن توافق روسیه و ترکیه متهم کرد.
عطوان اضافه کرد که همه این نشانه ها به این اشاره دارد که طرح های ترکیه برای نظارت داشتن بر منطقه بی طرف در شمال سوریه به عمق 20 کیلومتر که آمریکا خواهان ایجاد کردن آن است، با موانعی همراه شده و این طرحی که آمریکا به دنبال خارج کردن نیروهای خود از شمال سوریه اعلام کرده است، در واقع یک دام بوده و نیت جدی واشنگتن برای اصلاح روابط با ترکیه را نشان نمی دهد، بخصوص پس از اینکه «دونالد ترامپ» تهدید کرد که اقتصاد ترکیه را نابود خواهد کرد. روسیه نیز با ایجاد شدن منطقه بی طرف در شمال سوریه مخالف بوده و بر بازگشت ارتش این کشور به این مناطق برای حفظ امنیت آن تاکید دارد.
این تحلیلگر نوشت که ترامپ در تماس تلفنی خود با «رجب طیب اردوغان» در ماه دسامبر تصمیم برای خروج از سوریه را اعلام کرد، اما در واقع یک بمب با قدرت انفجار بالا به این مناطق انداخت. هرکس که دیدار « الهام احمد» مدیر اجرایی «شورای دمکراتیک کردستان سوریه» از آمریکا با دعوت رسمی را پیگیری کند، به خوبی حقیقت سیاست فریبکارانه واشنگتن میان ترکیه و کردها را در می یابد. ترامپ دوشنبه همان هفته در دیدار با الهام احمد تاکید کرد که آمریکا حمایت از کردها را رها نکرده و اجازه حمله ترکیه را به آنها را نخواهد داد و در عرصه میدانی دلایلی برای خروج آمریکا از شمال سوریه وجود ندارد.
عطوان معتقد است که بعید نیست اردوغان اقدام به حمله پیشدستانه به ادلب با هماهنگی روسیه و ایران با هدف نابودی گروه تروریستی تحریر الشام (النصره سابق) کند که اکنون بر 90 درصد ادلب تسلط دارد.
وی افزود: منطقه شاهد رقابت سختی میان بزرگ و کوچک برای نزدیکی و دوستی با سوریه است و نشست شش جانبه در بحر المیت با موضوع اصلی حضور ترکیه در سوریه و چگونگی بازگرداندن دمشق به اتحادیه عرب و محیط عربی برگزار شد. طبق اطلاعات فاش شده ، عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس شرط دور شدن سوریه از ایران را به عنوان پیش شرطی برای بازگرداندن دمشق به این اتحادیه لغو کرده اند و این پیام به سوریه ارسال خواهد شد و چه بسا وزیر خارجه اردن مامور رساندن آن باشد تا این تغییر موضع را به دمشق ابلاغ کند.
وی یاد آور شد که نشست اخیر «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و اردوغان در مسکو که به شکل غیرمنتظره در آن از توافق امنیتی سوریه و ترکیه موسوم به «آدانا» و احیای آن سخن گفته شد، چه بسا مقدمه سازی برای گفت و گوها میان دمشق و آنکارا و اجرایی کردن دوباره آن در شمال سوریه است، چرا که بیشتر طرف های درگیر در بحران سوریه با ایجاد مناطق امن مخالف هستند.
عطوان نوشت که باید دید چه کسی در این مسابقه برای نزدیک شدن به دمشق پیروز خواهد شد، ترک ها یا اعضای نشست شش جانبه بحرالمیت که بیشتر شوق و اشتیاق دارند.
وی افزود: نشست سه جانبه میان پوتین، اردوغان و «حسن روحانی» رئیس جمهور ایران که ظرف دو هفته آینده برگزار خواهد شد، پاسخ این پرسش را خواهد داد و دمشق نیز نیت های طرف ها را برای نزدیکی به این کشور بررسی خواهد کرد تا طرفی را انتخاب کند که بیشتر به منافع این کشور و محور مقاومت گرایش داشته باشد.
برای اطلاع از آخرین خبرهای ایران و جهان اینجا کلیک کنید
شنبه 13 بهمن 1397 - 13:45:3