به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور سوریه ساعاتی بعد از تاکید بر اینکه ایالات متحده با توسل به زور نیروهای ایران را از سوریه خارج نمیکند، در یک مصاحبه اهداف سه گانه حضور نظامی آمریکا در سوریه صحبت کرده است.
«جیمز جفری» با حضور در شبکه «پیبیاس» به سوالات درباره مواضع این کشور در قبال سوریه پاسخ داد.
مجری در اولین سوال از نماینده ویژه دولت آمریکا در امور سوریه پرسید: «آیا آمریکا تا زمانی که نظامیان ایرانی در سوریه حضور داشته باشند، در سوریه باقی خواهد ماند و ماموریت شکست داعش گستردهتر میشود؟»
آقای جفری در جواب گفت: «ماموریت ارتش آمریکا همچنان شکست پایدار و طولانی مدت داعش است و این دلیلی است که نیروهای ارتش آمریکا در سوریه هستند».
وی ادامه داد: «اول از همه باید بگویم که ما خواهان کاستن از تنش و درگیری در سوریه هستیم. ما از توافق ترکیه- روسیه که سبب توقف عملیات نیروهای سوریه در ادلب شد، واقعا دلگرم شدیم. یادتان هست که دو هفته قبل رئیسجمهور (آمریکا) علنا اعلام کرد که عملیات (در ادلب) یک اقدام بی ملاحظه برای تشدید درگیری است. همگان این حرف را جدی گرفتند».
نماینده آمریکا تصریح کرد: «رئیسجمهور خواستار کاهش درگیری نظامی شده است تا با کاستن از درگیری نظامی، فرایند سیاسی برای پایان دادن به این جنگ جان تازهای بگیرد و نیمی از جمعیت سوریه که خانههایشان را ترک کردند به خانه برگردند و دوباره یک نظم و صلح منطقهای ایجاد شود. این چیزی است که ما در حال حاضر داریم روی آن کار میکنیم».
مجری شبکه آمریکایی از جفری درباره اظهارنظر اخیر مشاور امنیت ملی کاخ سفید سوال کرد، اظهارنظری که در آن گفته بود: «مادامی که ایران از سوریه خارج نشود، حضور نظامی آمریکا در سوریه ادامه خواهد یافت».
نماینده ویژه آمریکا در سوریه گفت: «من قصد ندارم صحبت مشاور امنیت ملی را نقض کنم. در حال حاضر ماموریت نظامیان آمریکا شکست پایدار و طولانی مدت داعش است».
وی ادامه داد: «به طور کلی، آمریکا به نحوی در (قضایای سوریه) حضور خواهد داشت. مثالهای بسیاری درباره اینکه شما بخواهید حضور داشته باشید، وجود دارد از قبیل حضور نیروهای نظامی دیگران بدون آنکه پیاده نظام آمریکایی حضور داشته باشند البته در برخی موارد پیاده نظام آمریکایی هم حضور دارند».
مجری شبکه پیبیاس سوال کرد: «صرفنظر از حضور پیاده نظام آمریکایی، آیا خروج ایران از سوریه یکی از ماموریتهای دیپلماتها یا نیروهای نیابتی که آمریکا از آنها استفاده میکند یا متحدان آمریکا است؟»
جفری در جواب به این سوال، از سه هدف حضور نظامی آمریکا در سوریه سخن گفت.
نماینده ویژه آمریکا در سوریه گفت: «همانطور که رئیسجمهور تشریح کرده، هدف اول آمریکا و نظامیان ما در سوریه شکست پایدار داعش است. هدف دوم، برچیدن همه نیروهای تحت فرماندهی ایران از کل سوریه است، سوم، حصول به فرایند سیاسی غیرقابل بازگشت است که ما با کل جامعه بینالمللی و فرایند تحت نظارت استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در حال پیش بردن هستیم».
مجری آمریکایی سوال کرد: «آیا با باقی ماندن بشار اسد در قدرت، امکان حصول به فرایند سیاسی غیرقابل بازگشت وجود دارد؟»
آقای جفری مدعی شد: «ما در کار تغییر رژیم (در سوریه) نیستیم بلکه ما داریم شرط و شروط تعیین میکنیم. ابتدا باید گفت که راهحل پایدار سیاسی در سوریه تحت نظارت سازمان ملل، باید فرایندی سوری باشد و سازمان ملل از مردم سوریه میخواهد که چنین تصمیمی را بگیرند (درباره اینکه چه کسی در قدرت باشد، مردم سوریه باید تصمیم بگیرند) البته این تصمیم باید در یک انتخابات آزاد و منصفانه با نظارت سازمان ملل اتخاذ شود و سوریهای ساکن خارج از این کشور هم باید در این انتخابات حاضر شوند چرا که یک سوم از جمعیت سوریه از کشور خارج شدهاند. ما اطلاعی از اینکه آنها(مردم سوریه) چه تصمیم و نتیجهگیری خواهند کرد، نداریم اما برای ما تصور اینکه تصمیم آنها رژیمی شبیه به آنچه که اکنون با مسئولیت بشار اسد باشد، سخت است ».
این مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره اینکه «چطور میشود روسیه و سوریه را به جدی گرفتن مذاکرات ژنو» ترغیب کرد و به آنها فشار آورد، درباره کمکهای مالی برای بازسازی سوریه صحبت کرد.
جفری گفت: «اول اینکه، ما حداقل در حال حاضر با توجه به توافق ادلب بین ترکیه و سوریه، شاهد یک بن بست نظامی هستیم و این یک چیز جدید است. دوم اینکه ما گفتهایم تا زمانی که شاهد یک فرایند سیاسی و اجرای آن نباشیم، هیچ کمکی برای بازسازی، هیچ تشویق یا اجباری برای بازگرداندن مهاجران وجود نخواهد داشت و به رژیم اسد برای بازسازی کمکی نخواهیم کرد. سوم، نیروهای نظامی ۵ کشور خارجی در تقابل با هم هستند و خطر تشدید درگیری وجود دارد چیزی که ما در ساقط کردن هواپیمای روسیه توسط نیروهای سوریه شاهدش بودیم، آنها میخواستند به سراغ اسرائیلیهایی بروند که یک هدف ایرانی را بمباران کرده بودند. این یک سناریوی کابوسوار است و به نظرم، چنین وضعیتی همگان را به روی آوردن به فرایند سیاسی تشویق میکند».
شنبه 7 مهر 1397 - 12:56:43