به گزارش پایگاه شبکه الکوثر، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران در پایان برنامههای حضور خود در نیویورک در نشست خبری با اشاره به خروج آمریکاز از برجام گفت: این خروج یک خروج غیرقانونی بود و ما در مجمع عمومی سازمان ملل شاهد بودیم که اکثریت قاطع رهبران کشورها در ملاقاتها و سخنرانیهایشان از برجام به عنوان یک دستاورد دیپلماسی حمایت کردند.
وی افزود: این حمایت به معنای این است که آمریکا در این اقدام نتها مانده است، خروج آمریکا از برجام مورد موافقت و تایید کشورهای جهان نیست و به جز چند کشور همه آنها این اقدام آمریکا را اشتباه سیاسی قلمداد میکنند.
* جلسه شورای امنیت نشان داد آمریکا تنهاست
رئیسجمهور با اشاره به موضوع جلسه امروز شواری امنیت گفت: این جلسه قرار بود ابتدا راجع به ایران باشد و بعد ظاهرا با مخالفت اعضای شورای امنیت مواجه شدند، ناچار شدند رفتارهایشان را پس بگیرند و راجع به عدم اشاعه بحث گذاشتند. در این جلسه هم روشن شد که آمریکا تنهاست. همه کشورهای که صحبت کردند از برجام حمایت کردند حالا چه با لحن مستقیم و یا غیرمستقیم اقدام آمریکا را نادرست قلمداد کردند.
* آمریکا دیر یا زود روزی به برجام بازخواهد گشت
روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاران، درخصوص برجام گفت: در توافق هستهای چیزی به نام موشک وجود ندارد، از ابتدا موضوع روشن بود که راجع به چه چیزی بحث کردیم. اگر کسی میخواهد تعهداتش را زیر پا بگذارد، دیگر بهانهجویی نمیخواهد، زیر پا بگذارد. توافق هستهای و قطعنامه 2231 کاملا روشن است و بنابراین آنچه وجود درارد این است که آمریکا اشتباه کرده و یا به این توافق برمیگردد دیرو یا زود و یا به اشتباه خود ادامه خواهد داد، آمریکا دیر یا زود روزی بازخواهد گشت. نمیتواند این روند را ادامه بدهد، این اقدام آمریکا به نفع ملت ایران نیست، به نفع ملت آمریکا نیست، کاری که انجام نداده نه به نفع اروپا و نه به نفع دیگران نیست.
رئیسجمهور تصریح کرد: بنابراین همه شما از جمله خبرنگاران و نخبگان همه باید تلاش کنند فردی که خطایی را مرتکب شده به او کمک کنید تا از خطار بازگشته و در نقطه درست قرار گیرد.
روحانی درخصوص زندانیان آمریکایی در ایران نیز گفت: همه تلاش کنیم از نظر انسانی به فردی که در زندان است کمک کنیم. دولت ایران به سهم خود این کار را انجام میدهد، برای تسهیل ملاقاتها و تسهیل اطلاعات. اما اصل محاکمه و حکم در اختیار دستگاه دیگری است و آن دستگاه قوه قضاییه است و در همه کشورها اینگونه است. اگر یک ایرانی در آمریکا زندان است و ما سوال کنیم میگویند که دادگاه آمریکایی زندانی کرده است و ما میتوانیم تسهیلاتی را فراهم کنیم. بنابراین سخن شما در این باره به من به عنوان رئیس دستگاه اجرایی کشور میتواند از نظر وظیفه انسانی باشد که ما هم تلاش میکنیم که وزارت خارجه این کار را انجام میدهد و این اسمهایی که شما آوردید توانستند مرخصی بروند و این همان تسهیلاتی است که عرض کردم انجام میشود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر درباره زندانیهای اتباع ما در آمریکا نیز وضع همینگونه است، ما هیچگاه در این زمینه مخالفتهایی نکردیم که دولتها برای این کار مذاکراتی داشته باشند تا به راهحلهایی دست یابند.
* تحریمهای نوامبر در سپتامبر صورت گرفت؛ چیز جدیدی برای تحریم وجود ندارد
رئیسجمهور درباره تحریمهای ماه نوامبر نیز گفت: هیچ تحریمی نیست که آمریکا بخواهد بعداً انجام دهد، همه کارها را قبلا انجام دادند،آنها در این زمینه پیش فعال بودند که دنبال تحریمها بودند و آنچه در نوامبر قرار بود صورت گیرد در سپتامبر صورت گرفته، بنابراین هیچ چیز جدیدی برای نوامبر وجود ندارد و کاملا یک بحث روانی است و آمریکا میخواهد فشار بیشتری بیاورد.
به گفته وی آمریکا میخواهد برای فروش نفت برای روابط بانکی و تجاری فشار بیاورد و همه کارها را انجام داده و انجام میدهد و هیچ چیزی را باقی نگذاشته که بخواهد در ماه نوامبر انجام دهد.
رئیسجمهور اظهار داشت: اینکه ما با بقیه شرکا میتوانیم چکار کنیم میدانید که ما تصمیممان بر این است با بقیه کشورها کار کنیم. به نظر من برای هر کشوری که بتواند تحریم آمریکا را زیر پا بگذارد یک افتخار بزرگ است. برای اینکه این تحریم آمریکا یک تحریم غیرقانونی و ضد قطعنامه شورای امنیت است و بنابراین طبق وظیفه همه کشورهای دنیا باید تلاش کنند تا این اقدام غیرقانونی آمریکا منجر به شکست شود.
روحانی با بیان اینکه با دوستانمان از جمله اتحادیه اروپا در این زمینه در تماس هستیم، گفت: ما با اروپا در تماس هستیم تا کانالهایی را پیدا کنیم ضمن اینکه اقدامات اقتصادی خود را انجام میدهیم حمایت لازم را از شرکتهایی کنیم که با ایران مشغول فعالیت هستند. ما فعلاً در برجام باقی ماندهایم و به همه تعهداتی که داشتهایم پایبند بودهایم و تا زمانی که ماندن ما در برجام به نفع منافع ملی ما باشد در برجام خواهیم ماند و هر زمانی که ببینیم همه منافع ما تضمین نمیشود راهکارهایی در خود برجام پیشبینی شده و از همانها آغاز خواهیم کرد.
به گزارش تسنیم، خبرنگار بیبیسی در ادامه درباره بازداشت یک تبعه انگلیسی - ایرانی از رئیسجمهور سوال کرد و گفت شما چگونه برای سفر دیگر ایرانیان اطمینان میدهید، که روحانی در پاسخ به وی اظهار داشت: حرف شما نادرست است اگر افرادی که دو تابیعتی هستند برای ورود به ایران نگرانی داشته باشند دو تابیعتی بودن جرم نیست ما از نظر حقوقی دو تابیعتی را قبول نداریم اما اگر کسی دو تابعیتی باشد جرمی مرتکب نشده که بخواهد دستگیر و در دادگاهی محاکمه شود چنین چیزی وجود ندارد. این یک تبلیغات بیاساس است. فردی ممکن است وارد یک کشوری شود و به دلایلی دستگیر شود این ربطی به تابیعت او ندارد. بنابراین اگر فردی دستگیر شده این موضوع ارتباط با تابعیت او ندارد بلکه باید ببینیم پرونده او چه چیزی است و چه اقدامی انجام داده، اقدامش خلاف قانون و مجرمانه بوده که البته که به آن رسیدگی شده است.
روحانی درخصوص نشست 1+4 و اینکه آیا انتظارات ایران از این نشستها برآورده شده است؟ گفت: در نیویورک با طرفهایمان نشست گذاشته شد، این نشست منتهی به یک بیانیه شد. این بیانیه علاوه بر تأکید کشورها برای حفظ برجام در واقع برنامهها و ا قدامات عملی برخی از آنها را در این بیانیه ذکر کرده بود که باید عملی شود من جمله شیوه ارتباط مالی بین این کشورها و ایران که در این بیانیه تصریح شده است. بنابراین این بیانیه یک قدم پیشرفت بسیار خوب در زمینه همکاریهای ایران با پنج کشور در زمینه حفظ برجام بوده اما توقعات ما خیلی بیشتر از این است و این توقعات در جلسات با طرف ما یعنی پنج کشور دیگر مطرح شده و آنها کاملاً از نظرات ما آگاه هستند.
روحانی درخصوص آینده منطقه و اظهارات شب گذشته پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفت: فردی که اشاره کردید تازه وزیر شده و قبلا در سمتهای دیپلماتیک نبوده و حرفهای او درچارچوب منطقی نمیگنجد. اینکه در عراق و یا کشور دیگری حادثهای رخ بدهد چه ربطی به ایران دارد؟ بله ما در تمام دنیا طرفدارانی داریم و طرفداران ما هستند اما ما مسئول علاقه و اعمال او نیستیم و این حرف نادرست غیرحقوقی و غیرسیاسی است. بله اگر دستوری به گروهی داده شود مسئولیت دارد اما در منطقه اکثریت مردم منطقه به ایران و فرهنگ ایران علاقهمند هستند و اینکه گروه سیاسی که فعالیتهای آزادیبخش انجام میدهند اعمالشان به خودشان مربوط است، مستقل هستند و در چارچوب منافع کشور خودشان انجام میدهند.
* آمریکا برای چه به عراق رفت که حالا برای ماندن مشکل دارد؟
وی اضافه کرد: آمریکا برای چه به عراق رفت که حالا برای ماندن مشکل دارد؟ وزیر خارجهاش باید به این سوال پاسخ دهد. اصلا مایل هستیم همهپرسی در عراق بگذارید که چند درصد مردم عراق مایل به ماندن آمریکا هستند؟ از سوی دیگر رئیسجمهور شما آقای ترامپ بارها گفته کار ما بیخاصیت بوده در منطقه. رئیسجمهور شما اعتراف کرده آمریکا از تروریستها حمایت کرده و با پول انها را بوجود آوردهاند. آمریکا باید یک بار دیگر برای حضورش در منطقه تجدید نظر کند و در خلیج فارس، دریای عمان، افغانستان و سایر جاهایی که میخواهد حضور داشته باشه باید حضورشان به تایید دولتهای قانونی آن کشور برسد. دولت سوریه حضور آمریکا در کشورش را محکوم کرده است. بنابراین حضور آمریکا در این کشور غیرقانونی است.
* قصد جنگ با نیروهای آمریکایی در منطقه را نداریم
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ما قصد جنگ با نیروهای آمریکایی در هیچ کجای منطقه را نداریم و ما نمیخواهیم تنش را با آمریکا بالا ببریم، هیچکدام. اما از آمریکا میخواهیم که به قانون و حاکمیت ملی کشورها احترام بگذارد.
این خبر تکمیل میشود...
چهار شنبه 4 مهر 1397 - 21:25:16