بشار اسد: طرح‌های همکاری ایران و سوریه جنبه راهبردی دارد و مبنای همکاری های مستحکم اقتصادی است

سه شنبه 9 بهمن 1397 - 18:43:51
بشار اسد: طرح‌های همکاری ایران و سوریه جنبه راهبردی دارد و مبنای همکاری های مستحکم اقتصادی است

تهران- الکوثر: رئیس جمهور سوریه و اسحاق جهانگیری بر ضرورت تداوم روابط دیپلماتیک تهران- دمشق و توسعه روابط در همه سطوح تأکید کردند.‏

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،   اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران و هیئت همراه با حضور ‏‏«عماد خمیس»، نخست‌وزیر و برخی از وزیران دولت سوریه امروز با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه دیدار کردند.‏
در این دیدار، نتایج نشست‌های کمیته عالی مشترک سوریه و ایران بحث و بررسی شد، نشست هایی که به امضای 11 توافقنامه از جمله توافقنامه طولانی مدت همکاری ‏راهبردی اقتصادی منجر شد. رئیس جمهور سوریه و اسحاق جهانگیری از نتایج به دست آمده ابراز خرسندی و بر ‏ضرورت پیگیری مستمر برای اجرایی شدن این توافقنامه ها در اسرع وقت تأکید کردند.‏
در این دیدار، رئیس جمهور سوریه تأکید کرد که طرح‌ها و توافق های به دست آمده، جنبه راهبردی دارد و پایه مستحکم اقتصادی به‌ شمار ‏می‌رود که می‌تواند در تقویت پایداری سوریه و ایران در برابر جنگ اقتصادی که برخی کشورهای غربی علیه آن‌ها به راه انداخته اند، سهیم ‏باشد. ‏
وی همچنین بر ضرورت تشریک مساعی مشترک در برهه کنونی برای گرفتن فرصت از این کشورها تأکید کرد، کشورهایی که به گفته بشار اسد، به ‏تلاش‌های خود برای تضعیف و تسلط بر تصمیم‌های مستقل و شکستن اراده ملت‌های دو کشور ایران و سوریه تلاش می‌کنند حال آنکه در رسیدن به این اهداف با کمک تروریست‌ها شکست خورده اند، تروریست هایی که از آنها حمایت می کرده اند.‏
معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار تصریح کرد سفر هیئت ایرانی و برگزاری جلسات کمیته های مشترک دو کشور در ‏شرایط کنونی، حاوی پیام به ملت سوریه و در عین حال به جامعه بین‌المللی با این درون‌مایه است که ایرانی که در جنگ علیه تروریسم ‏کنار سوریه ایستاد، در مرحله بازسازی این کشور نیز کنار آن خواهد بود.‏
وی در عین حال تأکید کرد که سوریه خط مقدم جنگ علیه تروریسم بود و موفقیت‌های به‌دست‌آمده در این زمینه، بر جلوگیری از گسترش ‏دایره تروریست‌ها در کشورهای دیگر کمک کرد، اگر چه برخی از کشورهای غربی به این موضوع اذعان نکرده اند.‏
رئیس جمهور سوریه و جهانگیری در این دیدار که سفیران دو کشور نیز حضور داشتند، با تأکید بر اینکه روابط مستحکم و ریشه‌دار ‏سوریه و ایران مؤلفه قدرت اصلی ملت‌های دو کشور طی سالیان گذشته بوده است، بر اهمیت تداوم تلاش ها برای توسعه این روابط و رفع موانع ‏موجود تأکید کردند.

اسحاق جهانگیری ظهر امروز (سه شنبه)  همچنین  در همایش بازرگانی ایران و سوریه با تبریک پیروزی دولت و ملت این کشور در مقابل تروریست های تکفیری تصریح کرد: امنیت منطقه حساس خاورمیانه با امنیت جهان گره خورده است و امیدوارم این منطقه روز به روز به سمت امنیت و توسعه بیشتر حرکت کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: سفر هیأت ایرانی به سوریه این پیام را منتقل می کند که سوریه وارد دوره جدیدی شده است و به مرحله بازسازی اقتصادی و تکمیل زیرساخت ها ورود کرده است.
جهانگیری ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران که در دوران سخت مبارزه در کنار دولت و ملت سوریه بود آماده است تا در دوره بازسازی این کشور نیز مشارکت فعال داشته باشد.
وی با اشاره به توافقات صورت گرفته میان روسای کل بانک مرکزی ایران و سوریه برای آغاز همکاری های بانکی و رفع دغدغه های گذشته، همکاری های بانکی را فرصتی برای بخش خصوصی دو کشور ارزیابی و اظهار امیدواری کرد: با حل موانع بانکی شاهد گسترش مناسبات اقتصادی دو کشور باشیم.
معاون اول رئیس جمهور همچنین از حمل و نقل به عنوان یکی از پیش نیازهای مهم در توسعه مراودات تجاری و روابط اقتصادی یاد کرد و گفت: وزرای راه و حمل و نقل دو کشور تأکید کردند که باید مسیر حمل و نقل جاده ای میان ایران و سوریه از مسیر عراق به سرعت اجرایی شود.
جهانگیری در ادامه با اشاره به پیچیدگی و بوروکراسی اداری در دو کشور که فعالان اقتصادی و بخش خصوصی را آزرده کرده است خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل کارگروهی در دو کشور پیش بینی شده است تا برنامه ها در پیچ و خم های اداری معطل نشود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بخش خصوصی ایران باید تلاش کند یا از طریق کشور ثالث و یا از طریق نهادهای بین المللی، منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری جهت مشارکت در بازسازی سوریه را تأمین کند.
جهانگیری افزود: ایران آمادگی دارد برخی از کالاهای مورد نیاز خود را نیز از طریق واردات از سوریه تأمین کند و در این مسیر از صادرات محصولات سوریه به ایران حمایت می کنیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تشکیل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه از این اتفاق ابراز خرسندی کرد و افزود: رسالت این اتاق مشترک این است که موانع پیش روی همکاری های اقتصادی را برطرف کرده و برای فعالیت بخش خصوصی دو کشور زمینه سازی کند.
نخست وزیر سوریه نیز در این همایش روابط دو کشور را تاریخی و دیرینه توصیف کرد و با تأکید بر اینکه این روابط امروز ممتاز و مستحکم شده است گفت: هم سوریه و هم ایران جنگ تحمیلی هشت ساله را تحمل کرده اند و این تاریخ مشترک باعث شده ایران و سوریه مهمترین شریک و دوست برای یکدیگر باشند.
عماد خمیس با اشاره به این که مردم و دولت سوریه با جانفشانی توانستند در جنگ با گروه های تروریستی پیروز شوند تصریح کرد: باید این پیروزی ها را تکمیل کنیم و با ادامه مبارزه سایر مناطق اشغالی را آزاد نماییم.
وی با تأکید بر این که سوریه به همکاری راهبردی با جمهوری اسلامی ایران چشم امید دوخته است تصریح کرد: برخی ها می خواستند مانع از توسعه همکاری های تهران و دمشق شوند اما نتوانستند در این راه کاری از پیش ببرند و رابطه کنونی ایران و سوریه و این سطح از همکاری های جدید که در این سفر ایجاد شد زمینه را برای توسعه بیش از پیش مناسبات فیمابین فراهم خواهد کرد.
وی اولویت نخست سوریه را بازسازی ویرانی ها و زیرساخت ها عنوان کرد و گفت: ما باید ویرانی های ناشی از جنگ را بازسازی کنیم و در مسیر بازسازی سوریه قطعاً جمهوری اسلامی ایران در اولویت است چرا که بیش از همه کشورها در دوران جنگ در کنار ما ایستاد.
نخست وزیر سوریه از شرکت ها و بخش خصوصی ایرانی برای سرمایه گذاری و مشارکت در بازسازی سوریه دعوت کرد و گفت: دولت سوریه از همکاری با فعالان اقتصادی ایران حمایت می کند.
در این مراسم رئیس اتاق بازرگانی ایران هم از آمادگی بخش خصوصی کشورمان برای همکاری با بخش خصوصی سوریه در زمینه تأمین کالا و خدمات این کشور خبر داد و افزود: بخش خصوصی ایران آماده است در بازسازی زیرساخت های آسیب دیده سوریه و ارائه خدمات فنی و مهندسی مشارکت کند.
رئیس اتاق تجاری سوریه هم در این مراسم با قدردانی از جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایت از دولت و ملت سوریه گفت: ما از مشارکت بخش خصوصی ایران، صنعتگران و تجار ایرانی استقبال می کنیم و تقویت همکاری های اقتصادی دو کشور و رسیدن سطح این همکاری ها به سطح روابط سیاسی را خواست مشترک دو ملت می دانیم.
در این مراسم تعدادی از فعالان اقتصادی و بخش خصوصی ایران و سوریه نیز در سخنانی دیدگاه های خود را اعلام کردند و از آمادگی برای گسترش همکاری های اقتصادی بخش خصوصی دو کشور خبر دادند.
جهانگیری همچنین در دیدار با ولید معلم وزیر امور خارجه سوریه با بیان این که تغییرات و تحولات منطقه ای نشان می دهد که دولت سوریه توانسته است پیروزی های خوبی در مقابله با تروریسم به دست آورد، گفت: گروه هایی که جز خشونت، قتل و غارت چیزی نمی دانستند امروز با درایت و اتحاد و همبستگی رهبری و ملت سوریه و همکاری کشورهای دوست زمینگیر شدند و این برای تاریخ درس های بسیاری دارد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: پیروزیهای دولت و ملت سوریه طرفداران محور مقاومت در دنیا را خوشحال و دشمنان را عصبانی کرد، دنیا شاهد بود در یک سو رژیم صهیونیستی با تجاوزگری آشکار به خاک سوریه که ناشی از خوی ستیزه جوی آنهاست، عصبانیت خود را نشان داد و از سوی دیگر آمریکایی ها متوجه شدند که تداوم حضورشان در منطقه برای آنها هزینه بردار است.
دکتر جهانگیری با بیان این که این انتظار طبیعی است که آمریکایی ها پس از شکست سیاست هایشان به دنبال فشار اقتصادی و تحریم های سنگین تر باشند، اظهار داشت: آنها تلاش می کنند عدم موفقیت در میدان نبرد را روی میز سیاسی کسب کنند. این موضوع می طلبد که با همکاری بیشتر و پیگیری مسایل سیاسی تلاش کنیم تا آنها شکست در میدان را به پیروزی در فضای سیاسی مبدل نکنند.
معاون اول رئیس جمهور بر پیگیری مسایل سوریه در گفتگوهای دوجانبه، سه جانبه و در چارچوب مذاکرات «آستانه» تأکید کرد و گفت: موضوع بازسازی سوریه باید در دستور کار قرار گیرد و جمهوری اسلامی ایران با حضور هیأتی بلندپایه نشان داد که در این باره عزم راسخ دارد.
جهانگیری به مذاکرات خود با رئیس جمهور و نخست وزیر سوریه اشاره کرد و ضمن تقدیر از دیدگاه های منطقه ای و بین المللی وزیر خارجه این کشور گفت: فراهم شدن فضا برای بخش خصوصی و دولتی و فعال شدن تجار و اتاق بازرگانی می تواند در سرعت بخشیدن به بازسازی زیرساخت ها در سوریه کمک کند.
وزیر خارجه سوریه نیز در این جلسه گفت: سوریه و ایران در سنگر واحد مبارزه با تروریسم و استکبار جهانی هستند که در رأس آنها آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار دارند.
وی با اشاره به بخش تلویزیونی سخنان معاون اول رئیس جمهور ایران در سوریه گفت: ما از ایران درخواست داریم تا پیروزی نهایی بر دشمنان و بازسازی این کشور در کنار دولت و ملت سوریه بماند.
ولید معلم تصریح کرد: ایران و سوریه با پیروزی علیه تروریست ها دستاورد بزرگی به دست آوردند و امروز هم باید با توسعه همکاریهای اقتصادی در شرایط دشوار تحریم از این مرحله عبور کنند.


سه شنبه 9 بهمن 1397 - 17:25:41