تهران- الکوثر: گفت وگو درباره پیشبرد ابتکارهای سیاسی، نظامی و امنیتی مشترک و نیز بررسی روند همکاریهای دو و چندجانبه در حوزه مقابله با تروریسم و پایان دادن به بحران سوریه از جمله اهداف مذاکرات لاورنتیف در تهران است.
نشست امروز تهران، ادامه روندی است که از مدتها قبل در سطح سران و وزرای خارجه و مقام های عالیرتبه دو کشور آغاز شده است.
این مذاکرات علاوه بر هماهنگ سازی سیاستها در قبال سوریه، در قالب برنامه سیاسی موسوم به روند آستانه، فرصت مناسبی برای هماهنگی وهمگرایی در قبال چالشهای منطقهای و بینالمللی فراهم می سازد.
«محمدرضا رئوف شیبانی»، سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در سوریه و از تحلیلگران موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس)، درباره اهمیت همگرایی ایران و روسیه در قبال حل بحران سوریه می گوید، "نیاز مشترک استراتژیک بین ایران و روسیه موجب شکلگیری این همکاری شد. در واقع، ضرورت شکلگیری این همکاری، نیاز مشترک برای مقابله با تهدیدات مشترک در قبال شرایط منطقه و ضرورت تاثیرگذاری در روند تحولات و ترتیبات آینده منطقه و همچنین شرایط وخیم میدانی در سوریه بوده است."
در این چارچوب همکاریهای ایران و روسیه یکی از همکاریهای موثر در مدیریت بحرانهای منطقهای در سالهای اخیر بوده است.
همکاری نزدیک ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم
ائتلاف راهبردی میان ایران و روسیه، بدنبال خاتمه دادن هرچه سریعتر بحران در این کشوراز طریق تشویق، و تقویت فرآیند سیاسی است. از اینرو نشست تهران، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در تحولات میدانی نیز جمهوری اسلامی ایران بنا به درخواست دولت قانونی سوریه و برای مبارزه با تروریسم در این کشور حضور یافت و تداوم این حضور نیز بر همین مبنا خواهد بود.
در عین حال، این حضور نه در گذشته و نه در آینده در جهت تحمیل رای و نظر خود نبوده و نخواهد بود و از اراده ملت سوریه به عنوان ملت دوست حمایت خواهد کرد.
بدیهی است در هر گونه راه حلی برای آینده سوریه نقش اول و آخر متعلق به ملت سوریه است. با تاکید بر این اصل؛ همکاری ایران و روسیه در روند مذاکرات آستانه شکل گرفت که نقطه اتکای مطمئنی برای اعاده صلح در سوریه و همکاریهای بلند مدت بین المللی محسوب می شود. لذا با توجه به تاثیر گذار بودن روند مذاکرات آستانه بر حل بحران سوریه، ضروری است که ایران و روسیه با همکاری ترکیه برای فرونشاندن فتنه تروریسم و جنگ در سوریه به تلاش هایشان ادامه دهند.
این تعامل می تواند به ایجاد چارچوبی مشترک بر اساس حفظ تمامیت ارضی و یکپارچگی سوریه و احترام به حاکمیت ملی و حق ملت سوریه برای تعیین سرنوشت آینده کشورشان منجر شود.
افق همکاریهای ایران و روسیه در بحران سوریه، طراحی مکانیزمی پایدار برای مقابله با تروریسم و بهرهبرداری از ظرفیت مشترک در مدیریت دیگر بحرانهای منطقه است.
همکاری ایران و روسیه در بحران سوریه از این دید گاه میتواند الگویی برای همکاری جهت حل و فصل سایر بحران های منطقه نیز باشد.
ضروری است که این همکاری و هماهنگی تا استقرار کامل صلح و ثبات در سوریه ادامه یابد.
دو شنبه 14 آبان 1397 - 13:36:22