16 هزار فالوور عربستانی در اینستاگرام چهره‌های ایرانی چه می‌کنند؟

دو شنبه 26 شهریور 1397 - 9:25:53
16 هزار فالوور عربستانی در اینستاگرام چهره‌های ایرانی چه می‌کنند؟

تهران- الکوثر: صفحات هنری و فعالان خبری در حوزه سینما، تئاتر و تلویزیون را شانزده هزار مخاطب اهل ریاض دنبال می‌کند.

به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  پس از تهران، مشهد، تبریز و اصفهان بیشترین افرادی که اینستاگرام رضا رشیدپور را دنبال می‌کنند ساکن ریاض هستند.

پنجشنبه هفته گذشته علی علیزاده خطاب به مجری برنامه اتاق خبر من و تو گفت: «ببینید ما الان در کجا نشسته‌ایم، ما در تلویزیون من و تو نشسته‌ایم. منابع مالی شما از کجا می‌آید؟ از رضا پهلوی، از عربستان سعودی، اسرائیل یا از کجا؟ چرا شفاف سازی نمی‌کنید؟».

پس از این سخنان جنجال بزرگی در فضای مجازی علیه این تحلیلگر سیاسی ساکن لندن به راه افتاد و موجی از کامنت‌های هتاکانه درباره این تحلیلگر سیاسی در صفحات مجازی منتشر شد که متاسفانه برخی از خبرنگاران داخلی نیز با آن همراهی کردند. همین برش از افشاگری علی علیزاده را می‌توانیم به حضور دونالد ترامپ در عربستان سعودی منطبق کنیم.

خردادماه سال گذشته به دنبال صحبت‌هایی که میان ترامپ و ملک سلمان سران آمریکا و عربستان مبنی بر متهم کردن ایران و کشور‌های اسلامی رد بدل شده بود، شاه سعودی با حضور رهبران کشور‌های عربی و ترامپ یک مرکز عجیب با عنوان «میانه روی» را افتتاح کرد.

مرکزی که قبل از حضور ترامپ آغاز به کار کرده و محمد بن نایف بن عبدالعزیز آل سعود ولیعهد و وزیر کشور عربستان آن را افتتاح کرد. این مرکز که نام آن در رسانه‌ها منتشر شد، مرکز امنیت سایبری عربستان سعودی است. ماموریت این مرکز، پیگیری تهدیدات سایبری ضد رژیم سعودی و هشدار دادن به نهاد‌های دولتی و تاسیسات حساس درباره این تهدیدات است.

این ماجرا پرده سومی هم که توسط «رضا رشیدپور» منتشر شد. ماجرایی که باید تمام فعالان مجازی با دقت بیشتری آن را دنبال کرده و نشر دهند. اگر صفحات اینستاگرام خود را از حالت عادی به حالت بیزنس تغییر دهد میزان مخاطبان کاربر در هر لوکیشن و جغرافیایی توسط اینستاگرام اعلام خواهد شد. رضا رشیدپور برای اینکه ببیند در کدام شهر از ایران مخاطبان بیشتری دارد صفحه اینستاگرام خود را از حالت عادی به بیزنس تغییر داد و عکس آن را در پستی شگفت‌انگیز منتشر کرد.

پس از تهران، مشهد، تبریز و اصفهان بیشترین افرادی که اینستاگرام رضا رشیدپور را دنبال می‌کنند ساکن ریاض هستند. ۲ درصد از دنبال‌کنندگان (فالوورها) رضا رشیدپور با اکانت ایرانی-فارسی از شهر ریاض پایتخت عربستان سعودی هستند، یعنی با توجه به تعداد مخاطبانش، در حدود ۱۶ هزار نفر از دنبال کنندگان و کامنت‌گذاران -به ظاهر ایرانی - در این صفحه، ساکن ریاض هستند.

رشید پور در همین رابطه در صفحه خود نوشت: دو درصد از دنبال کنندگان صفحه من در اینستاگرام اهل و یا ساکن ریاض هستند. یعنی چیزی حدود شانزده هزار نفر. بسیاری از دوستان هنرمند هم وضعیت مشابهی دارند. به دلیل ناسازگاری وی پی ان با اینستاگرام بعید است که علت اصلی، استفاده از فیلتر شکن باشد. با توجه به حجم قابل توجه بی اخلاقی و فحاشی و اختلاف افکنی بین مردم و چهره‌های اجتماعی و. در فضای مجازی چیست؟

پس از این رویداد، خبرنگار مشرق با برخی چهره‌های مشهوری که نخواست نامشان فاش شود گفتگو کرد و از آنان درخواست کرد که صفحات خود را از حالت عادی به حالت بیزنس تغییر دهند، نکته جالب اینجاست که در صفحات مشهور چهره‌های سرشناس دیگری این حالت قابل تکرار است و اغلب صفحات هنری و فعالان خبری در حوزه سینما، تئاتر و تلویزیون همین میزان شانزده هزار مخاطب اهل ریاض، آن‌ها را دنبال می‌کند که اغلب این اکانت‌ها قابل شناسایی هستند. اغلب این اکانت‌ها با ترفند کامنت گذاری به تفرقه اندازی سیاسی، قومی، مذهبی و حتی اقتصادی در فضای اینستاگرام دامن می‌زنند. در بسیاری از صفحات این شانزده هزار نفر جابجایی قیمت دلار یکی از سرفصل‌هایی است که پیگیری می‌کنند و اغلب این اکانت‌های اینستاگرامی هتک حرمت به مسئولان و هجو شرایط سیاسی، مذهبی و اقتصادی را در قالب‌های مختلف دنبال می‌کنند. حتی مسئله سرویس دهی جنسی به عراقی‌ها در مشهد توسط این اکانت‌های مشخص به صورت عجیبی در فضای مجازی گسترش یافت.

این شانزده هزار نفر آمار کاملا قابل شناسایی هستند که در ریاض مستقر هستند و قطعا افراد بیشتری در فضای مجازی از شهر‌ها و کشور‌هایی دیگری وجود دارند که اهداف مشترکی را با اکانت‌های پرشمار ساکن ریاض دنبال می‌کنند. از سوابق هکر‌های عربستان سعودی می‌توان از حمله به سایت روزنامه الوفاق وابسته به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران - ایرنا- نام برد که ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ صورت پذیرفت و هک شدن بسیاری از صفحات مجازی چهر‌های سرشناس در صفحات مجازی عمدتا بوسیله فعالان مجازی ساکن ریاض رقم می‌خورد. حتی بسیاری از این اکانت‌های با عنوان سیاسی منتسب به جریانات اصولگرایی در حال فعالیت در فضای مجازی هستند که عمدتا به نفاق و تفرقه‌اندازی کمک شایانی می‌کنند.

با توجه به اینکه این اکانت‌های عامل بروز تفرقه‌های فرقه‌ای، سیاسی و مذهبی گسترده است، باید دید مسئولان عالی رتبه حاضر در شورای عالی فضای مجازی به جای تعریف کردن خاطرات خودشان از روبوسی «عباس کیارستمی» و کاترین دونو، راهکار تازه‌ای بروفت رفت از این بحران پیدا خواهند کرد؟

منبع: مشرق 


دو شنبه 26 شهریور 1397 - 9:13:59

دسته بندی :