تلاش آمریکا و محور عربی برای ایجاد «امارت» در شرق سوریه

دو شنبه 10 دی 1397 - 18:11:12
تلاش آمریکا و محور عربی برای ایجاد «امارت» در شرق سوریه

تهران- الکوثر: روزنامه رأی الیوم بااشاره به سفر «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی و شورای امنیت ملی عراق به سوریه و دیدار با «بشار اسد» نوشت: آمریکا و اعراب حاشیه خلیج فارس در تلاشند که در استان دیرالزور که نفت‌خیز است امارتی تشکیل دهند اما دمشق نیز به بغداد اختیار داده است که این منطقه را بمباران کند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، «رأی الیوم» امروز دوشنبه با انتشار گزارشی به ابعاد سفر فالح الفیاض پرداخت و آن را به تلاش گروه تروریستی داعش برای گسترش در مناطق مرزی عراق و سوریه پیوند زد.

رأی الیوم اعلام کرد که داعش در مناطق مذکور به ویژه در طول منطقه شرقی رود فرات در حال گسترش نفوذ است و به نظر می‌رسد که اعلام تصمیم خروج نظامیان آمریکا در سوریه نیز در این زمینه به داعش کمک خواهد کرد.

به گزارش این پایگاه، رشد احتمالی داعش در مناطق مرزی باعث نگرانی مسئولان عراق و سوریه شده و سفر سرزده مشاور امنیتی نخست وزیر عراق، بیانگر این نگرانی و سرآغازی برای هماهنگی بین طرفین به منظور مقابله با این چالش است.

بنا بر این گزارش، انتخاب الفیاض که ریاست الحشد الشعبی را بر عهده دارد، برای این مأموریت صرف یک اتفاق و تصادف نبوده است؛ زیرا نیروهای الحشد الشعبی در مقابله با داعش و بیرون راندن این گروه از موصل و اکثر شهرها و روستاهای عراق نقش بی‌بدیلی ایفا کردند.

بشار اسد نیز که توانسته است در تمامی زمینه‌ها به ویژه مسائل امنیتی روابط مستحکمی با عراق برقرار کند، به مسئولان و نیروهای امنیتی و نظامی این کشور اختیار تام داد که مواضع داعش را بدون اخذ اجازه از دمشق بمباران کنند و در این زمینه صرف اطلاع دادن کافی است.

رأی الیوم با اشاره به اینکه توافق امنیتی سوریه و عراق یادآور توافق مشابهی است که در دوران «صدام حسین» دیکتاتور معدوم عراق، بین بغداد و آنکارا منعقد شد، اعلام کرد که بر اساس توافق مذکور ترکیه آزادی مطلق داشت که در شمال خاک عراق آزادانه نفوذ و نیروهای وابسته به «حزب کارگران کردستان عراق» (پ.ک.ک) را تعقیب کند و همین توافق باعث کاهش عملیاتهای نظامی این حزب شد.

در این گزارش آماده است، هماهنگی امنیتی سوریه و عراق در زمانی صورت گرفته است که تهدید ترکیه مبنی بر بمباران شبه نظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» در شرق فرات افزایش یافته است.

بنا براین گزارش، آمریکا با حمایت عربی و کشورهای حاشیه خلیج فارس در تلاش است که یک امارت قبیله‌ای عربی در شرق دیرالزور ایجاد کند؛ منطقه‌ای که بیشتر ذخایر نفتی و گازی سوریه در آن قرار داد و در واقع هماهنگی بین دمشق و بغداد یک تصمیم مشترک از سوی دو کشور است تا گروههای طایفه‌ای و فرقه‌ای جدید در این منطقه راهبردی در مرزهای دو کشور شکل نگیرد.

هنوز زود است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کند که خطر داعش از بین رفته است و ظاهرا این اظهارات برای توجیه خروج نیروهای آمریکایی بوده و بسیار شبیه اظهارات جرج بوش پسر است که پس از حمله به عراق در سال 2003 گفت که مأموریت آمریکا در این کشور به پایان رسیده است.


دو شنبه 10 دی 1397 - 17:48:43